Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 5. Mar 2020 ob 21:31

ker je baje odvisno od verzije?
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Mar 2020 ob 21:34

Aha .... ok.
Slika

Mm123
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 5. Mar 2020 ob 22:41

cslesce napisal/-a:
5. Mar 2020 ob 20:44
pa saj že imam to pomoje urejeno, samo sestavil sem nov pc, in furam sočano oba pcja...in se ne vidita znotraj omrežja......
A sta povezana na isti router, ali vsak na svojega? To kar berem na slo-techu - po sliki "ipconfig" sodeč - sta pc-ja vsak na svojem routerju.

Edit:
prvi PC: 192.168.64.x
drugi PC: 192.168.1.x

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 437
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a asgard » 6. Mar 2020 ob 09:27

A čez ip se vidita ?
//ip/share ?

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 437
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a asgard » 6. Mar 2020 ob 09:34

cslescer : poišči enga kolega da ti nastavi mrežo. Pa sproti ga prosi da ti pove kaj je naredil.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 6. Mar 2020 ob 17:35

isti router seveda, meni nič jasno res hehe
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Skorc » 6. Mar 2020 ob 18:00

Kot so ti že na Slo-Tech in tukaj povedali, računalnika sta povezana na dva različna routerja. Saj je to razvidno iz podatkov (DHCP Server, Default Gateway ter DNS Server, vrednosti vseh teh so na prvem 192.168.1.1 ter na drugem 192.168.4.1), iz prvega routerja z naslovom 192.168.1.1 je računalnik "TADEJ-PC"pridobil IP 192.168.1.101, iz drugega routerja z naslovom 192.168.64.1 je računalnik "AMD" pridobil IP 192.168.64.102. Skratka, tudi s pomočjo filmskih trikov ni mogoče da sta oba računalnika vezana na isti router!
Evo, pripni sliko iz katere je razvidna povezava obeh routerjev ter računalnikov!

Aja, ugasni enega od routerjev pa boš videl kaj se bo zgodilo :)
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Mm123
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 6. Mar 2020 ob 18:20

Izklopi naj dhcp na lastnem routerju, nastavi IP na recimo 192.168.64.2, nastavi enak ssid in geslo, kot ima na Innbox-u in poveže lastni router preko LAN vhoda, namesto WAN.
Tako, laično, sem si zastavil sam in je za osnovnega uporabnika verjetno zadovoljivo.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Skorc » 6. Mar 2020 ob 18:22

Ja, tako je prav :) Pa ti vse dela, kot mora.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Mar 2020 ob 18:32

Men je napisal, da ima tako nastavljeno. :nevem:
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 6. Mar 2020 ob 20:36

inbox ne morem ugasniti, saj gre preko njega vse...net in tv.
Slika

Mm123
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 6. Mar 2020 ob 20:50

Preberi tole: https://www.wikihow.com/Cascade-Routers

In sicer Method 1: Connecting Ethernet to Ethernet (LAN to LAN)

Mm123
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 6. Mar 2020 ob 20:54

Prosim napiši kako imaš sploh povezane router-je in računalnike. Točno zaporedje. In kako bi rad, da se ti PC-ja povežeta na mrežo - vsak na svoj router/oba na Innbox/oba na tvoj (lastni router)?

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 6. Mar 2020 ob 21:48

takole imam

T-2 v stanovanje v INNBOX F60, nato kabel v DLINK C9.

Nato 1 kabel v stari, INTEL PC -zdaj pišem ter novi AMD PC, kjer ima začuda druge ipje...zato sem med sabo ne vidita.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7326
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Mar 2020 ob 22:03

na obeh računalnikih preveri kakšen ip imaš, in mora biti isti če hočeš da se vidita na lokalni mreži: https://whatismyipaddress.com/
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori