Težave s hitrostjo....

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Sim89
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. Maj 2020 ob 14:25
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Sim89 » 12. Maj 2020 ob 14:38

Pozdrav,

Pred kratkim sem poslal zahtevo za povečanje hitrosti iz 10/10 na 200/20 (T2, optika, OŠO)
Izmerjena hitrost pa je vedno okoli 22/20 akos test, ookla speedtest, kar koli, različni računalniki sprobani, različni kabli sprobani, tudi osebje iz tehnične pomoči ni znalo rešiti problema (govoril vsaj s 5imi različnimi) ... T2 sicer zakupuje od TS in so mi zagotovili da je odklenjena hitrost na našem priključku zdaj 300/40. Oprema - modem naj bi podpiral gigabitne hitrosti...
Je kdo imel podobno situacijo in kako jo je rešil?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1912
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Maj 2020 ob 17:18

Prvo vprašanje, ki to ga bodo postavili je... "A testiraš na kablu a na WiFi-ju?". Drugo vprašanje pa bo... "A testiraš direktno na modemu ali na svojem routerju?".

Če imaš WiFi 802.11g (54Mbit/s), potem je download 22Mbit/s popolnoma normalen.
Če imaš kak svoj router, ki je že malce v letih (npr WRT54G), je tudi download ranga 22Mbit/s popolnoma normalen.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 830
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 12. Maj 2020 ob 17:58

Daj podatke na ZS. Si prijavil napako?
You Can Call Me Santa Claus
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1205
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Maj 2020 ob 18:26

Pa to bi mogu en v prvi post napisat kratek vodič, kako pravilno testirat hitrost interneta na svojem priključku.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Sim89
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. Maj 2020 ob 14:25
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Sim89 » 12. Maj 2020 ob 18:26

mikrohard napisal/-a:
12. Maj 2020 ob 17:18
Prvo vprašanje, ki to ga bodo postavili je... "A testiraš na kablu a na WiFi-ju?". Drugo vprašanje pa bo... "A testiraš direktno na modemu ali na svojem routerju?".

Če imaš WiFi 802.11g (54Mbit/s), potem je download 22Mbit/s popolnoma normalen.
Če imaš kak svoj router, ki je že malce v letih (npr WRT54G), je tudi download ranga 22Mbit/s popolnoma normalen.
Testirano kabel direkt na modemu (po navodilih tehnične pomoči)

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5037
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 13. Maj 2020 ob 08:51

To je res čudno.
javi cirilu na ZS podatke pa bo pogledal.
sicer pa testiranje opraviš najbolje kot si napisal direkt na modem in vse ostalo vržeš dol.

Sim89
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. Maj 2020 ob 14:25
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a Sim89 » 13. Maj 2020 ob 10:22

Sem dobil odgovor, da je napaka na telekomovem omrežju in da jo odpravljajo... 🤞

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a oyoy » 17. Maj 2020 ob 07:21

sem mogoče kaj spregledal? nekam visoko hitrost uploada namerim ...

Slika

tudi akosov test kaže cca 170 mega ul-ja.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7391
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Maj 2020 ob 09:39

Sam tih bot ! :hudicek:
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

joneson
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Maj 2020 ob 16:59
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a joneson » 21. Maj 2020 ob 17:07

Po enem tednu preklopa na 1000/100 še vedno merim 200-460/100, odvisno od dneva. En dan ob 23h je celo bilo par meritev okoli 960/100 za pol ure... S tehnično službo smo poskusli že vse - od direktnega merjenja na različnih portih modema s kablom, ki je prišel z modemom (in drugimi kabli), do factory reset modema. Pravijo, da je modem prav nastavlen. Da je sestavljanka še bolj vesela, skoči upload kak dan na recimo 200 za par ur, drugič je na 100Mbit. Je bil kdo že v podobni situaciji, lahko kak nasvet?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 830
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 22. Maj 2020 ob 11:37

A je to mogoče GPON al TS optika?
You Can Call Me Santa Claus
Slika

joneson
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Maj 2020 ob 16:59
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a joneson » 22. Maj 2020 ob 12:16

ciril88 napisal/-a:
22. Maj 2020 ob 11:37
A je to mogoče GPON al TS optika?
Optika je od T2, ne TS.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 830
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 22. Maj 2020 ob 13:00

kaki tip modema imaš (innbox kater model)? Drugače pa prijavi napako 064064064
You Can Call Me Santa Claus
Slika

joneson
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Maj 2020 ob 16:59
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a joneson » 22. Maj 2020 ob 13:06

ciril88 napisal/-a:
22. Maj 2020 ob 13:00
kaki tip modema imaš (innbox kater model)? Drugače pa prijavi napako 064064064
Innbox G78. Napaka je bila prijavljena pred 8. dnevi. Od takrat se dnevno slišim s tehnično pomočjo. Trenutno čakam, da pride tehnik in sam zmeri...

g33k
Legenda
Prispevkov: 1205
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Težave s hitrostjo....

Odgovor Napisal/-a g33k » 22. Maj 2020 ob 15:15

Glede na to, da gre za GPON je po moje nekje bottleneck v omrežju.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Odgovori