Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
darkdog
Nadebudnež
Prispevkov: 354
Pridružen: 29. Apr 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 optika + 2x sim
Kraj: okolica Kranja

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a darkdog » 6. Jun 2014 ob 20:12

Slika

jagababa
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 4. Jul 2013 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: T4 optika 100/10

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a jagababa » 6. Jun 2014 ob 21:20

Slika

Ljubljana Štepanjsko, optika 100/10

cober
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 18:02
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - 3xTV - PSTN
Kraj: Lucija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a cober » 6. Jun 2014 ob 21:24

Še en današnji, LAN 1Gbps. Lokacija Lucija.

Slika

Slika
Slika <- čakal 240dni.

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 7. Jun 2014 ob 16:26

Slika
Slika

Velenje, vsa oprema je 1Gbit.
Zadnjič spremenil Ruckus, dne 14. Jun 2014 ob 17:20, skupaj popravljeno 1 krat.

ajverson4
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 29. Apr 2014 ob 10:40
T-2: Že imam
Paket: T4-Tera

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ajverson4 » 9. Jun 2014 ob 09:48

Naročeno imam hitrost 100/20. Do včeraj je bilo to 90/20 danes pa že 81/16. Še malo pa bo 10/10. Kaj se dogaja to?

Slika

gali
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 14:41
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10 Telekom optika
Kraj: LJ-Vič

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a gali » 9. Jun 2014 ob 10:35

Slika

Padec hitrosti je nastal okoli 22.marca 2014

Uporabniški avatar
aleksuu
Model
Prispevkov: 236
Pridružen: 10. Feb 2011 ob 16:59
T-2: Že imam
Kraj: Koper

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a aleksuu » 9. Jun 2014 ob 12:26

Kateri "program" meri in izdeluje tako lepe grafe?
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 9. Jun 2014 ob 14:32

Malkec napisal/-a:Slika
Tukaj se lepo vidi, da je pri 500/100 hitrosti upload lepo nastavljen na 100Mbps, se pravi bi lahko brez problema vsem na 100/x paketih nastavili enak limit.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

gali
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 14:41
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10 Telekom optika
Kraj: LJ-Vič

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a gali » 9. Jun 2014 ob 15:44

aleksuu napisal/-a:Kateri "program" meri in izdeluje tako lepe grafe?

SAmknows reporting sistem dela take lepe grafe na podlagi veckratnih dnevnih meritev.

Prijavis se lahko tukaj:

http://www.samknows.com/broadband/signup

cober
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 18:02
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - 3xTV - PSTN
Kraj: Lucija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a cober » 9. Jun 2014 ob 15:53

Vsekakor je nekaj narobe le s konfiguracijo paketov, samo se pa vlece, da se to zrihta. Verjetno je treba samo ta prave cifre vnest in en mass reload naredit...
Slika <- čakal 240dni.

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Jaka » 15. Jun 2014 ob 01:26

Meni speedtest nikoli ampak res nikoli ni izmeril pravilne hitrosti. Evo zadnji test.

Slika
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 15. Jun 2014 ob 01:51

ndt.arnes.si?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

batou
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 26. Maj 2009 ob 16:35
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a batou » 15. Jun 2014 ob 09:17

Tukaj se lepo vidi, da je pri 500/100 hitrosti upload lepo nastavljen na 100Mbps, se pravi bi lahko brez problema vsem na 100/x paketih nastavili enak limit.
To pa najbrž da ni res, 100mbps port gre neto (brez overheada) nekje do max 94mbps (testiraj v lanu, pa boš videl). Če imaš neto 100mbps si najbrž na gigabitnem portu.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Malkec » 15. Jun 2014 ob 09:21

Točno tako. Je razlika če imaš 100mbps hitrost odprto čez 1g ali 100m port.

cober
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 18:02
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - 3xTV - PSTN
Kraj: Lucija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a cober » 15. Jun 2014 ob 12:48

slow_slow napisal/-a:zanimivo, sem podal naprej,...
Je kaj novega v tej zadevi?
Slika <- čakal 240dni.

Odgovori