Statični IP

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
t0r0
Model
Prispevkov: 301
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 20:33
T-2: Že imam
Paket: 4/skor 1, IPtv, 2x tel
Kraj: Škofja Loka

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a t0r0 » 14. Jun 2007 ob 11:10

WALSH napisal/-a:A je že komu uspelo it iz statičnega na dinamičen IP? Js bi tut rad zdej to. Finta je u tem, da je prej en mel server narejen in je zato vzel statičn IP, zdej ga pa ni več v stanovanju in nemoremo bit vsi priklopljeni na net. Denarja za router pa ni, saj smo študenti ( oz. ga je škoda :) ). A ma kdo mogoče primer prošnje za ugoditev dinamičnega IPja?
Ne rabiš nobene posebne prošnje, pač napišeš dopis kjer želiš zamenjati statiko za dinamiko, a je tok težko to na papir spravt.
Spodaj podpisani želim spremeniti obstoječi statični IP za dinamični IP, zaradi ... la la la
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a Cobane » 14. Jun 2007 ob 11:27

T-2 bi si lahko omislil obrazce, kot jih ima Mobitel že kar nekaj časa (v PDF). Samo sprintal bi, zadevo izpolnil in se podpisal ter faksiral.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a Malkec » 14. Jun 2007 ob 11:27

Statike se NE konfigurira v dinamiko. Just ain't gonna happen.

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 14. Jun 2007 ob 11:29

Cobane napisal/-a:T-2 bi si lahko omislil obrazce, kot jih ima Mobitel že kar nekaj časa (v PDF). Samo sprintal bi, zadevo izpolnil in se podpisal ter faksiral.
ima jih ze, ampak v kaksnem centru tega ne vejo in grejo skenirat obrazec in ti potem takega posljejo... PREVERJENO !!!

OOTBOXZY
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 11. Apr 2007 ob 14:43
T-2: Že imam
Paket: 8/1

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a OOTBOXZY » 1. Jul 2007 ob 08:17

In kje tak obrazec dobis? Na netu mislim. Menjava dinamicnega IP-ja v staticnega bi morala biti omogocena na servisnih straneh! Tja itak prides z geslom, tako da podpisovanje nekih dopisov in podobne neumnosti po mojem mnenju niso potrebne. Sem pac tak clovek, ki zadeve rad ureja od doma. Ce smo ze pri teh zadevah! A je namesto faxa dovolj poscaniran in podpisan dopis poslan po mailu, ali mora biti nujno poslan po faxu ali navadni posti.

maxmagnus
Guru
Prispevkov: 939
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 16:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a maxmagnus » 8. Jul 2007 ob 22:02

Mam dinamični IP....
a se bo IP zamenjal, če zamenjam mrežno kartico?
Zadnjič spremenil maxmagnus, dne 8. Jul 2007 ob 22:05, skupaj popravljeno 1 krat.

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a dal » 8. Jul 2007 ob 22:05

Ja. Druga MAC številka - drug IP.

maxmagnus
Guru
Prispevkov: 939
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 16:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a maxmagnus » 8. Jul 2007 ob 22:08

dal napisal/-a:Ja. Druga MAC številka - drug IP.
Nisem ravno ekspert na tem področju...
A se da to MAC številko zamenjat tud na kakšen drugačen način?

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 12:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a pack » 8. Jul 2007 ob 23:13

Po številu tvojih postov in glede na vprašanje sklepam, da si prvič pokukal ven iz "IP TV" oddelka? :razz:

Kdaj se zamenja IP :roll:
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
mayhem
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 23. Dec 2009 ob 22:12
T-2: Že imam

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a mayhem » 29. Maj 2010 ob 18:21

maxmagnus napisal/-a:Mam dinamični IP....
a se bo IP zamenjal, če zamenjam mrežno kartico?

Takole gre ta stvar pri t-2 tudi,če menjaš mrežno boš imel ip isti ali pa če restartaš PC bo isti,ker t-2 dinamične ipeje spreminja na 10-14 dni.Edino lokalni ip lahko spreminjaš dinamični bo pa ostal isti 10-14 do zamenjave.
Bi se reklo da je to pol statični in pol dinamični način ip-jev.
Tako je tudi,če imaš doma 4 računalnike na omrežju t-2 bodo imeli vsi isti dinamični ip,ker gre potom njihovega routerja.

