Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Mm123
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 4. Mar 2020 ob 20:18

A na Telekomovi optiki grajeni pred dvemi leti (mislim da GPON/BRO) se že da dobiti višjo hitrost od 100/20 ali še vedno ne?

Sam namreč doplačujem 2 EUR za 200/20, da imam vsaj 20 UL. Potem pa na speedtest-ih vidim začetni skok na skoraj 200 DL in potem padec na cca 120 DL. Kar mi ne gre v račun v nobenem primeru. Ni niti 100, niti 200.
In zakaj začetni skok na 200mbit. To se prej, ko sem imel 100mbit zakup ni dogajalo - niti na 100 ni skočilo.

Ker imam slabe izkušnje z zavajanji različnih operaterjev (omejevanju hitrosti na njihovi strani, in laganju o tem), sem vedno skeptičen do njihovih argumentov.
In ja, moja oprema je primerna za gbit povezavo, testi opravljeni na LAN direktno v modem.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1956
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Mar 2020 ob 20:23

Kolikor sem zasledil na tem forumu, naj bi bilo možno. Nekateri imajo na Telekomovi GPON optiki preko T-2 tudi 1Gbit/s.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Mar 2020 ob 20:38

Mm123 napisal/-a:
4. Mar 2020 ob 20:18
A na Telekomovi optiki grajeni pred dvemi leti (mislim da GPON/BRO) se že da dobiti višjo hitrost od 100/20 ali še vedno ne?

Sam namreč doplačujem 2 EUR za 200/20, da imam vsaj 20 UL. Potem pa na speedtest-ih vidim začetni skok na skoraj 200 DL in potem padec na cca 120 DL. Kar mi ne gre v račun v nobenem primeru. Ni niti 100, niti 200.
In zakaj začetni skok na 200mbit. To se prej, ko sem imel 100mbit zakup ni dogajalo - niti na 100 ni skočilo.

Ker imam slabe izkušnje z zavajanji različnih operaterjev (omejevanju hitrosti na njihovi strani, in laganju o tem), sem vedno skeptičen do njihovih argumentov.
In ja, moja oprema je primerna za gbit povezavo, testi opravljeni na LAN direktno v modem.
Resetiraj opremo, testiraj samo z eno naparavo priklopljeno na modem, BELEŽI speed teste, tudi na AKOS speedtest, dokumentiraj sproži reklamacijo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Mm123
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 4. Mar 2020 ob 21:18

Še moje prvotno vprašanje - ali T-2 v praksi sploh nudi nadgradnjo hitrosti nad 100/20mbit na telekomovi optiki?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1221
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 4. Mar 2020 ob 21:29

Da.

FTTH do 200/20 1,99 €
FTTH do 300/100 9,99 €
FTTH do 500/100 14,99 €
FTTH do 1000/100 19,99 €
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Mar 2020 ob 21:51

Vendar ne v vseh paketih.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5069
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 5. Mar 2020 ob 09:44

Mm123 napisal/-a:
4. Mar 2020 ob 21:18
Še moje prvotno vprašanje - ali T-2 v praksi sploh nudi nadgradnjo hitrosti nad 100/20mbit na telekomovi optiki?
Glede na to da ti prvotno skoči na 200 in potem pade na 100-120, je mogoče nekaj nastavljeno napačno, če mi daš na ZS podatek preverim in če razmišljam v pravi smeri je mogoče samo en podatek med Telekomom in T-2.

stefnko
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 21:18
T-2: Že imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a stefnko » 6. Mar 2020 ob 12:22

Povečali hitrost na Telekom/BRO optiki danes,
Oranžni D. hitrost- test OKLA in AKOS, okoli 250/39.
Prijetno presenečen :D :rtmT2:

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 670
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Tosho » 6. Mar 2020 ob 12:29

Sej so jo že pred 14-imi dnevi... vsaj pri meni. :)
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5069
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 6. Mar 2020 ob 12:32

:) mm123 ima tudi rešeno težavo ;)
nekje vmes med T-2 in Telekomom se nekaj ni poklopilo.

Mm123
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 6. Mar 2020 ob 16:00

Res je, vse pohvale slow_slow-u, da je tako hitro ugotovil za kaj gre in uredil v nekaj urah, kar se je prej vleklo veliiko dlje.
AKOS test pokaze 190/20, prenos datotek leti :D

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 130
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 10. Mar 2020 ob 17:28

Ojjj,
A je INNBOX F60 lahko razlog, da download ne gre preko 95 dočim upload pa je vredu (40).
Hvala

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 130
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 10. Mar 2020 ob 19:21

Problem detektiran. Mrežna kartica.
LP :plosk:

Domobrancek
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 3. Apr 2020 ob 21:11
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Domobrancek » 3. Apr 2020 ob 21:17

Lep pozdrav vsem,

Pred nekaj meseci smo prešli iz Telekoma na T2 in stvar je obupna. V pogodbi imamo zapisano hitrost do 40/20 dosežemo pa 27/1.5.

Zdej ko s sestro delava od doma nama šteka vse. Nikakor nemorava normalno delat (oz js še nekak, ona pa dela preko VPN-ja in je stvar ne uporabna. Pov manj nardi). Enako težavo mam z igrcam. Zalaufam CS:GO po netu pa imam 400 pinga. WTF?

Prejšnji net ni nikoli povzročal takšnih težav. Sem že klical gor in pri njih kaže vse normalno in tud 1.5mb uploada je za njih normalno.

A lahko še kej nardim? Je mev kdo podobne težave in kako je rešil?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1956
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Apr 2020 ob 21:26

Kakšne hitrosti si imel pa prej pri Telekomu? Sklepam, da je priklopljeno preko enake tehnologije kot prej.

Odgovori