Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Nov 2020 ob 13:43

Boljši je še V80... ampak jih T-2 še nima.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 958
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Nov 2020 ob 16:54

Daj podatke na ZS pa pogledam kaj se da naredit.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Dagoberd
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Nov 2020 ob 21:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Dagoberd » 15. Nov 2020 ob 18:30

Ok, hvala. Na zasebno sem ti poslal račun od T2 za moj priključek.
Lokacija je Šmarje pri Jelšah.
Hvala in Lp
ciril88 napisal/-a:
15. Nov 2020 ob 16:54
Daj podatke na ZS pa pogledam kaj se da naredit.

Lp

secretmind
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 28. Okt 2018 ob 22:32
T-2: Že imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a secretmind » 11. Dec 2020 ob 18:21

Živjo,

mi zna kdo pojasnit:

po novem naj bi imeli hitrost do 750/150.

Ampak t-2 Innbox F60 kaže povprečno 500/150 (direkt povezano v innbox), preko routerja pa 360 mbit/100.... a so res takšna odstopanja? Router tp-link Archer c9, tako, da ni čisto na dnu.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 11. Dec 2020 ob 20:43

Na routerju preko kabla, ali wifija? Za wifi je taka hitrost popolnoma normalna (dejansko dokaj dobra). Če ti pa preko routerja na kablu toliko hitrost pade... potem imaš pa nekaj tako nastavljeno, da ti CPU zabija. Ali pa router preprosto ni dovolj zmogljiv (rahlo dvomim).

gejzo
Faca
Prispevkov: 145
Pridružen: 29. Okt 2007 ob 08:40
T-2: Že imam
Paket: T-3 TERA optika
Kraj: Mirna

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a gejzo » 16. Dec 2020 ob 18:32

Imam paket s 100/10 hitrostjo, na speedtestu gre do max 60 mbit/s. Že nekaj dni je tako.

pero23
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 18. Dec 2020 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pero23 » 19. Dec 2020 ob 21:47

Doma imamo paket Oranžni diamant (750/150) in Innbox60, hitrosti pa niso niti blizu oglaševanim. Največ kar dosežem prek WiFi-ja je 150/150 pa še to samo, če uporabim 5GHz varianto in stojim v razdalji par metrov od routerja. Težava ni samo v hitrosti, ampak tudi v dosegu WiFi omrežja. Doma na 45m2 mi 5GHz varianta praktično ne lovi, če nisem v isti sobi kot je router. Pogosto mi WiFi na telefonu ali računalniku celo javlja, da ni dostopa do Interneta, čeprav je signal dober. A je ta Innbox60 res tako slab, ali gre za neko težavo v optiki našega bloka. Živim v Novih Jaršah. Se da kaj preveriti, drugače nastaviti oz. zamenjati router za neko drugo boljšo varianto?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 19. Dec 2020 ob 21:54

Na hitrost WiFi-ja vpliva precej faktorjev. En je seveda router oz. access point. Potem je tu še zasedenost frekvenc (če imaš veliko sosedov v bloku, ki imajo WiFi na istih kanalih). Še en faktor so naprave, ki se priklapljajo na WiFi. In na koncu še fine nastavitve (kanal, širine kanala, usmeritev anten, itd). 150/150 za WiFi sploh ni slaba hitrost. Če želiš več, boš moral seči po kakšni MESH WiFi rešitvi z 2x2, 3x3 ali 4x4 AC WiFi-jem (ali raje kar WiFi 6). Od modema pa ne pričakuj čudežev.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Dec 2020 ob 22:02

Lahko potrdim, da Innboxi nisi lih 100% zanesljivi za wifi z vsemi napravami. Imam enake izkušnje, na drugih lokacijah, prenosniki pa napišejo da ni interneta občasno (različni innboxi, različni prenosniki....) Tako da ja, bo treba v nakup routerja.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

pero23
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 18. Dec 2020 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pero23 » 20. Dec 2020 ob 09:11

mikrohard napisal/-a:
19. Dec 2020 ob 21:54
Na hitrost WiFi-ja vpliva precej faktorjev. En je seveda router oz. access point. Potem je tu še zasedenost frekvenc (če imaš veliko sosedov v bloku, ki imajo WiFi na istih kanalih). Še en faktor so naprave, ki se priklapljajo na WiFi. In na koncu še fine nastavitve (kanal, širine kanala, usmeritev anten, itd). 150/150 za WiFi sploh ni slaba hitrost. Če želiš več, boš moral seči po kakšni MESH WiFi rešitvi z 2x2, 3x3 ali 4x4 AC WiFi-jem (ali raje kar WiFi 6). Od modema pa ne pričakuj čudežev.
Ne bi bilo nič narobe, če bi imel v poprečju nekje 100Mb download. To kar sem napisal je višek, če stojim zraven access pointa. Problem je, kot sem dejal, da na 5GHz varianto ne morem biti priklopljen, ker nima dosega dlje od par metrov. Tako sem vedno priklopljen na 2.4GHz kanal, ki pa dosega v povprečju 20/20 prenose. To pa je porazno, glede na to kak paket plačujem!

pero23
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 18. Dec 2020 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pero23 » 20. Dec 2020 ob 09:13

Pa še to, kako sploh lahko kaj spremeniš v nastavitvah Innbox-a. Vse kar se da spremeniti na T2 horizont servisnih straneh je, kateri kanal in kakšen password bo imelo omrežje. Kje naj delam fine tuning potem?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 20. Dec 2020 ob 09:20

Kupi si lastno WiFi opremo... ali pa vzemi mesh pri T-2 za doplačilo. Iz modema ne boš veliko več iztisnil.

pero23
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 18. Dec 2020 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pero23 » 20. Dec 2020 ob 09:45

Imam doma en LinkSys Router, ki ga lahko uporabim. Kako ga pravilno priključim na Innbox, da bom preko njega omogočal WiFi omrežje? So kakšna navodila?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3119
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Mark » 20. Dec 2020 ob 11:12

Če ti priklop ni poznan pokliči na tehnično pomoč in povej, da bi želel priklopiti lasten router.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2304
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Dec 2020 ob 14:52

pero23 napisal/-a:
20. Dec 2020 ob 09:45
Imam doma en LinkSys Router, ki ga lahko uporabim. Kako ga pravilno priključim na Innbox, da bom preko njega omogočal WiFi omrežje? So kakšna navodila?
Za začetek lahko vtakneš WAN port(Internet) Linksysa v LAN1-2 Innboxa in preizkusiš.
Pa upam, da ta "en Linksys" ni wrt54gl ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori