Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Bižal
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 27. Jan 2009 ob 23:47
T-2: Že imam

Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bižal » 11. Dec 2012 ob 10:44

Včeraj sem končno postal ponosni uporabnik optike. Stari VDSL modem so mi zamenjali z novim Iskratel INNBOX V50-U.

Tule sta datasheet in brošura
http://www.innbox.net/sites/www.innbox. ... b_en_4.pdf
http://www.innbox.net/sites/www.innbox. ... eet_en.pdf
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40190 <-- Tema o napravi na forumu siol.net

Torej, modem/router ima že vnaprej nastavljeno wi-fi omrežje, ki mu ni moč spremeniti imena oz. nastavitev in zaprte porte. Do nastavitev v bistvu niti ne znam priti saj tipični IP naslovi ne delujejo oz. kot so rekli na klicnem centru je router zaklenjen in do releasea novega SW-ja ostaja tako.

Kaj mi je storiti? Rad bi imel odprte določene porte in svoje wi-fi nastavitve. Lahko recimo kupim nov, drug ftth modem in po svoje uredim omrežje ali bo treba čakat na SW, ki bo dejansko dostopen le preko servisnih strani? Še kakšen uporabnik dotičnega modema?

Hvala za odogovre :)
Zadnjič spremenil Bižal, dne 12. Dec 2012 ob 14:16, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4875
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Dec 2012 ob 10:48

viewtopic.php?f=1&t=7523

Načeloma boš našel nekatere odgovore v tej temi.
Drugače pa FTTH zadev, katere boš ti nabavil T-2 ne bo omogočal.

humaxboy
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 12:25
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10 Mb

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a humaxboy » 11. Dec 2012 ob 12:22

@Bižal - nisi edini, ki ima te težave. Evo še enega novopečenega "optikaša"...če pa pogledaš drugo temo, pa vse tiho je bilo. Ajde fantje, dajete na trg nekaj kar je slabo podprto. Kličeš na tehnično pomoč in mi CC ne more disablati Wirelessa na modemu, kličem drugič pravijo probajte na 192.168.1.1., pa potem ugotovim, da je vse zaprto. Menda ima Siol tudi te modeme in če sem prav bral, je tam vse odprto in lahko sam štelaš kot se zljubi.

A si predstavljate manjši stanovanjski blok, kjer večina dobi tele nove superduper modeme, povsod je wireless vključen (po možnosti imam še kdo svoj router ob kot jaz) in vsi (nisem preverjal, ampak verjetno bo tako) delajo na istem kanalu.
Superca, a ne ?

Edit : tole tazadnje ni res, t2 modemi v isti gradbi delajo na različnih kanalih.

Humaxboy
Zadnjič spremenil humaxboy, dne 11. Dec 2012 ob 21:27, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Dec 2012 ob 14:05

ce se ne motim ima stikalo za izklop wifija
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2018
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a NoName » 11. Dec 2012 ob 14:29

ja, ampak skoraj ne morem verjet, da so to rekl na klicnem centru.. sigurno nisi na 080-1000 klical? kakorkoli že - sporoči želje in podatke o priključku na ZS... pa po možnosti tudi datum in čas klica na klicni center.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Bižal
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 27. Jan 2009 ob 23:47
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a Bižal » 11. Dec 2012 ob 16:30

@slow_slow, torej no-go tudi, če kupim svoj modem. Sicer stari router še imam in ga bom verjetno porabil za svoje wi-fi omrežje. Kar pa še zmeraj ne reši problema s porti..

@humaxbo, pri meni so bili malce bolj informirani. So mi takoj povedali, da pač ne bo šlo.
A si predstavljate manjši stanovanjski blok, kjer večina dobi tele nove superduper modeme, povsod je wireless vključen (po možnosti imam še kdo svoj router ob kot jaz) in vsi (nisem preverjal, ampak verjetno bo tako) delajo na istem kanalu.
Grem pogledat, ker se je včeraj po mojem priklopu pojavilo še nekaj novih t2 wirelessov :)
Edit: So na različnih kanalih :)


@MrTwelveTrees, hvala, bom poiskal in uporabil svoj router.
Zadnjič spremenil Bižal, dne 12. Dec 2012 ob 13:58, skupaj popravljeno 1 krat.

