Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 15. Jun 2014 ob 13:12

batou napisal/-a:
Tukaj se lepo vidi, da je pri 500/100 hitrosti upload lepo nastavljen na 100Mbps, se pravi bi lahko brez problema vsem na 100/x paketih nastavili enak limit.
To pa najbrž da ni res, 100mbps port gre neto (brez overheada) nekje do max 94mbps (testiraj v lanu, pa boš videl). Če imaš neto 100mbps si najbrž na gigabitnem portu.
Ja malce nepremišljeno sem izjavil tole. A to pomeni da imajo tisti ki so na gbit portu (innbox v60u) dejansko malce višjo hitrost od tistih ki so na 100mbit portu (milan) pa imajo oboji naročeno enako hitrost?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 16. Jun 2014 ob 18:52

Tudi na 1gbit portu na innbox V50-U je pri meni čisto ista hitrost, ~89,5mbit/s.

batou
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 26. Maj 2009 ob 16:35
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a batou » 17. Jun 2014 ob 05:05

ruckus: gbit mora biti tudi na optičnem portu.

g33k: tako izgleda.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 18. Jun 2014 ob 19:48

A ni pri FTTH tako, da do modema pride gbit v vsakem primeru in se potem vse skupaj regulira pač kakorkoli že? (sprašujem, ne trdim)
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
aleksuu
Model
Prispevkov: 236
Pridružen: 10. Feb 2011 ob 16:59
T-2: Že imam
Kraj: Koper

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a aleksuu » 18. Jun 2014 ob 20:12

Odvisno, kakšne gbic-e uporabiš.
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Malkec » 18. Jun 2014 ob 20:19

:shock:

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 18. Jun 2014 ob 21:09

Kar sem hotel povedati je to, da sama tehnologija omogoča visoke hitrosti do vsakega naročnika, zato sem pa tudi vprašal kaj točno je "batou" mislil s tistim optičnim portom. Bi bil hvaležen če bi lahko nekdo pojasnil kako je s tem, da si lahko lažje predstavljam.

lp
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Malkec » 18. Jun 2014 ob 21:26

Vsak switch (levelone, v50, v60, milan) ima 1Gbit v uplinku. Nimajo pa vsi 1Gbit tudi ostale porte. Torej ima vsak naročnik vedno 1Gbit do centrale.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 18. Jun 2014 ob 21:45

Hvala za pojasnilo, naprej pa ne bom spraševal da ne bo spet kakšne slabe volje.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 22. Jun 2014 ob 15:46

Malkec napisal/-a:Vsak switch (levelone, v50, v60, milan) ima 1Gbit v uplinku. Nimajo pa vsi 1Gbit tudi ostale porte. Torej ima vsak naročnik vedno 1Gbit do centrale.
Če je povezava 1gbit do Innboxa v50 in sem priklopljen na 1gbit port na Innboxu, potem ja nebi smeli biti problema in bi moral imeti višjo hitrost kot 89mbit?

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1340
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a oyoy » 4. Jul 2014 ob 08:24

mesec dni kasneje je situacija nespremenjena;

Slika

lokacija: centrala Lucija
lan kartica: 1 Gb
Slika
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 4. Jul 2014 ob 16:02

In vse tiho je bilo. :roll:
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a NoName » 8. Jul 2014 ob 13:27

oyoy, a mi daš podatke o priključku privat?
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

svecka
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 12:08
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a svecka » 12. Jul 2014 ob 22:24

Spoštovani,

na koga se lahko obrnem, da bi mi popravili hitrost interneta, saj mi je končna hitrost padla za 3Mbps. Sedaj mi max vleče 17Mbps (imam paket t4 20M), včasih pa mi je definitivno vsaj 19Mbps. Ne bi nič bentil, ampak ko pa imam priklopljene 2 SD televiziji naenkrat, pa je končna hitrost downloada zelo slaba na 4Mbps, kar v bistvu ni nič in še preko računalnika ne moreš normalno 720p stream gledat.

Brez SD televizij
Slika

2 SD televiziji:
Slika

Najbolj smešno mi je, da sem oddaljen od centrale 60m. Bakrena povezava. Glede na to da so podražili paket, ne morem biti ravno zadovoljen ob padcu hitrosti glede na preteklost.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jul 2014 ob 23:39

sporoci mi narocniske na podatke privat sporocilo
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori