Modem in router v isti mreži

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 25. Jul 2014 ob 20:16

Mnja, hvala, ampak nepraktičnih ali dragih rešitev poznam tudi sam par. :)

Predvidevam, da se torej preko video porta nikakor ne da furati še lokalnega omrežja?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Jul 2014 ob 22:33

lahko imaš na enem utpju 2 povezave, https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=on ... onnections

lahko kupis kaj takega ali narediš sam https://www.google.com/search?q=one+utp ... 20&bih=927
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 26. Jul 2014 ob 14:54

Ker še nisem razstavljal in sestavljal lan kablov, zna bit tole mal overkill zame .. še posebi, ker mam na eni strani prov utp vtičnico, pa ne bi rad česa frderbal, da pol ostanem še brez tega. :)

Hvala vseeno ... malo mori, k na te stvari seveda ne pomisliš vnaprej in ti potem razsujejo začetno navdušenje, kabli so pa pač že speljani, kokr so. Zdej gledam, če bi nazaj kupu wifi dongle za tv, ki sem ga pred par leti, ko nisem mel kej z njim, prodal na bolhi. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Jul 2014 ob 15:09

wifi dongl za tv ?.... pričakuj 50% počasnejšo delovanje .... ne bo delalo tako dobro kot na kabel, to ti povem iz prve roke....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 26. Jul 2014 ob 15:18

Ja, to si mislim, ampak rabim samo tok, da mi normalno streama filme s PCja, torej, kaj, ene 20 mbitov maksimalno? Tok bi pomoje že moral it ...

Da še za tole ugrabim temo, k je čist primerna: zaenkrat mam Innbox v60 uporabljen tudi kot router, pa mi mori, k ne morem določat statičnih ipjev mašinam, pa še polno drugih funkcij manjka. Se da kako Innboxa nucati dejansko kot izključno modem, ali bo od Innboxa do routerja eno omrežje (192.168.64.x), naprej pa drugo (192.168.1.x)? Samo kako potem zrihtaš port fwdjanje preko servisnih strani, lahko na 192.168.1.x ipje?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Jul 2014 ob 15:27

kupi svoj router, in potem bos lahko vse to nastavljal kot želiš....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 26. Jul 2014 ob 15:40

Torej, ko je enkrat za Innboxom priklopljen drug router, Innbox neha funkcionirat kot router? Ma, bom sprobal, pa da vidmo. :)
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Jul 2014 ob 17:43

Določi statične ip naslove (kjer pač to rabiš) med 192.168.64.2 - 192.168.64.99 (skakanje v innboxov DHCP odsvetujem) pa potem nastavi port fwdjanje na servisnih staneh.
Slika

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 26. Jul 2014 ob 20:06

Hm, zdej mi router logično noče določat 192.168.64.x ip naslovov napravam, ker je to WAN subnet modema. A če mu pustim 192.168.1.x, kot je imel pred t-2jem, pa potem vsa port fwd pravila na Innboxu naštelam na IP od routerja, bo šlo?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Jul 2014 ob 20:13

nabavi si svoj router, pokliči na klicni center in ti bodo povedali kam ga moras priklopit, da bo tvoj router dobil svoj ip, potem bos lahko delal kar te je volja z nastavitvami tvojega routerja.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Jul 2014 ob 10:57

Če želite imeti na innbox modemu statični ip si ga vnesite v nastavitve mrežne kartice - rank je pa med 192.168.64.2 in 192.168.64.99 pa bo.
Slika

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 30. Jul 2014 ob 22:58

No, updejt.

Po nasvetu sem v ponedeljek klical na klicni center, kjer se prvemu dečku ni lih sanjalo, kaj hočem od njega. Vzel mojo cifro in rekel, da me v kratkem pokličejo tehniki. In so me čez ene 10 minut res.

Stricu tehniku je bilo takoj jasno, kaj hočem, naštimal mi je statični ip in dal navodila, kaj narediti. Da komu prihranim telefonijade, če bo imel isti problem: na Innboxu v60 sta utp porta 3 in 4 označena kot video - en je dejansko ponucan za tv, drugi pa prazen. V ta drugega priklopiš svoj router, Innbox povezave na ta port pusti pri miru, router dobi svoj zunanji ip in hura, problem rešen. Zdaj imam vse lepo naštelano preko svojega routerja, Innboxa pa glede tega lepo ignoriram.

:pivo:
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Jul 2014 ob 18:52

kaj sem ti pa jaz pisal ? o hruškah in jabukih ? :)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 11:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a Anduril » 5. Avg 2014 ob 11:25

O konkretnem Innbox portu bolj malo, zato pa hočem prišparati bodoče klice tehnikom, če bo kdo iz mojega posta dobil potrebne informacije. :P Hvala vsekakor za pomoč!
Slika

popjel
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 22. Dec 2008 ob 18:46
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a popjel » 5. Jan 2017 ob 09:42

Zdravo ker ste se pogovarjali o inboxu in routerju - meni so včerav končno priklopili optiko - s seboj je imel tehnik F60 inbox (ne vem ali je V60 boljši) in ko ga vprašam koliko je močan Wifi mi reče da okoli 64Mbps moj TP-Link pa na antene da 300Mbps in porte 1gb pa mi je predlagal da se izklopi njihov na F60 in bom uporabljal svojega - ali je to OK - potem pa ko hočem nazaj svoj statični IP pa dobim odgovor da ga ne more nastavit da naj pošljem e-mail in sporočim od svojega TP-Linka Mac naslov kar sem tudi storil - je to OK
Poleg tega ga vprašam kako je z Motorilo VIP1003 za TV če nima kaj boljšega (npr VIP1910) sedaj ko je optika pa dobim odgovor da je ta bolša kot omenjena - ali res?
Slika Slika

Odgovori