Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Sep 2018 ob 08:42

Odklopiš innbox
Slika

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 5. Sep 2018 ob 09:13

Skorc napisal/-a:
Bazinga napisal/-a: Dodeljena imam 2 statična IP-ja in sicer enega za Innbox router in enega za dodatni router.
Na routerju imam nastavljen Dynamic IP in normalno pridobi IP, subnet mask, gateway in DNS-a.
Zakaj imaš na routerju nastavljen Dynamic IP, če imaš dodeljen statični IP?
Sem poskusil tudi s Static IP in ni nič drugače. Mi je pa T-2 tehnik naročil naj uporabljam dynamic in bo avtomatsko pridobil prave podatke, ker naj bi bilo tako konfigurirano že na portu.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Sep 2018 ob 12:11

Najboljše bo, da kloniraš innbox-ev (Innbox F60 od T-2) mac naslov v sloj router in ga priklopiš direktno na Telekomov G21.
Slika

Alex
Model
Prispevkov: 312
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Alex » 5. Sep 2018 ob 12:44

Jaz imam enak setup in mi na F60 deluje statični IP brez težav. Na T2 so želeli vedeti MAC mojega Asusa, na Horizontu imam napisana dva IPja, prvi ne dela (verjetno ga uporabi T2), drugi pa.

Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4897
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 5. Sep 2018 ob 12:47

Prvi je verjetno fix za innbox, drugi pa za tvojo uporabo :)

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Sep 2018 ob 12:50

Alex tudi lahko, RejZoR ima nastavljeno po mojih navodilih viewtopic.php?f=1&t=9142&start=15#p238791 in mu tudi deluje BP.
Slika

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 5. Sep 2018 ob 13:42

Tudi s takimi nastavitvami kot jih ima Alex sem že poskusil in vseeno ne dela. Prvi IP v horizontu je za Innbox, drugi naj bi bil za moj router.

Glede na to, da sem poskusil z dvema routerjema in je na obeh enak problem, predvidevam da so na T-2 nekaj zaj.....
Če pogledam statistiko na routerju, je pod sent ogromno paketov, pod received pa 0.

Če odstranim F60 in router priklopim direktno na G21, ali potem IPTV priklopim na LAN1 in LAN2 na routerju in bo delivalo?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Sep 2018 ob 14:38

Če odstranim F60 in router priklopim direktno na G21, ali potem IPTV priklopim na LAN1 in LAN2 na routerju in bo delivalo?
Če boš tako nastavil router.
Slika

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 5. Sep 2018 ob 18:55

Z veseljem bom odstranil Innbox F60 in na G21 vezal svoj router. Zanima me le še kaj moram nastaviti v dd-wrt, da bom lahko na svoj router priklopil 2x IPTV in 1x Patton za ISDN?

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 6. Sep 2018 ob 22:41

Na TP-Link Archer C7 v2 (dd-wrt) sem kloniral MAC od Innbox F60 routerja in ga priklopil direktno na Innbox G21.
Nastavil sem static IP, ki je privzet za F60 in internet mi deluje brez problemov.
Sedaj nisem več omejen z njihovim zaklenjenim FW in lahko nastavljam kar želim.

Zanimiva je tudi primerjava hitrosti preko WiFi na obeh routerjih. Lokacija routerja in računalnika se med testi ni spremenjala. Vsak test sem ponovil 3x, da sem dobil zanesljive podatke:

ARCHER C7 (5 GHz):
Slika

INNBOX F60 (2.4 GHz):
Slika

Sedaj moram na svojem routerju nastaviti samo še IPTV in ISDN, potem pa jim lahko F60 vrnem in naj si ga nekam vtaknejo.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4897
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Sep 2018 ob 07:45

Glede na to da si na BRO, poskusi samo vklopit na router brez nastavljanja portov za ISDN pa bridge mode.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Sep 2018 ob 08:40

Če pa bodo problemi pa odpre VLAN 2000 za IPTV.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Sep 2018 ob 10:36

Bazinga napisal/-a:Na TP-Link Archer C7 v2 (dd-wrt) sem kloniral MAC od Innbox F60 routerja in ga priklopil direktno na Innbox G21.
Nastavil sem static IP, ki je privzet za F60 in internet mi deluje brez problemov.
Sedaj nisem več omejen z njihovim zaklenjenim FW in lahko nastavljam kar želim.

Zanimiva je tudi primerjava hitrosti preko WiFi na obeh routerjih. Lokacija routerja in računalnika se med testi ni spremenjala. Vsak test sem ponovil 3x, da sem dobil zanesljive podatke:

ARCHER C7 (5 GHz):
Slika

INNBOX F60 (2.4 GHz):
Slika

Sedaj moram na svojem routerju nastaviti samo še IPTV in ISDN, potem pa jim lahko F60 vrnem in naj si ga nekam vtaknejo.

Glede počasne hitrosti wifi inboxa.... očitno imaš veliko sosedov ki imajo wifi, in ga to moti, ali pa se ne ujame z tvojo napravo (telefonom, računalnikom)

Inboxa pa ne vračat, mislim da ti ga tudi ne bodo vzeli,
v primeru da boš kdaj prijavljal napako na optiki, bodo hoteli da imaš priklopljenega Innboxa, tako da ga spravi v škatlo in napiši gor: last T2 ne meči v smeti !
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 7. Sep 2018 ob 11:28

slow_slow napisal/-a:Glede na to da si na BRO, poskusi samo vklopit na router brez nastavljanja portov za ISDN pa bridge mode.
Sem poskusil z default nastavitvami in ne deluje. Ima pa dd-wrt default nastavitev, da sta oba wifi in LAN v bridge (br0), ki ga ni mogoče izbrisati in imajo skupen dhcp. Sedaj bom poskusil še po navodilih za unbridged mode in ločeni dhcp. Upam da bo delovalo, drugače moram najti nova navodila :D

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 7. Sep 2018 ob 13:04

MrTwelveTrees napisal/-a:Glede počasne hitrosti wifi inboxa.... očitno imaš veliko sosedov ki imajo wifi, in ga to moti, ali pa se ne ujame z tvojo napravo (telefonom, računalnikom)

Inboxa pa ne vračat, mislim da ti ga tudi ne bodo vzeli,
v primeru da boš kdaj prijavljal napako na optiki, bodo hoteli da imaš priklopljenega Innboxa, tako da ga spravi v škatlo in napiši gor: last T2 ne meči v smeti !
Ravno to je zanimivo, da nimam veliko sosedov in da sta poleg mojega samo še dva 2.4GHz wifija. Polega tega sem naredil scan kanalov in ga nastavil na najmanj obremenjenega. Testiral sem tudi na dveh različnih znamkah prenosnikov (Apple, Sony) in telefonov (Apple, Samsung) in povsod je isto.
Sicer pa sploh ni pomembno, ker gre nazaj v škatlo in v klet, če ga že nočejo nazaj :D

Odgovori