Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Domobrancek
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 3. Apr 2020 ob 21:11
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Domobrancek » 3. Apr 2020 ob 21:31

mikrohard napisal/-a:
3. Apr 2020 ob 21:26
Kakšne hitrosti si imel pa prej pri Telekomu? Sklepam, da je priklopljeno preko enake tehnologije kot prej.
Ne vem točno. Tole, kar imamo pri T2 je (če sem jih prav razumel) max, kar nam lahko dajo. Imamo tudi njihov najvišji paket tako, da upam, da nam dajo največ, kar lahko.

Pri Telekomu smo imeli download-a nekje enako kot pri T2, upload pa je biv višji. Mislim, da okrog 3-4mb. Ne vem, ker tam nisem nikol dajal speed tes-a, ker je pač stvar delala tako kot je treba.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7385
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Apr 2020 ob 10:47

Prijavi napako. Lahko da si bil prej na Adsl tehnologiji zdaj pa si na vdsl.

Pač ko boste uporabljali VPN ne smete uporabljat tv vmesnika, ne torrentov in kaj podobnega, samo služba.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 11. Apr 2020 ob 10:43

Lep pozdrav.
Pred enim tednom sem oddal vlogo za višjo hitrost interneta iz 100/20 na 300/40.Sedaj sem čez teden spremljal hitrost ampak max. kar sem izmeril je
215/30.
Ali ni to malo preveliko odstopanje.Vem da piše do 300/40 ampak vseeno.
Opremo imam pa naslednjo
Mrežna na matični plošči je Realtek® 8111E , 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring AI NET2.Router imam pa RT-AC68U, AC1900 Dual-Band Gigabit WiFi.
Tako da mslim da težava ni na moji opremi
Hvala

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7385
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Apr 2020 ob 10:45

Testiraj še BREZ routerja in z drugim računalnikom, na kabel seveda, če bo še slabo pa prijavi napako.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 11. Apr 2020 ob 10:54

Z drugim računalnikom bo malo težje brez routerja pa bom še poizkusil.
Hvala

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 11. Apr 2020 ob 11:22

Pa seveda na kablu... ker za WiFi 200Mbit/s sploh ni slaba hitrost.

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 11. Apr 2020 ob 12:01

Je merjeno na kablu

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 11. Apr 2020 ob 12:21

No sem probal brez mojega routerja.Ja razlika je,sedaj sem dobil 286/30.Oziroma download je boljši upload pa je isti.
Ima kdo rešitev kaj bi moral nastavit na mojem routerju
Hvala

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 11. Apr 2020 ob 12:55

Sem že rešil.Router sem nastavil na Access Point

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 11. Apr 2020 ob 19:18

Če ne gre upload čez 30, pokliči klicni center, naj ti odprejo T2 omejitev na 50, tako te bo omejevala TS nastavitev.

Prednastavljene T2 nastavitve zaenkrat nimajo vrednosti 40, ampak 30 in 50. :p

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 827
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 12. Apr 2020 ob 08:45

Si ziher?
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2267
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a RobertM » 12. Apr 2020 ob 09:54

ciril88 napisal/-a:
12. Apr 2020 ob 08:45
Si ziher?
Sigurno - to mu je povedal od s3ca prijatelj :mrgreen:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 12. Apr 2020 ob 10:05

borutbolc napisal/-a:
11. Apr 2020 ob 19:18
Če ne gre upload čez 30, pokliči klicni center, naj ti odprejo T2 omejitev na 50, tako te bo omejevala TS nastavitev.

Prednastavljene T2 nastavitve zaenkrat nimajo vrednosti 40, ampak 30 in 50. :p
Ne čez 30 ne gre.Bom po praznikih res malo vprašal kako in kaj.
Hvala

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 12. Apr 2020 ob 10:12

RobertM napisal/-a:
12. Apr 2020 ob 09:54
ciril88 napisal/-a:
12. Apr 2020 ob 08:45
Si ziher?
Sigurno - to mu je povedal od s3ca prijatelj :mrgreen:
Vzamem nazaj. Stari podatki. Strici so popravili.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 666
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Tosho » 12. Apr 2020 ob 10:37

borutbolc napisal/-a:
11. Apr 2020 ob 19:18
Če ne gre upload čez 30, pokliči klicni center, naj ti odprejo T2 omejitev na 50, tako te bo omejevala TS nastavitev.

Prednastavljene T2 nastavitve zaenkrat nimajo vrednosti 40, ampak 30 in 50. :p
ciril88 napisal/-a:
12. Apr 2020 ob 08:45
Si ziher?
Nekaj že mora biti na tem, ker je pri meni bilo isto. Šlo samo do 30 in ko sem jim pisal na fb, so mi takoj poštimali, rekli pa so, da so na daljavo uredili konfiguracijo modema.
Slika

Odgovori