T-2 Wifi oprema

Vse o T-2 internetu
Odgovori
g33k
Legenda
Prispevkov: 1127
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 15:30

No saj za ta VLAN1 me je zanimalo, sicer tvoja konfiguracija je za OŠO omrežje, vprašanje če enako deluje tudi na T2 optiki.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 15:33

Na T-2 optiki IPTV ni na VLAN-u.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1127
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 15:39

Če prav razumem se potem sploh ne da ločit prometa oz. vsaj ne z VLANi.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 15:42

Niti ne vem, kaj želiš doseči. Kaj bi ločil oz. zakaj bi ločil?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1127
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 16:05

Določene LAN kartice ne prebavljajo dobro multicast in internet prometa hkrati, pa me je zato zanimalo če se da nekako ločit oz. izolirat promet, ampak ker ni VLANov je očitno neizvedljivo.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 16:09

Če mrežna kartica ne zmore, ti tudi VLAN ne bo pomagal. Kot prvo poskrbi, da ti multicast ne flooda (IGMP snooping). Na računalnikih, ki imajo probleme pa multicast blokiraj na firewallu.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1127
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 16:28

Ne ni problem v tem da zabije mrežno, ker ob samem gledanju programov ne pride do kockanja, če pa sočasno še uporabljaš youtube ali pa bilokatero zadevo ki porablja povezavo pa pride do kockanja. Zato sem pa tudi spraševal, če je možno ločiti z VLANi, ker potem internet promet nebi posegal v multicast in poslednično nebi prišlo do kockanja.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2019 ob 17:32

Seveda bi... VLAN-i so še vedno na isti fizični mrežni. Če ti ob normalnem prometu TV kocka, bi ti tudi pri VLAN-ih.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1127
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 19:02

Bom drugače vprašal, ker vidim da gre zadeva čisto preveč offtopic. Mene samo zanima, če je dejansko možno na kakršen koli način "ločiti" IPTV in Internet promet v primeru, ko je ves promet netaggiran brez VLANov.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3458
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Apr 2019 ob 20:18

Če si na LLU ali T-2 optiki nastaviš tv port na bridge pa je.
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1127
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Apr 2019 ob 20:29

Se predam. :lol:

PS: Naj kdo od adminov pobriše offtopic poste.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 172
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 27. Apr 2019 ob 23:31

borutbolc napisal/-a:Doseganje wifi hitrosti je odvisno od opreme. Če imaš starejše modeme (V50, F60) so številke do 45/10 normalne. Če imaš novejšo opremo (AC standard) in tvoje naprave to podpirajo potem v tvojem paketu 100/10. Če imaš dodaten routerček za wifi odvisno od nastavitev( in vrste tudi), ampak lahko tudi 80+/10.
Pa sploh ima T-2 innbox router-je z AC standardom? :hmm:

@g33k Jaz bi tvoj problem rešil takole:
Slika
Potreboval boš 2 pametna switch-a in dodatno mrežno (ena ostane za TV, na drugi pa je net)

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 28. Apr 2019 ob 10:13

> Pa sploh ima T-2 innbox router-je z AC standardom?

Ima. Innbox F60 SFP AC za P2P (ali TS GPON) in Innbox G68 za T-2 GPON.

007Gogi
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 17. Dec 2008 ob 00:00
T-2: Že imam
Paket: 500/100
Kraj: Ljubljana-Bežigrad

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a 007Gogi » 28. Apr 2019 ob 12:04

Ne.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3458
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Apr 2019 ob 12:31

Kaj ne?
Slika

Odgovori