Po eni strani je to slabo po drugi dobro.

Na siolu je bilo pa tako,da ko si se disconectal z neta in nazaj prijavil si imel že automatsko drugi dinamični IP.

Zakaj tukaj na t-2 imajo tako me malo čudi vsekakor kot pravim ima slabo ter dobro lastnost.
Vsaj za kakšne udore naprimer morajo prej razbiti pri njih da pridejo do vašega PC-ja,kar seveda to ni kar tako:)

lep pozdrav

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a NoName » 29. Maj 2010 ob 18:32

mayhem, ne bo drzalo.. "Dinamicni IP naslov" pri t-2 je vezan na strojni (mac) naslov mrezne kartice. IP naslov se ne spreminja vsakodnevno, kot je to navada nekaterih drugih ponudnikov internetnega dostopa. Delegiranje naslova je DINAMICNO, saj se dodeljuje s pomocjo protokola DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). V primeru takega naslova ponudnik ne garantira enakega IP naslova vedno, v nekaterih primerih se lahko naslov spremeni. Bodisi narocnikov racunalnik zanjih nekaj dni ni bil dosegljiv, zaradi pomanjkanja naslovnega prostora na strezniku pa je bil taisti naslov dodeljen drugi opremi, ali pa narocnik dobi drug osebni racunalnik in s tem posledicno pridobi drug IP naslov. Enako bi veljalo za menjavo mrezne kartice.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a dule17 » 29. Maj 2010 ob 18:48

Tako je tudi,če imaš doma 4 računalnike na omrežju t-2 bodo imeli vsi isti dinamični ip,ker gre potom njihovega routerja.
:hmm: Potom njihovega? Edino v primeru lastnega routerja. Ne morejo imeti 4 računalniki isti IP.

4 računalnike direkt na modem navedn smrtnik ne bo spravil. Razen če je kakšna novost na tem področju. :nevem:

Uporabniški avatar
mayhem
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 23. Dec 2009 ob 22:12
T-2: Že imam

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a mayhem » 29. Maj 2010 ob 23:36

Imam doma 3 računalnike z istim ipjem................... imam pa dinamiko.
Vpišite my ip v google in ti dodeli tvoj IP.

Ampak vsak od treh PC-jev ima identičen IP pustimo lokalni IP dinamični je isti 10-14 dni se ne spreminja na T-2.
Kot sem prej povedal na siolu je bilo po restartu takoj drugi ip ko sem šel na google in to na vsakem PC-ju drug IP.

Provajte ,če imate kak laptop ali drugi PC pa boste videli da imata oba iste IP-je to ni dobro.....ali pa.
Jast bi raje videl da mi spremeni IP ko se diconectam z neta ne pa po 10-14 dnevih da se mi zamenja.

Tako ma T2 žal naštimano .

Tako,da sprobajte pa boste takoj videli.

Če imam Apache server in 3 računalnike ne more dostopati server na PC,ker ne ve na katerega poslati podatke,ker imajo vsi trije PC-ji enak dinamični IP.
Problem lahko rešite samo z routerjem,da v njem določite na kateri lokalni pc bodo šli podatki iz serverja.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a NoName » 29. Maj 2010 ob 23:59

mayhem ne bo drzalo. tehnicno ni izvedljivo to, kar pravis... najverjetneje imas usmerjevalnik takoj za modemom. preveri, kaksen ip naslov dejansko imas...

start > zazeni > cmd
ipconfig

na vseh treh racunalnikih. sumim, da je imas nekaj v smislu 192.168.1.xxx.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Statični IP

Odgovor Napisal/-a dule17 » 30. Maj 2010 ob 00:00

Ampak vsak od treh PC-jev ima identičen IP pustimo lokalni IP dinamični je isti 10-14 dni se ne spreminja na T-2.
ti si tuki vse lepo pomešu.....

pustmo lokaln IP :hmm: - če dobiš lokalnga si za routerjem. potem logično da je vedno isti IP.

kar se menjave IPja tiče, ti je NoName povedu, drugač pa maš lahko dinamičen IP isti več let, če vmes dejansko ne ugasneš kompjutra.

pri Siolu je spet res da dobiš nov IP, samo spet ne, če si za routerjem.

Odgovori