Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5344
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2021 ob 14:34

Velika verjetnost je zaradi bakrene žice...
spomladi je največ napak na bakru, vsaj ko sem še delal v tehnični pomoči je bilo to tako.

V danem primeru ti ne preostane drugega kot da prijaviš napako in da pride tehnik opravit meritve.
Sicer pa je baker zelo občutljiv zato je to predvidevanje da je kriv.

Žal je pri bakru zelo pomembna oddaljenost od centrale in kako poteka, več spojev, po zraku,...

Imam sicer podobno težavo, zaradi katere enostavno nimam preko bakra nič naročeno pri svoji babici.
oddaljenost je še za to kar bi rabila vredu cca 1km. Vendar je kabel speljan čez polno podstrešji in preko par stebrov. tako da je bilo 14 dni bolj kot ne izpad za izpadom ter nihanje linije.
tako da je bila žal edina opcija preklop na coax omrežje in konkurenco... tako je včasih :(

lahko tu pogledam okolje na katerem se nahaja vse skupaj in se hitro vidi ali imaš res odstopanje ali je lokalno.

Uporabniški avatar
Eilinel
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 24. Okt 2006 ob 17:47
T-2: Že imam
Kraj: Ajdovščina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Eilinel » 15. Apr 2021 ob 14:53

Izgleda, da bomo res razmišljali o drugem ponudniku in omrežju, kar mi je žal, glede na to, da smo na T2 že od 2005.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2848
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Apr 2021 ob 15:18

Če bo ista parica, potem ne bo neke velike razlike. Jaz na tvojem mestu bi od T-2 zahteval, da zamenjajo modem.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5344
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2021 ob 15:42

tole je res številka ena... menjava modema.

Uporabniški avatar
Eilinel
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 24. Okt 2006 ob 17:47
T-2: Že imam
Kraj: Ajdovščina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Eilinel » 15. Apr 2021 ob 15:48

Težko zahtevam menjavo modema, ko vztrajajo, da je problem v žici oziroma liniji Telekoma. Včeraj sem se skoraj skregala s tehnično pomočjo.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5344
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2021 ob 15:49

vseeno mora tehnik pri na lokacijo.. predvsem če je modem že dalj časa v uporabi.
a mi poveš podatke na ZS pa pogledam...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8593
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Apr 2021 ob 17:05

Eilinel napisal/-a:
15. Apr 2021 ob 14:53
Izgleda, da bomo res razmišljali o drugem ponudniku in omrežju, kar mi je žal, glede na to, da smo na T2 že od 2005.
Uredu, me zanima kaj bo pa potem tvoj komentar ko bo pri drugem operaterju isto ? (ker boš na istem kablu)

Uporabniški avatar
Eilinel
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 24. Okt 2006 ob 17:47
T-2: Že imam
Kraj: Ajdovščina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Eilinel » 15. Apr 2021 ob 23:12

MrTwelveTrees napisal/-a:
15. Apr 2021 ob 17:05

Uredu, me zanima kaj bo pa potem tvoj komentar ko bo pri drugem operaterju isto ? (ker boš na istem kablu)
Zato sem napisala tudi o spremembi omrežja, a ne - torej ne bi šla na isti kabel. Toliko mi moja kmečka pamet in logika le nese.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2848
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Apr 2021 ob 23:48

Če imaš na voljo karkoli boljšega od parice, potem ne vem, kaj še čakaš. Ne glede na operaterja je praktično vse (kabelska, optika, wifi) boljše od parice.

Uporabniški avatar
Eilinel
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 24. Okt 2006 ob 17:47
T-2: Že imam
Kraj: Ajdovščina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Eilinel » 16. Apr 2021 ob 09:04

Ja, pride tehnična pomoč, ker včeraj metalo net ven, vsakič z asistenco sicer prijazne tehnične pomoči je bilo slabše.

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 13:48
T-2: Že imam
Paket: Pune granate

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 17. Apr 2021 ob 09:14

Opažam da na optiki nekaj zelo bremza download. V povprečju mi deluje na 500/100 hitrost downloada na polovični hitrosti. Upload je ok. Škoda da se prodaja nekaj kar se ne more zagotoviti vsaj približno. Te številke so potem karnekaj. A 750/150 deluje na 400/100, ali nekaj takega? Skratka naj vas kdo ne nategne s sloganom "prvi po hitrosti" #1paket, ker ni glih resnično.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8358
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a kitl » 17. Apr 2021 ob 09:25

Ne vem kake probleme imaš ti pri meni dela vse na polno. Samo ne mi zdaj še reči, da testiraš preko wifi-ja, ker potem si vse povedal.
Slika


Lp, Kitl

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 13:48
T-2: Že imam
Paket: Pune granate

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 17. Apr 2021 ob 09:40

Testiram direktno iz Asus routerja, ki je vezan s kablom v modem. Kabel ni precvikan, da ne bo kdo mislil.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2848
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Apr 2021 ob 09:54

Kakšna je pa hitrost direktno na modemu (brez vmesnega routerja)? Treba se je zavedat, da so to takšne hitrosti, da jih marsikatera domača oprema ne zmore več.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8358
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a kitl » 17. Apr 2021 ob 11:14

Točno to testiraj direkt z utp cat6 kablom potem pa poroči,
Slika


Lp, Kitl

Odgovori