humaxboy
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 12:25
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10 Mb

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a humaxboy » 12. Dec 2012 ob 12:19

NoName napisal/-a:ja, ampak skoraj ne morem verjet, da so to rekl na klicnem centru.. sigurno nisi na 080-1000 klical? kakorkoli že - sporoči želje in podatke o priključku na ZS... pa po možnosti tudi datum in čas klica na klicni center.
Hvala še enkrat NoName, za hitro posredovanje včeraj... kot vedno vaš zvesti naročnik in ostajam tudi v prihodnje :rtmT2:

Uporabniški avatar
Zico4
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 22. Feb 2007 ob 00:45
T-2: Že imam
Paket: T-2 (T-1) optika

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a Zico4 » 14. Dec 2012 ob 00:58

Torej, modem/router ima že vnaprej nastavljeno wi-fi omrežje, ki mu ni moč spremeniti imena oz. nastavitev in zaprte porte. Do nastavitev v bistvu niti ne znam priti saj tipični IP naslovi ne delujejo oz. kot so rekli na klicnem centru je router zaklenjen in do releasea novega SW-ja ostaja tako.
In kdaj naj i prišel novi SW za Iskratel innbox V50-U in kaj nam bo ta omogočal?

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2018
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a NoName » 14. Dec 2012 ob 01:03

Zico4 - Innboxu se lahko spremenijo bolj kot ne vse nastavitve, ki jih ti želiš, vendar tega trenutno ne moreš početi sam. Vse zahteve za rekonfiguracijo javi na klicni center, skupaj s potrebnimi naročniškimi podatki; oni pa bodo zahtevo javili naprej tehnikom.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

krepki45
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 14. Dec 2012 ob 19:01

Z temi boxi so tudi na siolu težave.
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40190

Uporabniški avatar
gigabit
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 28. Dec 2011 ob 19:06
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a gigabit » 14. Dec 2012 ob 19:32

InNbox je hiter, dober in stabilen aparat, če je prav nastavljen.
Glede zaprtih portov (NAT) pa pokliči na tehnično pomoč in zahtevaj, da ti prenastavijo vsaj en ETH izhod v Bridge način in potem bo delalo po starem kot si bil vajen doslej = brez NAT oz. vse odprto!

Default nastavitve so:
ETH1 = NAT
ETH2 = NAT
ETH3 = bridge
ETH4 = bridge
ETH5 = NAT (Gigabit Ethernet)
WLAN = NAT
FTTH (SFP) = WAN
DSL = WAN

Če si za NATom imaš pač vse local mašine v 192.168.64.x omrežju, to je DHCP od InNboxa in seveda za NATom default niso forwardirani porti.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3095
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a madpanter » 15. Dec 2012 ob 17:52

krepki45 napisal/-a:Z temi boxi so tudi na siolu težave.
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40190
Meni odkar so nadgradili firmware dela kot sus. So bile pa tezave na zacetku z wirelessom. Fajn all in one zadevca.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

joybro2000
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 4. Jul 2008 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a joybro2000 » 13. Jan 2013 ob 20:41

Zdravo,

tudi meni so ravno priklopili optiko. Vse dela ok, samo mojega NMT (HDX 1000) noben računalnik ne najde v mreži (ne glede na to v kateri port na Innboxu ga priključim).

Imam še vedno star router, in v kolikor se povežem na staro mrežo, mi računalnik najde NMT, a se ne poveže na internet.

Kakšna solucija?

Hvala in lp.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Jan 2013 ob 20:49

jutri poklici na 059000002 in razlozi tehniku da imas svoj router, on ti bo pa nastavil brigde port na INNBOXU da bo tvoj router dobil svoj IP
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

joybro2000
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 4. Jul 2008 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U

Odgovor Napisal/-a joybro2000 » 13. Jan 2013 ob 21:10

Hvala za hiter odgovor.

Torej edina varianta je ta, da se mi odpre moj router- nobene pa, da bi lahko na Innbox priklopil NMT? (to bi bila namreč edina stvar za katero bi rabil router, saj vse ostalo dela ok)

Odgovori