problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Vse o T-2 internetu
Odgovori
worxer
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 11. Jul 2012 ob 15:09
T-2: Že imam
Paket: T3

problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a worxer » 11. Jul 2012 ob 15:15

Lep pozdrav, včeraj sem kupil TP-LINKov router model TL-WR841N, ampak se ne poveže na internet skozi T-2jev modem.
Pri T2ju imam dinamičen IP, zato sem router povezoval z opcijo Dynamic IP, ampak se nikoli, po mnogih resetih ni hotel povezati na internet.

Povezat mi ga je uspelo samo na način, da sem izbral Static IP, ter vpisal use potrebne podatke notri, ampak ob tem bi moral po vsej vrjetnosti usak dan menjat ip v routerju :)

Klical sem na T2 ampak edina rešitev, ki mi jo je ponudil svetovalc je bila, da naj uzmamem statičen IP.
Mogoče kakšen predlog iz vaše strani?

-Poizkusil sem tudi z CDjem nastaviti router, ampak mi je zmeraj izpisalo napako "conectivity error".
-Naložena je že zadnja verzija Frimware-a

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4915
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Jul 2012 ob 15:24

Kot že velikokrat napisano, je možno da si porabil vse dinamične ipje,
3je so na razpolago v kolikor si vklopil na modem več naprav za uporabo interneta ti router ni več pridobil ipja,
ker drugače bi tvoj tp-link normalno dobil ip.
če torej hočeš uporabljati dinamiko na routerju, izklopi druge naprave za 24ur iz modema in zadeva bi morala delovati.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 11. Jul 2012 ob 16:14

"dynamic IP" na routerjih pogosto pomeni nekaj čisto drugega. Izberi DHCP možnost če jo imaš, ali nalimaj sliko tvojega vmesnika za konfiguracijo.

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a oyoy » 11. Jul 2012 ob 17:28

zgleda da bo dynamic ip kar ok ( klik ) in je pokuril vse ip-je.
Slika
Slika

worxer
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 11. Jul 2012 ob 15:09
T-2: Že imam
Paket: T3

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a worxer » 11. Jul 2012 ob 22:06

Hvala za vse hitre odgovore, izkazalo se je, da so res bli vsi IPji skurjeni :D zdej po 24h dela. Še enkrat hvala vsem za pomoč :)

gejzo
Faca
Prispevkov: 143
Pridružen: 29. Okt 2007 ob 09:40
T-2: Že imam
Paket: T-3 TERA optika
Kraj: Mirna

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a gejzo » 4. Maj 2016 ob 20:53

Imam optiko. Iz Milana gre 2x v TV in 1x v switch, iz tega switcha pa v 2x računalnik. Ker imam tablični računalnik in pametni telefon, sem kupil tp link router in ga priklopil v milan. Lahko se povežem v nastavitve routerja (192.168.0.1), ne morem pa brskati po spletu. Sem tudi jaz porabil vse IPje?

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 4. Maj 2016 ob 21:19

ja.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: problem z TP-LINK routerjem - se ne poveže

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Maj 2016 ob 21:21

sedi 5. točno tako.

če ne znaš relesat /sprostit ip na računalniku, izklopi 1 računalnik iz Milana, počaki 24 ur priklopi Tp link, in tisti računalnik na router
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori