Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
rokokoko
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 13:48
T-2: Že imam
Paket: Pune granate

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 17. Apr 2021 ob 14:23

mikrohard napisal/-a:
17. Apr 2021 ob 09:54
Kakšna je pa hitrost direktno na modemu (brez vmesnega routerja)? Treba se je zavedat, da so to takšne hitrosti, da jih marsikatera domača oprema ne zmore več.
Posipam se s pepelom. Sem priklopil direkt v modem in leti ko šus.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8358
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a kitl » 17. Apr 2021 ob 15:33

Itak, da leti optika je optika.
Slika


Lp, Kitl

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 13:48
T-2: Že imam
Paket: Pune granate

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 17. Apr 2021 ob 16:49

Težava je pa bil router Asus RT-AC68U oz. njegov zadnji firmware. Potem sem dal gor Merlina in ponastavil vse in to je to. Čuden splet okoliščin bi lahko rekli. Če bo kdo imel podobno težavo naj torej zamenja firmware. Hitrost dela kot obljubljeno.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8593
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Apr 2021 ob 20:44

rokokoko napisal/-a:
17. Apr 2021 ob 16:49
Težava je pa bil router Asus RT-AC68U oz. njegov zadnji firmware. Potem sem dal gor Merlina in ponastavil vse in to je to. Čuden splet okoliščin bi lahko rekli. Če bo kdo imel podobno težavo naj torej zamenja firmware. Hitrost dela kot obljubljeno.
Imam vprašanje zate: A si si tak v svojem življenju tak, da hočeš vse takoj in zdaj? Takoj vik in krik, kot otrok ki ne dobi lizike in se takoj dere ?
Življenje je ne gre tako kot ti hočeš.

Za primer: Jaz sem na Mimovreste.com vrnil artikel, čakal sem 1 mesec da sem dobil denar nazaj, pa jih nisem niti 1x klical kaj se dogaja. A ti bi iz svoje kože skočil ? Potem pa sem prejšnji petek vrnil še 1 artikel in dobil denar že čez 3 delovne dni. Kaj hočem povedat ? Ne takoj delat galamo, pa ne samo za T-2, za karkoli.

Težava za hitrost je bila pri tebi. Še dobro da maš lahko internet tudi brez svojega routerja. Kaj bi bilo če bi moral poslati na servis pod garancijo in bi čakal do 45 dni.... ne vem če bi preživel. Najbrž bi ti klical vsak dan na servis kdaj bo ?

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 13:48
T-2: Že imam
Paket: Pune granate

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 18. Apr 2021 ob 15:32

Vedno takoj in zdaj. Nikoli ne veš kdaj pride jutro ko se več ne zbudiš.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8358
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Apr 2021 ob 16:19

Res je.
Slika


Lp, Kitl

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 20. Apr 2021 ob 02:26

Če se ne zbudiš je ok. Problem je da se zbudiš in ni neta. : )

Spc
Faca
Prispevkov: 130
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4 || 1000/200
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Spc » 25. Apr 2021 ob 13:30

rokokoko napisal/-a:
17. Apr 2021 ob 16:49
Težava je pa bil router Asus RT-AC68U oz. njegov zadnji firmware. Potem sem dal gor Merlina in ponastavil vse in to je to. Čuden splet okoliščin bi lahko rekli. Če bo kdo imel podobno težavo naj torej zamenja firmware. Hitrost dela kot obljubljeno.
To si uprabljal beta firmware ali latest stable ?
:hmm:

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 13:48
T-2: Že imam
Paket: Pune granate

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 26. Apr 2021 ob 16:49

Spc napisal/-a:
25. Apr 2021 ob 13:30
rokokoko napisal/-a:
17. Apr 2021 ob 16:49
Težava je pa bil router Asus RT-AC68U oz. njegov zadnji firmware. Potem sem dal gor Merlina in ponastavil vse in to je to. Čuden splet okoliščin bi lahko rekli. Če bo kdo imel podobno težavo naj torej zamenja firmware. Hitrost dela kot obljubljeno.
To si uprabljal beta firmware ali latest stable ?
:hmm:
Mislim da stabilnega. Nisem čisto ziher da je treba it na Merlina, mogoče ti bo pomagal že hard reset in reset default. Ma pa Merlin nekaj več možnosti.

Novocaine
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 27. Avg 2020 ob 21:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Novocaine » 24. Jun 2022 ob 16:43

Po dolgem casu sem si rekel, da bi rad porabil tocke,katere sem namenil za povisanje hitrosti na 1Gbit/s.Vse lepo in prav, ampak zgleda da hitrost bremza, sprva siba tja do 900, nakar ponovno obtici na 600 mbit skozi 50.Vse je testirano z utp kablom

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8593
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Jun 2022 ob 22:25

Najbrž si na Telekom gpon optiki ? Pač, ko se vsi usedejo gor je tako. Ampak ne povsod. Sam opažam bolj na podeželju in tam kjer so vozlišča obremenjena.

Gucci
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 14:28
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Gucci » 13. Sep 2022 ob 07:11

Včeraj so mi priklopili Oranžni diamant, torej 1000/200
Večino časa mi dela 250/200, tudi ob treh ali štirih zjutraj, ko je po moje najmanj obremenjeno.
Ko sem modem resetiral, je kaki dve minuti delalo 880/200, potem pa spet 250/200.
Telekomova optika, 1km od centrale, podeželje. Merjeno z Ookla in Akos
Kabli po notranji mreži so kat6, modem je v bridge mode, vmes je GB switch (za omenjeno notranjo mrežo).

Se jim splača težiti ali je to pač to kolikor bo dalo od sebe?
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2847
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Sep 2022 ob 07:36

Modem v bridge in nato direktno na switch? Nimaš nobenega routerja? Imajo vse naprave javni IP? Hitrost definitivno ni ok… je pa treba ugotoviti, ali je problem T-2 oprema, ali tvoja oprema.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8593
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Sep 2022 ob 08:22

Ali pa nastavitve na Telekom strani.

Testiraj z drugim računalnikom priklopljenim direktno na T2 modem (NE bridge port) .

Gucci
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 14:28
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Gucci » 16. Sep 2022 ob 10:33

Sem preveril.
Kabel direkt na T-2 modem.
880/200 na 1000/200
merjeno ob 16h

je to to? ali lahko pričakujem več ob posegu T-2 na omrežje?

Saj se ne pritožujem. Glede na prejšnjo hitrost je tole supersonic. Samo realna pričakovanja bi rad od sistema.
Slika

Odgovori