Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
g33k
Legenda
Prispevkov: 1258
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 14. Jun 2020 ob 19:44

Meni je sicer čudno, da bi še vedno imeli samo 1Gbit /24, glede na to da že nekaj časa ponujajo 500Mbit download po defaultu v "navadnih" paketih.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Jun 2020 ob 19:48

"navadni" uporabniki pa tega ne uporabljajo v taki meri, da bi bilo potrebno kaj več...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7896
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Jun 2020 ob 21:44

"navadni" uporabniki so vsako leto več zahtevni. Po malo ampak zmeraj več.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 525
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a starfotr » 15. Jun 2020 ob 23:04

GPON ni standarden. Vsa komunikacija doma in tudi do centrale je ethernet. Nato pa tu pride nek gpon, (ne epon), ki podre vse. To je problem nestandardnih rešitev.

Epon pa za telkote ni zanimiv, ker ponuja nižje hitrosti, kot gpon.

Energijsko porabi gpon več, kot p2p. Samo da to elektriko plačamo uporabniki doma. Celotno omrežje je bolj potratno.

https://www.cisco.com/c/dam/en_us/solut ... _paper.pdf
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
erbi
Navdušenec
Prispevkov: 588
Pridružen: 13. Sep 2008 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a erbi » 17. Avg 2020 ob 09:20

A kdo ve, koliko bi se dalo kaj dobiti internet na lokaciji Orehovica (izlake):Telekomova optika naj bi šla mimo hiše. Tedaj je na telesmehu, naročeno 100/10, trenuten speedtest 6/4, ja prav sem napisal...

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5183
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 17. Avg 2020 ob 09:56

Heh ne vem če je kaj razen Baker od Telekoma in to nad 1500m oddaljenosti.

Dagoberd
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Nov 2020 ob 21:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Dagoberd » 15. Nov 2020 ob 10:20

Pozdravljeni, oktobra 2020 sem se prestavil nazaj na T-2 iz A1 ker jim ne deluje Netflix.
Prosil bi za odgovor enega strokovnjaka, ki pozna T2 omrežje od njihovega začetka, ko so začeli z VDSL2 - tam nekje leta 2007 - 2008.
Nisem zadovoljen s hitrostjo, ki jo imam sedaj in je 8,75/0,75, od tega je 3 rezervirano za IPTV, se pravi imam internet cca. 5,75/0,75. Linija je dolga 1.070 metrov.

V preteklosti sem že bil na T-2 in sem imel modem SV2M104. Takrat je bila povezava zelo dobra, po mojem spominu 17/1.
DSLAMe in CPE enote je takrat T2 kupoval od Smart-Com-a, ta pa jih je nabavljal od prozvajalca v Južni Koreji. DSLAMI so bili take grde zelene barve z napisom Smart-Com. T2 je zgleda tole vse ven pometal in dal Iskratelovo opremo noter v centrale.
Sem že večkrat klical na T2 in pravijo, da se glede hitrosti ne da nič izboljšati, ker je dolžina linije pač zelo dolga in ni važni kako opremo gor obesiš.
Mene sedaj zanima ali res ni nobene druge variante:
Je možno menjati modem na moji lokaciji in poskusiti, če bi bilo boljše ?
Ali je možno poskusiti s t.i. VDSL extenderji, bi to pomagalo ?
Opremo in storitve, ki bi izboljšale hitrost sem prirpavljen plačati sam. Recimo riskiral bi kakih 500 do 1.000 eur za hitrejšo povezavo.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 952
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Nov 2020 ob 10:53

Ma dobil boš VDSL modem (Innbox V45,V50 ali V60) potem se vidi koliko se modem poveže na VDSLju, v primeru da ni OK, se te lahko kvečjemu prestavi na ADSDL2+. Glede teh extenderjev pa mislim da nebo nič.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4142
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Nov 2020 ob 12:05

Razen, če ima T-2 v bližini AC anteno ...
Slika

Dagoberd
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Nov 2020 ob 21:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Dagoberd » 15. Nov 2020 ob 12:13

Zdaj že mam innbox V60-U v. 1.1 in je povezava tako slaba kot sem napisal. Meni ni jasno kako je možno da je pred 10 leti bila povezava boljša z onim starim modemom od smart-coma.
Kaj predlagaš, da jim ful zatežim naj pridejo zamenjat modem? Ali pa naj me dajo na ADSL2+ in jim ponudim da sam plačam stroške testiranja ?

ciril88 napisal/-a:
15. Nov 2020 ob 10:53
Ma dobil boš VDSL modem (Innbox V45,V50 ali V60) potem se vidi koliko se modem poveže na VDSLju, v primeru da ni OK, se te lahko kvečjemu prestavi na ADSDL2+. Glede teh extenderjev pa mislim da nebo nič.

Lp

Dagoberd
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Nov 2020 ob 21:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Dagoberd » 15. Nov 2020 ob 12:15

Lokacija priključka je Šmarje pri Jelšah.
Kaj je AC antena ?
atepej napisal/-a:
15. Nov 2020 ob 12:05
Razen, če ima T-2 v bližini AC anteno ...

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1400
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Skorc » 15. Nov 2020 ob 12:29

Morda nisi vpošteval, da se z leti kvaliteta spojev in s tem kvaliteta na bakreni parici lahko močno spremeni - in to na celotni trasi, od priključka pri tebi doma (vtičnica, priključna letvica v omarici) do centrale.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Dagoberd
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Nov 2020 ob 21:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Dagoberd » 15. Nov 2020 ob 13:11

To je seveda možno. Telekom nam je kabel položil leta 1995 in je zakopan v zemljo.
Skorc napisal/-a:
15. Nov 2020 ob 12:29
Morda nisi vpošteval, da se z leti kvaliteta spojev in s tem kvaliteta na bakreni parici lahko močno spremeni - in to na celotni trasi, od priključka pri tebi doma (vtičnica, priključna letvica v omarici) do centrale.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2309
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Nov 2020 ob 13:21

xDSL je zelo občutljiv na raznorazne stvari. Mogoče imaš pa sedaj toliko več sosedov na DSL-u in je zato več motenj. Meni so pred leti na Telekomu ponesreči zamenjali port s sosedom... pri obeh je precej padla hitrost. Poleg tega je ptreben samo en slab spoj in je lahko sranje.

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 15. Nov 2020 ob 13:26

Če imaš V60, imaš najboljši modem, vsi ostali so slabši. Z drati je pa tko kot z ljudmi. Če bi bi bili ljudje tolk let na mrazu in vlagi, bi tudi sami bili v slabšem stanju...

Odgovori