T-2 Wifi oprema

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 404
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a asgard » 23. Apr 2019 ob 17:23

Ne vem kaj se mučite s temi kao "routerji" od t-2. Odkar sem šel direkt na Mikrotik brez vmesnega t-2 "modema" je čisto druga pesem. Ping 6-7 ( prej pod 15 nikoli ) , hitrosti konstantne in moram reči da sedaj ko sem še Que naštelal je res poezija. T-2 modem no more. Je spravljen v škatli v omari in čaka na slabše čase če bo treba drugam.. :rtmT2:

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 502
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a starfotr » 24. Apr 2019 ob 12:03

Katero opremo imaš, kateri SFP, kakšne so nastavitve, koliko te je stalo vse skupaj. Kako furaš TV in tel.?
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 24. Apr 2019 ob 14:13

asgard napisal/-a:Ne vem kaj se mučite s temi kao "routerji" od t-2. Odkar sem šel direkt na Mikrotik brez vmesnega t-2 "modema" je čisto druga pesem. Ping 6-7 ( prej pod 15 nikoli ) , hitrosti konstantne in moram reči da sedaj ko sem še Que naštelal je res poezija. T-2 modem no more. Je spravljen v škatli v omari in čaka na slabše čase če bo treba drugam.. :rtmT2:
Ja lepo, kako se pa T-2 modema znebiš, če imaš ADSL?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4931
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 25. Apr 2019 ob 08:33

asgard: odvisno katero opremo imaš.
novejši innboxi so dobri... 45,50... te pa res bi lahko T-2 sam začel menjavat.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 404
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a asgard » 26. Apr 2019 ob 13:39

Damir79 tam se nisem mučil nikoli,na optiki je lažje.

starfotr: viewtopic.php?f=1&t=9422
Je kratek vodič kako nastavit. V bistvu samo vlan2000 pelješ naprej untagan. Oprema me je stala ene 160€ ker sem vzel malo boljšo opremo. Ampak 760GS bi že moral peljati vse skupaj odlično. Okrog 50-70 € se gibljejo ti routerji. Nimam pa direktno v optiko vtaknjeno ker imam od TS en vmesnik in pripeljem po UTP v mikrotika

slow_slow , imam ja 45. In je živ jajc. Zato sem šel direkt na mikrotik. pa še malo več svobode imam, hkrati pa malo več pazljivosti za vsako nastavitev da ne "sekam" nazaj na omrežje.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 14:05

vlan2000 untagged je za oboje, internet in tv?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 14:08

tv only

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 14:13

Bom drugače vprašal, če bi hipotetično T2 imel enak sistem kot recimo Telekom (Internet+TV) preko enega porta, bi se za TV uporabnil VLAN2000, kaj pa za internet?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 14:33

Internet je že na WAN-u netagiran.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 14:40

Ali je sploh izvedljivo, če bi hotel recimo ločit Internet in IPTV promet z dvema VLAN karticama? Se pravi da je ena izključno za multicast promet, druga pa za internet?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3566
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Apr 2019 ob 14:40

Na innbox modemu se da - Trunk port.
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 14:46

Ampak nek VLAN ID je verjetno treba določit za to VLAN kartico na kateri je samo Internet promet, verjetno je to potem 0 oz 1?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 14:47

Kaj točno bi ti sploh rad dosegel? Imel na enem kablu internet + multicast? V tem primeru rabiš nek router, ki ima možnost IGMP Proxy-ja. Potem pa IPTV mrežo nastaviš kot upstream interface, LAN mrežo pa kot downstream. Lahko pa seveda tudi z VLAN-i kompliciraš.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 14:56

Bom predstavil na primeru, da bo lažje razumljivo. Recimo da imaš T2 optiko in Milan / Innbox modem, kjer so porti bridgani. UTP kabel vtakneš v LAN kartico in dela oboje Internet+TV. Sedaj bi pa želel Internet promet ločiti od TV prometa z VLAN karticami, da je potem ena VLAN kartica za Internet in druga izključno za TV, ali je to izvedljivo z VLAN IDji?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 404
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a asgard » 26. Apr 2019 ob 15:20

Seveda se da. VLAN2000 s ETH0 spelješ po VLAN-u 2000 naprej in na koncu daš na svoj port, za internet pa pelješ vlan 1 pa je. Tako imam jaz na mikrotiku poštimano, no vsaj sedaj, un tutorial je še narejen da gre vsako po svoje.

Odgovori