Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Skorc » 7. Sep 2018 ob 14:10

Nastala bi zmeda, če bi ga vzeli nazaj - ne bi ga mogli dati v promet (MAC naslov Inoboxa je "vezan" na tvojo številko priključka). Poleg tega pa, kot je že MrTwelveTrees napisal, vsi servisni posegi s strani T-2 se bodo izvajali na Inboxu.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 8. Sep 2018 ob 17:31

F60 zamenjan z Archer C7 in internet in IPTV delujeta brez problema. Sedaj moram usposobiti samo še Patton ISDN vmesnik, da bo deloval še telefon. Kakšna ideja/nasvet?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 8. Sep 2018 ob 17:44

Kako si na ddwrt nastavil port za TV ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 8. Sep 2018 ob 17:59

Ker dd-wrt ne omogoča nastavljanja vsakega LAN porta ločeno, sem za vse nastavil Unbridged, NAT Enable, Multicast forwarding Enable in jim nastavil lastne DHCP. WiFi je bridged in ima lasten DHCP in Multicast forwarding Disable.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 15. Sep 2018 ob 07:36

Kaj mislite da je?

Imam F60

internet port gre do rouerja TP-LINK C9
tv port gre do switcha, ta pa naprej do moje TV in TV v dnevni.

Od včeraj karkoli vtaknem v router, na routerju gori oranžna Internet lučka: The router’s Internet port is connected, but the internet service
is not available.

Zdaj uporabljam F60 kot WIFI, da imam brezžični net za prenosnike in telefone....samo me živcira, da router ne dela.
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Skorc » 15. Sep 2018 ob 11:07

Mislim, da se je konfiguracija na TP-linku sfižila (lahko, da ni definiran pravilen gateway ali DNS). Mal več podatkov boš moral podati, npr. kakšna ekranska slika (ali pa zapis) konfiguracije routerja ter status mrežne na odjemalcu (računalniku).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Pennywis3
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 26. Sep 2018 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Pennywis3 » 26. Sep 2018 ob 07:37

Ali je Innbox V50 dejansko sposoben spravit čez 500/100 linijo?
DL se vedno ustavi pri 340mbps, kot da bi bil tukaj cap hitrosti.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 26. Sep 2018 ob 10:42

Kliči da ti zamenjajo za F60
You Can Call Me Santa Claus
Slika

s52jk
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 15. Dec 2013 ob 18:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a s52jk » 28. Okt 2018 ob 12:38

V omari se mi valjata dva Iskratelova Innboxa. Eden ima oznako V50 V1.0 drugi V50U V2.2. A ima kdo kakšen generični firmware, da jih lahko uporabim za router, AP ali akj podobnega?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1113
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a g33k » 28. Okt 2018 ob 13:04

Kolikor sem jaz razumel, teh Innboxov sploh ni mogoče dobiti z nekim default FWjem. Lahko pa poizkusiš kontaktirati Iskratel direktno pa jih povprašaš.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

s52jk
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 15. Dec 2013 ob 18:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a s52jk » 28. Okt 2018 ob 14:36

Hm, nekaj so morali dajati gor, ko so jih prodajali v prosti prodaji nekaj časa. Sedaj sem uspel gor dati OpenWRT (tega: https://downloads.openwrt.org/releases/ ... fs-cfe.bin) Se pa obnaša čudno in še poznam ne pa se mi zdi vse zelo zapleteno. Kakšna ideja, izkušnje?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Okt 2018 ob 15:50

Kje si to najdu, za kater model ?
Kako se obnaša čudno?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

s52jk
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 15. Dec 2013 ob 18:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a s52jk » 29. Okt 2018 ob 08:41

Jaz sem probal na V50, predvidevam, da je V50U enak model, samo da ima luknjo za optiko in samo en GE port. Na nekem forumu sem bral, da gre za procesor BRCM 96368MVWG in sem potem pogooglau. In OpenWRT ima generično distribucijo za tak procesor.
Gor je šlo lepo (držiš reset tipko in vtakneš napajanje, po nekaj sekundah začnejo hkrati utripati vse lučke, greš na http://192.168.1.1 in tam te čaka forma za upgrade), vendar mi niso delali vsi porti, samo eden od njih. Pa lučke so gorele na enih portih kar v tri dni. V GUI na 192.168.1.1 sem lepo prišel, ko sem našel delujoči port, OpenWRT pa ne poznam in sem tam zaključil. Bom nadaljeval ko bo spet čas.

SoLoR
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 25. Dec 2018 ob 21:40

Se je komu, ki je imel izklopljen wifi ta prizgal kar sam od sebe? Namrec sem 10000% da ko sem dobil Innobox F60 sem izklopil wifi, danes pa sem opazil, da je prizgan... Tako da nekdo oz nekaj ga je moralo vklopiti. Prav tako sem opazil da innbox ne gleda na to da ga imam v bridge modu se vedno dobi zunanji ip, ker ko sem se priklopil na wifi, je internet delal z nekim dinamicnim ipjem. Hm... to mi ni vsec :) Bo treba na T-2 klicat da nej to izklopjo.... Kva mora bit to vse zaklenjeno da ne morm sam tega delat (ja wifi lahko izklopim preko servisa, sam nimam dostop do drugih nastavitev)...

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1625
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Dec 2018 ob 22:09

Innbox bo vedno dobil svoj lasten javni IP... če ga uporabljaš ali ne. WiFi lahko pa izklopiš preko horizonta. Tudi meni se je enkrat že zgodilo, da se je sam nazaj vklopil... mislim, da je bila to posledica reševanja napake in resetiranja nastavitev Innboxa med postopkom.

Odgovori