Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Nov 2019 ob 15:23

Pa ja se pritožujejo, sej vedo kam = klicni center, mail T2, facebook, nobeden jim ne brani.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4998
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 13. Dec 2019 ob 16:22

Točno tako.
Najbolje je tudi si shranjevat te loge testov,
ampak wifi in speedtest ni ravno merodajen :D

SL4FKO
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Dec 2019 ob 17:57
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a SL4FKO » 15. Dec 2019 ob 18:08

Hoj vsi,

od četrtka (zaenkrat?) zelo zadovoljen uporabnik T-2, prestopil od (zelo predragega) Telekoma. Sem na OŠO optiki.

Res, vse dela v nulo, vklopljen in nastavljen statični IP, imam svoj router, OpenVPN nastavljen in dela bp, NordVPN dela bp, skratka ni da ni...

Problem je samo v hitrosti neta: če se povežem na svoj router ALI T-2jev prek kabla dobim ca. 92-95 mb na sekundo, kar je ok... Čim se povežem prek wifija, pa pade hitrost na konstantnih 65 mb, ne glede na vrsto klienta ali signala (router je AC86U, aimesh z AC68U). Laptop je še vedno na N signalu, telefoni in tablice oz. vse ostalo na AC. Channel imam narihtan na 6 za N in 112 za AC signal, živim pa itak na območju, kjer interferenc ni oz sploh nismo nagužvani.

Kaj bi lahko bilo krivo za razliko ca. 30 mb v hitrosti?

Najlepša hvala za predloge že vnaprej!
ISP: T-2 Slovenia
Main: RT-AC86U (HW Ver. 1.5)| Merlin 384.13 | amtm | Diversion | Skynet | Transmission |
Node: RT-AC68U (HW Ver. E1)| Stock Asuswrt 3.0.0.4.385.10000 | in AiMesh, ethernet backhaul

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Dec 2019 ob 19:21

Izklopi vse naprave, resetiraj router, in testiraj vsako napravo tako posebej (eno na enkrat, na ostalih izklopi wifi)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

SL4FKO
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Dec 2019 ob 17:57
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a SL4FKO » 17. Dec 2019 ob 19:43

Izklopil vse in poskusil s telefonom; dobil ca. 92mb/s. Se pravi je to to ali še lahko zatežim na T-2, da mi še malo "pojačajo signal"? :D

Sumim, da je kriv Amino TV box, da si kar sam od sebe "rezervira" ca. 30mb pasovne širine. Zanimivo, brez QoSja, kar mi v bistvu paše...
ISP: T-2 Slovenia
Main: RT-AC86U (HW Ver. 1.5)| Merlin 384.13 | amtm | Diversion | Skynet | Transmission |
Node: RT-AC68U (HW Ver. E1)| Stock Asuswrt 3.0.0.4.385.10000 | in AiMesh, ethernet backhaul

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1829
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Dec 2019 ob 19:47

Box si ničesar ne rezervira. Če imaš HLS, potem je med predvajanjem na vsakih 10 sekund ena špica, ki gre do 30Mbit/s... vmes ni pa nič prenosa.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 222
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 19. Dec 2019 ob 17:44

@SL4FKO T-2 ti WI-FI signala ne bo mogel povečati. Hitrost WIFIja je odvisna od zmožnosti tvojega router-ja in naprav, ki se nanj povežejo :namrec:

SL4FKO
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Dec 2019 ob 17:57
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a SL4FKO » 19. Dec 2019 ob 23:49

???

Eh, pa nisem mislil wifi signal, bogpomagaj...

Mislil sem signal do modema po optiki...

Drugače mam pa mrežo poštimano v nulo, router je top, gigabitne povezave s kablom itd...


V glavnem, očitno, če fizično odklopim box, dosegam "kao nazivnih" 90mb/s... Še vedno pa to ni 100, 10% padca kar nekam ni kar tak hec, ali?
ISP: T-2 Slovenia
Main: RT-AC86U (HW Ver. 1.5)| Merlin 384.13 | amtm | Diversion | Skynet | Transmission |
Node: RT-AC68U (HW Ver. E1)| Stock Asuswrt 3.0.0.4.385.10000 | in AiMesh, ethernet backhaul

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1829
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 20. Dec 2019 ob 00:13

Pri T-2 dobiš 100Mbit/s “bruto”... “neto” je priblizno 95Mbit/s. Ostalo je TCP overhead. Drugi operaterji, ti dajo visjo hitrost, da speedtest pokaze “pravo” stevilko.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 663
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Tosho » 2. Mar 2020 ob 10:51

Na oranžnem diamantu sedaj dobiš 300/40 bruto. Telekomova optika BRO. :pivo:
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 239
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Andy » 3. Mar 2020 ob 12:27

Super :pivo:
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Mar 2020 ob 14:50

A na T2 optiki (pa TS P2P - LLU) pa 300/50
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3676
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Mar 2020 ob 15:17

Tam je 500 / 100.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Mar 2020 ob 17:39

Ja mislil sem za stare pakete (ki nisi več na voljo).
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3676
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Mar 2020 ob 17:42

300 / 40 je tudi od sedaj samo na Oranžnem diamantu.
Slika

Odgovori