Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 6. Mar 2020 ob 22:09

je isti :)
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Mar 2020 ob 22:45

Na obeh PCjih mora bit lokalni Ip 192.168.64.XX
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2258
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a RobertM » 6. Mar 2020 ob 23:19

cslesce napisal/-a:
6. Mar 2020 ob 21:48
takole imam

T-2 v stanovanje v INNBOX F60, nato kabel v DLINK C9.
Kabel z Innboxa je vtaknjen v WAN oziroma modri port na D-LINKu ?
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 7. Mar 2020 ob 08:28

da seveda.......
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Mar 2020 ob 12:00

Zato ti pa ne dela .......
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 7. Mar 2020 ob 12:20

a tisti bi moral biti v LAN?
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Mar 2020 ob 12:43

Da LAN1 - in izklopi DHCP in mu nastavi ip na 192.168.64.2
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 662
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 7. Mar 2020 ob 13:04

LAN 1 - innbox kabel
LAN 2 - stari PC
LAN 3 - novi PC

dostop do routerja bo še vedno in wifi bo delal itd :P
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Mar 2020 ob 13:08

Da če si nastavil na 192.168.64.2 boš dostopal nanj preko tega ip naslova.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2258
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a RobertM » 7. Mar 2020 ob 13:36

atepej napisal/-a:
7. Mar 2020 ob 12:00
Zato ti pa ne dela .......
Zato bi MORALO delati !
Seveda predvidevam, da ni izključen DHCP ali spremenjene kakšne "zahtevnejše" nastavitve na D-linku.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Mm123
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 7. Mar 2020 ob 15:01

Kako pa ima lahko na enem PCju 192.168.64.x in na drugem 192.168.1.x, če sta, kot trdi oba PCja zvezana v drugi (lastni) router v vrsti.
Je to sploh možno? A si je Innbox zapomnil MAC starega PCja in mu dodelil 192.168.64.x?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2258
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a RobertM » 7. Mar 2020 ob 18:32

Innbox ni videl MAC od starega PC, ker je bil za drugim routerjem.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 438
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a asgard » 7. Mar 2020 ob 22:37

RobertM a odpreva firmo : nastavim router za 40€/h.....

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Skorc » 8. Mar 2020 ob 07:20

MrTwelveTrees napisal/-a:
6. Mar 2020 ob 22:03
na obeh računalnikih preveri kakšen ip imaš, in mora biti isti če hočeš da se vidita na lokalni mreži: https://whatismyipaddress.com/
Ne bo držalo. Nikakor ni prepovedano imeti dve lokalni omrežji. V primeru, da sta routerja vezana zaporedno in seveda pravilno skonfigurirana se bodo navzven klienti iz obeh LAN-ov prestavili z enakim javnim IP naslovom (na drugem routerju: dvojni NAT), klienti med dvemi LAN-i pa se ne bodo videli med sabo.

V konkretnem primeru pa je zapisano en kup nasprotujočih se izjav (zapisi na forumu Slo-Tech in T-2).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7326
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Mar 2020 ob 17:00

Rekel sem za začetek da morata imeti iti IP od T2, potem pa kable vezat še pravilno.

Lahko imaš svoj router na Innboxa kjer je bridge port , in potem bi lahko imela oba računalnik svoj IP (enega od innboxa in enega od svojega routerja)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori