Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
g33k
Legenda
Prispevkov: 1111
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 29. Jul 2019 ob 20:15

Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Nebomgabiksal
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Sep 2019 ob 19:42
T-2: Že imam
Paket: kr en

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Nebomgabiksal » 10. Sep 2019 ob 21:07

Že lep čas me je zaj*** hitrost n sem mislil, da je za to kriv prastari router Linksys WRT54g (legenda, slava mu).
Nabavim TPLink Archer C6 (AC1200), ki bi moral biti za moje potrebe dovolj.In glej ga zlomka dogaja se isto.

Innobox V60 + router povezan s kablom, Access point načinu.
Trenutno 8 wifi klientov + 1 LAN. Od tega verjetno eden ali dva gledata kakšne pretočne vsebine :-)

Ping routerja:
Ping statistics for 192.168.64.105:
Packets: Sent = 103, Received = 102, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 3809ms, Average = 316ms

Ping Innoboxa:
Ping statistics for 192.168.64.1:
Packets: Sent = 76, Received = 74, Lost = 2 (2% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 2509ms, Average = 331ms

Speedtest ping do T2 je 19ms. Hitrosti prenosa katastrofalne.
Download:100 Mbit, dosežem 20 (ta trenutek 1). Upload: 20 Mbit, dosežem 10 (ta trenutek 7).
FTTH preko Telekoma.

PS: na ta router ne gre Tomato ali DDWRT :-(

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 10. Sep 2019 ob 21:29

Če so to pingi po žici bo najverjetneje nekaj narobe z žico (konektorji ipd).

Če so to po WiFiju, potem bo treba dobro pogledat zasedenost kanalov kjer poteka komunikacija. Izgubljeni pingi (in daljši odzivni čas ipd) ni nič abnormalnega na zasičenih območjih.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Sep 2019 ob 21:36

Nikjer ni napisano ali je bilo testirano na kabel ali na wifi ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Nebomgabiksal
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Sep 2019 ob 19:42
T-2: Že imam
Paket: kr en

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Nebomgabiksal » 11. Sep 2019 ob 17:33

Ja, wifi... congestion po moje ni problem, ker je samo en AP v bajti. Ob priliki poskusim se na kablu.

Ampak pingi so mi predolgi...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Sep 2019 ob 18:08

Glej ta tema je samo za test hitrosti preko kabla, wifi tukaj nima nič s T2.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2224
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a RobertM » 11. Sep 2019 ob 18:19

Prvo nesi svoj router k Innboxu in ga tam priključi z original napravljenim kablom.
Glede na obupen ping innboxa (se pravi znotraj iste mreže) je najverjetneje napačno napravljen kabel.
Največkrat sta zamešani belo-modra in belo-zelena ali pa narobe vezana zidna vtičnica ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Nebomgabiksal
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Sep 2019 ob 19:42
T-2: Že imam
Paket: kr en

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Nebomgabiksal » 13. Sep 2019 ob 11:25

Da zaključim sago... včeraj spet začne štrajkat.
Grem na LAN, poskusim hitrost in vse v običajnih merah.
Odkril sem, da en gostujiči prenosnik vse zablokrira - kakšno kramo ima gor je še stvar raziskovanja.

Zdaj pa k tematiki.

Trenutna postavitev Download:100 Mbit, Upload: 20 Mbit
Konstantno dosegam Download:20 Mbit, Upload: 10 Mbit
Je to fora Telekoma?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 13. Sep 2019 ob 11:49

Po vsej vrjetnosti ja. Daj podatke na ZS.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

aljazkoma
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 14. Sep 2019 ob 12:13
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a aljazkoma » 14. Sep 2019 ob 12:16

A je normalno, da v paketu s hitrostjo 500/100 "do mene pride" samo 100/100 ?

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Sep 2019 ob 12:19

Preveri da imaš primerno mrežno kartico in ožičenje, pa še če so vmes kakšna stikala, ki niso gigabitna.

aljazkoma
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 14. Sep 2019 ob 12:13
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a aljazkoma » 14. Sep 2019 ob 12:21

Vse je definitivno gigabitno.

aljazkoma
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 14. Sep 2019 ob 12:13
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a aljazkoma » 14. Sep 2019 ob 12:24

Je pa res da so nedavno mogl zamenjat port na lokalni centrali in mogoče ta ni pravilno konfiguriran ?

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Andy » 14. Sep 2019 ob 15:04

Če je vse "definitivno gigabitno" potem je najbrž na mestu preverba s T-2 podporo.
Slika
BRO FTTHSlika

ssitcm
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 27. Nov 2009 ob 09:47
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ssitcm » 16. Sep 2019 ob 09:39

Pozdravljeni,
pred kratkim so mi povečali internetno hitrost iz 100/10 Mbs na 200/20 . Preko IPv4 speed test pokaže okoli 192/19, preko IPv6 pa (akostest) 106/18 Mbs. Problem sem že prijavil na support. Nekaj so poskušali, toda rešitve in pravega odgovora pa še ni.
Verjetno taka razlika ni normalna. Lahko kdo svetuje/pomaga ?

Odgovori