Modem in router v isti mreži

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4915
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 5. Jan 2017 ob 09:50

Bolje, da uporabljaš svoj router če je le ta boljši. priklopiš na na F60(V60 ni nič kaj boljši) in imaš potem boljši WIFI glede na omenjene hitrosti.
Za statiko je verjetno res tako kot je rekel.
Vip1910 je starejši model in 1003 je definitivno boljša izbira.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a kitl » 5. Jan 2017 ob 09:50

Vse je res.
Slika


Lp, Kitl

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a cslesce » 5. Jan 2017 ob 10:00

da ne odpiram nove teme....imam še stari milan optični switch, ki je samo 100mbitni? mora tehnik priti na dom, mi zamenjati z novim 1gbitnim iskrinim belim?
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4915
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 5. Jan 2017 ob 10:02

Načeloma ja :) razen če ga imajo v poslovalnici na zalogi in ga greš tja menjat :)

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a cslesce » 5. Jan 2017 ob 10:06

kje bi dobil slike tega modela, bele barve?
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4915
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 5. Jan 2017 ob 10:34


cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a cslesce » 5. Jan 2017 ob 10:41

super hvala.

se da preko tega innboxa spraviti internet in tv signal v router, on pa naprej do tvja? tako, da bi bilo zdrzuženo vse?
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Jan 2017 ob 17:14

Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a cslesce » 5. Jan 2017 ob 21:23

atepej? zakaj si dal ta link :)
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a kitl » 5. Jan 2017 ob 21:32

Še sam ne ve :lol:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Jan 2017 ob 22:01

Ma nemoj, a ja BDW ti je wlan hitrost preko V50-U, za katerega ste trdili, da ne omogoča visokih hitrosti preko njega
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a kitl » 5. Jan 2017 ob 22:19

Pri meni max izmerjeno 86 Mbit samo to na Galaxy S7.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Jan 2017 ob 22:39

SM-G935F je pa kaj? Torej je tudi odvisno od uporabnikove opreme ne zgolj od routerja!
Slika

popjel
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 22. Dec 2008 ob 18:46
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a popjel » 6. Jan 2017 ob 16:49

Sprašujem koliko je treba čakat da ti končno odgovorijo na mail da mi zrihtajo statični IP kot sem ga imel prej na kablu
vedno same obljube
in niti "tehniki" se ne spoznajo na aprature - eden pravi prve dva porta za eno stvar druga dva za drugo - govorim naslednji dan z drugim pravi vsi isti vtakni kamorkoli
Drugo me pa zanima sedaj mi recimo TV ima več kot pol minute zakasnitve z TV če je preko antene
TV box mi je ostal isti VIP1003 prej na kablu mi je slika se pokazala skoraj v trenutku sedaj preko optike in inboxa F60 pa spet traja kot pred leti ko sem na kablu imel še Motorolo VIP1510 im modem sv2m104
je to normalno?
Slika Slika

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Modem in router v isti mreži

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 7. Jan 2017 ob 21:18

@popjel, če imaš GPON optiko, pomeni da je pri tebi vključen HLS, tako da ti naloži 10s streama. To je normalno ja. Glede portov je tako, če imaš statiko more bit v bridgan port priklopljen pc/router z statiko, se pravi, da imaš lan4 in lan3 konfiguriran za TV in statiko, v lan2 in lan1 pa priključiš ostalo po potrebi.
Slika

Odgovori