Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4189
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Dec 2020 ob 16:12

Prej V80 .... amak ok, prvi njihov router.
Slika

samm
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Jan 2021 ob 18:13

Pozdrav.
Spet imam vprašanje o težavah z INNBOX-om G78.
Prej sem imel modem INNBOX V60 (optika preko Telekoma).
Telefon povezan preko INNBOX WiFi-ja, TV povezan preko INNBOX WiFi-ja, računalnik povezan žično na INNBOX.
Iz telefona ali računalnika sem castal na TV , telefon in računalnik pa sem lahko povezal preko ftp-ja.
Sedaj na INNBOX-u G78 imam povezano kot prej, pa dela samo cast iz Telefona na TV.
Računalnik ne najde TV-ja in tudi s telefonom se ne morem povezati na računalnik, kljub pravilnim IP-jem.
Ne vem kaj bi še probal.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7960
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2021 ob 18:40

a dobijo vse prave ip v rangu: 192.168.64. x ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 726
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a Tosho » 10. Jan 2021 ob 19:42

Od kdaj ti pa ne dela, ker meni se tudi po novem letu noče več povezat na kamero in računalnik v lokalnem omrežju.
Slika

samm
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Jan 2021 ob 19:57

MrTwelveTrees napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 18:40
a dobijo vse prave ip v rangu: 192.168.64. x ?
Telefon in TV sta rangu 192.168.64. x , računalnik pa ima 93.......
Tosho napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 19:42
Od kdaj ti pa ne dela, ker meni se tudi po novem letu noče več povezat na kamero in računalnik v lokalnem omrežju.
Od takrat, ko some preklopilo na T-2 optiko in ko sem dobil drug modem.
Zadnjič spremenil samm, dne 10. Jan 2021 ob 20:00, skupaj popravljeno 1 krat.

samm
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Jan 2021 ob 19:59

Ali je mogoče krivo to da so mi naknadno na portu kjer je računalnik vklopili multicast?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7960
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2021 ob 20:46

samm napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 19:57
MrTwelveTrees napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 18:40
a dobijo vse prave ip v rangu: 192.168.64. x ?
Telefon in TV sta rangu 192.168.64. x , računalnik pa ima 93.......
Tosho napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 19:42
Od kdaj ti pa ne dela, ker meni se tudi po novem letu noče več povezat na kamero in računalnik v lokalnem omrežju.
Od takrat, ko some preklopilo na T-2 optiko in ko sem dobil drug modem.
Računalnik nimaš v iti mreži. Računalnik ti dobi public (javni) IP.

Imaš doma še kakšen switch ? Priklopi switch na isti port na modemu kot je TV, in na switch priklopi TV in računalnik.

ali pokliči na T2 da ti nastavijo ta port kjer imaš zdaj priklopljen računalnik na NAT oz. router mode.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7960
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2021 ob 20:46

samm napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 19:59
Ali je mogoče krivo to da so mi naknadno na portu kjer je računalnik vklopili multicast?
DA !
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

samm
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Jan 2021 ob 21:15

MrTwelveTrees napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 20:46

ali pokliči na T2 da ti nastavijo ta port kjer imaš zdaj priklopljen računalnik na NAT oz. router mode.
Ali potem multicast ostane ,ali se to izključuje?
Multicast imam vklopljen izključno zaradi TV-ja preko računalnika (MulticastTV2).

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2307
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a RobertM » 10. Jan 2021 ob 21:20

Se boš moral odločiti za eno ali drugo - oboje ne bo šlo.
Razen, če kupiš svoj kvaliteten router in ga primerno nastaviš.
Navodila so na forumu.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

samm
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Jan 2021 ob 21:35

Če prav pomislim povezave telefon računalnik in računanik TV v bistvu niti ne rabim.
Zanimalo me je ,zakaj ne dela.
Rabim cast iz telefona na TV kar sedaj dela.
Rabil pa bi tudi povezavo med računalnikom (Port2 multicast) in media playerjem ki je na Portu1.
Ali bo na Portu1, če bo tudi na njem vkljopljen multicast, prav tako public (javni) IP v istem rangu kot na Portu2 in bosta vidna med sabo ?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7960
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2021 ob 21:46

Obstaja alternativa.
daš še eno mrežno kartico v računalnik (recimo brezžično) pa ji določiš ročno ip recimo 192.168.64.200 brez prehoda (gateway)
in tako preko te mrežne vidiš tv

preko druge mrežne pa dostopaš do interneta in multicasta.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

samm
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Jan 2021 ob 21:52

samm napisal/-a:
10. Jan 2021 ob 21:35
Če prav pomislim povezave telefon računalnik in računanik TV v bistvu niti ne rabim.
Zanimalo me je ,zakaj ne dela.
Rabim cast iz telefona na TV kar sedaj dela.
Rabil pa bi tudi povezavo med računalnikom (Port2 multicast) in media playerjem ki je na Portu1.
Ali bo na Portu1, če bo tudi na njem vkljopljen multicast, prav tako public (javni) IP v istem rangu kot na Portu2 in bosta vidna med sabo ?
Kaj pa to?
Na obeh portih multicast in public ip ?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7960
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2021 ob 22:11

Na portu kje je multicast, dobiš public IP.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2307
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a RobertM » 10. Jan 2021 ob 22:18

Najprej predvidevaš, da boš na "public IP" videl media player iz računalnika ?
Vidiš tudi sosedovega in vse ostale na svetu :roll:

Najprej poglej kaj pomeni public IP in kaj local IP (saj že ime pove) ;-)
Še po dve mrežni mu svetujte - ja. Bo napravil tak loop, da bo groza :roll:

Torej na kratko: Če želiš multicast v svoji domači mreži in da se vse naprave vidijo med sabo potrebuješ lasten kvaliteten in pravilno nastavljen router !
Da so ti odprli port za gledanje preko "neuradne možnosti" je bila samo dobra volja nekoga iz T-2.
T-2 ne ponuja tega kar ti hočeš na svoji opremi.

Je pa vse napisano na temu forumu, kako in kaj - samo malo je treba poiskat v temah, ki so bile zato odprte !
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori