Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Mar 2019 ob 01:09

In kdaj naj bi to bilo?
Slika


Lp, Kitl

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 21. Mar 2019 ob 14:27

Pred kratkim sem spremenil ponudnika na T-2. Pri prejšnjem (Telekom) in zdaj imam enako hitrost D/U (11/1), ker linija več ne zmore. Zaradi razdalje mi je tehnik T-2 priklopil ADSL (enako kot Telekom) namesto VDSL. A je kaka opcija testirat ali bi z VDSL bilo vseeno boljše? Kakšne opcije pa imam, da bi vseeno dosegel več DL?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Mar 2019 ob 15:08

Adsl je bolj primeren za daljše razdalje.

Ker si priklopljen na Telekom opremo v centrali, to je BRO port, (oni imajo tudi Adsl) dvomim da bo T2 plačal Telekomu da ti nekaj testiraš.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 21. Mar 2019 ob 15:45

Razdalja je po tehnikovih besedah 1900m, ampak je malo veliko po mojem vedenju, ker je omarica po zračni črti morda 500m-700m stran (po cesti je 1200m pa je cesta serpentinasta), razen če je tu samo kakšna razdelilna omarica in je glavna kje drugje. Se pravi nekih opcij niti nimam, ADSL in to je to ?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4874
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Mar 2019 ob 15:48

Žal.

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 21. Mar 2019 ob 16:11

Hvala. Počakam optiko, menda bo v znosnem času cca 5 let bila mogoča

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Mar 2019 ob 21:27

Saj T-2 tudi deluje na ADSL2+ lahko pa povprašaš za t-2 ac wifi dostop.
Slika

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 22. Mar 2019 ob 11:09

Sem imel pred nekaj leti skoraj enako zadevo (podobna brzina, podobna oddaljenost od centrale), le da je v mojem primeru šlo za prehod na Telekom. Sprva namestili ADSL, kateri je že prvi večer počepnil, malo popiz*il, nato so kmalu zadevo nadgradili na VDSL in je bilo bolj stabilno.

Optika pa.... hja, vprašanje kdaj bo. Čeprav jo imam skoraj pred nosom.....

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 22. Mar 2019 ob 11:12

Ali si tudi pridobil kaj na hitrosti? No torej se nekako da, tudi meni je tehnik povedal, da opcija VDSL obstaja, ampak vprašanje če bo kaj boljše.

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 22. Mar 2019 ob 21:04

Mislim, da se hitrost ni spremenila (ker je že nasploh slaba linija). Nekaj se še spomnim, da so zaradi TV-ja potem še prilagajali linijo.

Če ti ADSL ne povzroča težav pri uporabi, potem dvomim, da bodo kaj uredili. Drugo je, če bi imel podobne težave, kot sem jih imel sam.

raceboy
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a raceboy » 29. Mar 2019 ob 20:36

ma kokr sm jz zastopu enga telekomovga tehika... je reku, da za brzino je tud odvisno kulk so stari kabli (bakreni)

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Mar 2019 ob 21:22

Bolj to, v kakšnem stanju so in kakšni so spoji.

Lahko so tudi stari kabli če so v ceveh v zemlji bodo dlje časa zdržali kot po zraku.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 29. Jul 2019 ob 18:24

Kakšno hitrost je realno pričakovati na T4 diamant 1000/100 paketu? Imam ga, sem na GPON, dosegam pa nekje 750/80 na speedtestu/akos testu, ipd.
Če uporabljam svoj router ali direktno povezan PC v bridgan port ni razlike.
Zadnjič spremenil Ruckus, dne 29. Jul 2019 ob 19:27, skupaj popravljeno 1 krat.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 29. Jul 2019 ob 18:29

Če imajo profil pravilno nastavljen bi moralo it do 940/100 z manjšim odstopanjem seveda. Po mojem mnenju je v tvojem primeru odstopanje preveliko.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 29. Jul 2019 ob 19:54

Pri takih hitrostih lahko že izbira brskalnika daje zelo različne rezultate. Če laufaš speedtest v brskalniku se ti lahko razlikuje od IE/FF/Chrome tudi do 30%. Običajno so najboljši v takem zaporedju kot sem zapisal...

Odgovori