Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3846
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Mar 2020 ob 14:35

T-2 je že posodobil modeme za CVE-2019-15126 bug: https://www.welivesecurity.com/wp-conte ... _Kr00k.pdf ?
Slika

imalleyesandears
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 2. Apr 2020 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a imalleyesandears » 2. Apr 2020 ob 17:12

Živijo,

tole delo od doma in milijon gadgetov me je prisililo, da kupim zaresen router, tale INNBOX bi pa rad čimbolj zaobšel. Jutri naj bi bil pri meni.

Torej WAN port novega routerja priključim na GE port Innboxa in to je to? Tud če bi rad potem imel statični IP?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2270
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a RobertM » 2. Apr 2020 ob 19:19

Nekako tako.
Statični IP pa boš moral naročiti, če ga še nimaš.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

imalleyesandears
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 2. Apr 2020 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a imalleyesandears » 2. Apr 2020 ob 19:23

OK. Hvala. Bom naročil takoj, ko skup sestavim.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 836
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 2. Apr 2020 ob 20:55

Ni glih tako... GE port se uporabi, če imaš ostale vse zasedene. Drugače se pred tem uporabijo porti 4,3,2,1 in šele potem GE. Prav tako se ti mora s strani T-2 nastavit port na innboxu v bridge (da dobiš public IP) v primeru da želiš statični IP, se ti na innboxu da port v bridge in IP v svoj router vneseš sam.

Upam da sem napisal dovolj jasno.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

imalleyesandears
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 2. Apr 2020 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a imalleyesandears » 2. Apr 2020 ob 22:02

Ne vem, a ni GE port že v osnovi bridge port. Recimo zdajle sem s kablom na njega prikljucen pa dobim IP od T2.

Se pravi moram klicat T2, da mi port 1 dajo v bridge. Jaz potem na router vštekam v WAN. če nimam statičnega IP dam DHCP pr internet access, če pa mam statičen IP, pa tud dam DHCP al pa vpišem. (Sej morš verjetno MAC povedat za statičen IP).

Na INNBOX pustim samo Arrisa, ugasnem wifi, pa je to to.

Mislil sem da bo slo kar preko GE, ker tam dobim IP od T-2, je ločeno od LANA, čist. Samo očitno je še vedno firewall aktiven al kako?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 836
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 2. Apr 2020 ob 22:31

Daj podatke na ZS, pa pogledam.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

poky22
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 4. Apr 2020 ob 20:25
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a poky22 » 4. Apr 2020 ob 20:33

Začel sem spet malo z igranjem MW2 in mi piše, da imam NAT: Strict. Sem si odprl porte kot vidite na sliki pa še zmeraj ne vem v čem je težava, a sem si narobe odprl porte al kaj, ip ne more biti napacen nic nevem kaj še...
Hvala.
Lp.
Slika

DenisSLO
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 4. Apr 2020 ob 21:58

Slike ni.

Drugače, js sm si za Black Ops 4 normalno odprl porte preko horizonta.
Zadnjič spremenil DenisSLO, dne 4. Apr 2020 ob 21:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3846
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Apr 2020 ob 21:58

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3846
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Apr 2020 ob 22:03

Najlažje je takole:

• statičnim privatnim naslavljanjem, ki zagotavlja transparentne seje iz smeri javnega internetnega omrežja, z uporabo privatnega IPv4 naslova 192.168.64.99 (prehod 192.168.64.1, maska 255.255.255.0)

viewtopic.php?f=1&t=9554&p=251581&hilit ... ox#p251581
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 674
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 12. Apr 2020 ob 16:46

Spet jaz

če se igraš, zjebeš.

vse je ostalo isto, kot samo to, da sem dal DHCP off.....in nato je nehalo delati, ne morem dostopati do TPLINKA.

Pred tem sem imel tako:

https://drive.google.com/file/d/1hmR8VZ ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1zGOm0d ... sp=sharing

zdaj se pa ne znajdem več

to vam pišem iz AMD sistema.....zjebal sem Intel PC in mrežo...... help?
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 447
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a asgard » 12. Apr 2020 ob 17:14

Izklopi kabel iz routerja tisti kateri gre na modem. Nastavi svojo mrežno kartico na 192.168.1.2 in se poveži na 192.168.1.1 in nastavi kar moraš. Nato še spremeni ip na routerju recimo na : 192.168.64.100 ali kaj podobnega. 100 je izbirna, samo 1 ne sme biti... Nato vtakni nazaj kabel s modema v tplink in mora delat.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 674
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 12. Apr 2020 ob 17:33

ko spremenim mrežno na

192.168.1.2
subnet 255 itd.
kaj mora biti gateway? ip od routerja torej 192.168.1.1

dela.....
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 674
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a cslesce » 28. Apr 2020 ob 07:50

mi lahko kdo danes na hitro na t-2ju spremeni innbox v bridge mode?
Slika

Odgovori