Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1912
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 16. Maj 2020 ob 13:11

Seveda... lahko pa prideš do svojega routerja, ki je nastavljen kot AP. Odloči se, kaj hočeš. Ali dostop do routerja, ali dostop do interneta. Oboje istočasno ne bo šlo (vsaj ne tako enostavno, da bi ti lahko tukaj navodila napisali).

Mm123
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 16. Maj 2020 ob 13:42

Če prav razumem mu internet deluje, le do nastavitev routerja ne more... se motim? Morda je prej dostopal prek brskalnika z recimo "192.168.1.1", zdaj pa je router kot AP in ima recimo "192.168.64.100".

Če deluje internet, bi jaz prenesel aplikacijo Fing na pametni telefon in skeniral omrežje, ter dobil trenutni IP routerja...
Zadnjič spremenil Mm123, dne 16. Maj 2020 ob 15:58, skupaj popravljeno 1 krat.

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 16. Maj 2020 ob 14:41

Mm123 napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 13:42
Če prav razumem mu internet deluje, le do nastavitev routerja ne more... se motim? Morda je prej dostopal prek brskalnika z recimo "192.168.1.1", zdaj pa je router kot AP in ima recimo "192.168.64.100".

Če deluje internet, bi jaz prenesel recimo aplikacijo Fing na pametni telefon in skeniral omrežje, ter dobil trenutni IP routerja...
Točno tako je kot si napisal.In ja internet deluje

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 16. Maj 2020 ob 14:48

mikrohard napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 13:11
Seveda... lahko pa prideš do svojega routerja, ki je nastavljen kot AP. Odloči se, kaj hočeš. Ali dostop do routerja, ali dostop do interneta. Oboje istočasno ne bo šlo (vsaj ne tako enostavno, da bi ti lahko tukaj navodila napisali).
Aha
No rad bi imel AP oz.ga moram da imam hitrost interneta 300/40
Dostop do ruterja pa bi tudi rad imel

Mm123
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 16. Maj 2020 ob 15:40

pol3ni napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 14:41
Točno tako je kot si napisal.In ja internet deluje
Se pravi - spremenil si router v način delovanja AP. To pomeni, da je zdaj T2 router tisti, ki dodeli lokalni IP tvojemu routerju, zato ta ni več dostopen s "standardnim" 192.168.1.1 naslovom.
Predlagam, da namestiš recimo Fing (ali pa kakšen drug app, ki skenira WiFi) iz Google play store/Apple store na telefon in poskeniraš WiFi omrežje. Tako boš dobil lokalni IP, ki ga ima sedaj tvoj router (verjetno bo nekaj takega - 192.168.64.xyz).
Potem dostopaš do routerja s tem naslovom v brskalniku (če si prej tako dostopal).

Mm123
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 16. Maj 2020 ob 15:54

pol3ni napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 14:48
mikrohard napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 13:11
Seveda... lahko pa prideš do svojega routerja, ki je nastavljen kot AP. Odloči se, kaj hočeš. Ali dostop do routerja, ali dostop do interneta. Oboje istočasno ne bo šlo (vsaj ne tako enostavno, da bi ti lahko tukaj navodila napisali).
Aha
No rad bi imel AP oz.ga moram da imam hitrost interneta 300/40
Dostop do ruterja pa bi tudi rad imel
Seveda ima lahko oboje (dostop do interneta in dostop do routerja), vidva se samo ne razumeta dobro med sabo ;)
To s hitrostjo 300/40 bo pa kdo drug pojasnil.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1912
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 16. Maj 2020 ob 16:26

Dvomim, da ima njegov router dhcp clienta na LAN portu, da bi bil dosegljiv preko innbox mreže.

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 16. Maj 2020 ob 16:41

Mm123 napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 15:40
pol3ni napisal/-a:
16. Maj 2020 ob 14:41
Točno tako je kot si napisal.In ja internet deluje
Se pravi - spremenil si router v način delovanja AP. To pomeni, da je zdaj T2 router tisti, ki dodeli lokalni IP tvojemu routerju, zato ta ni več dostopen s "standardnim" 192.168.1.1 naslovom.
Predlagam, da namestiš recimo Fing (ali pa kakšen drug app, ki skenira WiFi) iz Google play store/Apple store na telefon in poskeniraš WiFi omrežje. Tako boš dobil lokalni IP, ki ga ima sedaj tvoj router (verjetno bo nekaj takega - 192.168.64.xyz).
Potem dostopaš do routerja s tem naslovom v brskalniku (če si prej tako dostopal).
Evo to je to kar sem rabil.Namestil sem Fing.Poskeniral dobil ip od ruterja in evo.Deluje dostop do ruterja preko brskalnika tako kot prej :plosk: :plosk:
Hvala lepa vsem za pomoč

Mm123
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 16. Maj 2020 ob 19:10

Ni problema... se mi je zdelo, da se ti je pri tem zataknilo, ker se je tudi meni, ko sem se prvič ubadal s tem. ;)
Ta forum je super, veliko stvari se da naučit/rešit tu, ampak včasih tehniki/strokovnjaki ne razumejo, kje se nam, laikom, zatakne. :)

Odgovori