Razpoložljivi IP naslovi

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
Symcy
Faca
Prispevkov: 121
Pridružen: 9. Jan 2011 ob 21:30
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a Symcy » 1. Feb 2013 ob 10:06

Pozdravljeni,
sem uporabnik T-2 omrežja in me zanima koliko IP-jov naj bi mi pripadalo.
Torej doma imamo 2 televiziji ki sta priključeni na T-2 modem.
Potem imamo stacionarni telefon.
In tako ostane le še en priklop na modemu za internet. In ko priklopim gor switch in povežem 3 računalnike, 2 od tega ne delata. Torej lahko deluje le en računalnik.
Ko na delujočem računalniku v cmd napišem ipconfig/release komando, mi bo na drugem računalniku začel delovati internet.
Torej zgleda da je število IP naslovov omejeno.

Vem da se da to rešiti z vmesnim routerjom, vendar mi ta rešitev ni najbolj všeč. Uporabljam router Cisco in se ta včasih zelo čudno obnaša. Včasih se lahko brez problema pogovarrjam po facebooku in ne morem na nobeno drugo stran ... ko resetiram router spet vse dela. Na žalost samo za nekaj časa. Tudi konfiguracija routerja na začetku je zame navadno sranje. Sami problemi :grr:
Tako da me zanima če obstaja možnost, da bi mi pri T-2 lahko dodelili 2 IP naslova več ?


Lp,
Simon
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5244
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 1. Feb 2013 ob 10:10

ja omejeno je na 3. Tako, da ne vem kak maš ti to priklopljeno, ker bi ti 3je pcji morali delovati.

Uporabniški avatar
Symcy
Faca
Prispevkov: 121
Pridružen: 9. Jan 2011 ob 21:30
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a Symcy » 1. Feb 2013 ob 11:15

Ja verjetno televiziji pobereta 2 IP naslova ...
Mam pa iz modema v switch. Potem pa iz switcha na 3 računalnike + 1 router.
In vedno se najde kakšna stvar da ne dela.
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5244
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 1. Feb 2013 ob 11:16

nope, ne deluje tako 3ipje dobijo naprave za internet, tv vmesniki, telefonija imajo ločene ipje.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5244
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 1. Feb 2013 ob 11:28

Najbolje je da si umisliš ali da vse priklopiš na router ali pa nabaviš mogoče dodaten/boljši rouer.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4230
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Feb 2013 ob 11:54

Ali se mu pa menja modem za innbox - če je seveda možno.
Slika

Uporabniški avatar
Symcy
Faca
Prispevkov: 121
Pridružen: 9. Jan 2011 ob 21:30
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a Symcy » 1. Feb 2013 ob 12:28

Napisal/-a atepej » 1. feb 2013 ob 11:54

Ali se mu pa menja modem za innbox - če je seveda možno.


Misliš, da bi imel router in modem oboje v enem ?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Feb 2013 ob 12:30

novi paketi imajo to vključeno, stari pač ne, lahko zamenjaš paket.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4230
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Feb 2013 ob 13:10

Symcy napisal/-a:Napisal/-a atepej » 1. feb 2013 ob 11:54

Ali se mu pa menja modem za innbox - če je seveda možno.


Misliš, da bi imel router in modem oboje v enem ?
Seveda se splača. Glede paketa pa, če naročiš T4 Tera dobiš za bolj kot ne enako ceno še mobilno naročnino, če pa ne želiš mobilne telefonije pa naroči T3 Tera.

T4 Tera: http://www.t-2.net/ponudba/paketi/t-4-tera
T3 Tera: http://www.t-2.net/ponudba/paketi/t-3-tera
Zadnjič spremenil atepej, dne 2. Feb 2013 ob 08:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Symcy
Faca
Prispevkov: 121
Pridružen: 9. Jan 2011 ob 21:30
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a Symcy » 1. Feb 2013 ob 13:36

Trenutno imam T4 MEGA VDSL
Temu paketu ne pripade nov modem?
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5244
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 1. Feb 2013 ob 13:38

T-2: Že imam
Paket: T4 20/2

to imaš napisano? In to je še star paket, ki je še vedno v uporabi le na novo naročat ga ni mogoče.

T4 mega ima možnost tega modema.

Uporabniški avatar
Symcy
Faca
Prispevkov: 121
Pridružen: 9. Jan 2011 ob 21:30
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a Symcy » 1. Feb 2013 ob 17:38

edit: imaš stari paket kateremu še ne pripada dodatna wireless oprema

Tole plačujemo ... Na zasebno vam bom poslal še druge podatke da preverite točno kateri paket imam.
Zadnjič spremenil slow_slow, dne 1. Feb 2013 ob 18:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: edit: imaš stari paket kateremu še ne pripada dodatna wireless oprema
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4230
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Feb 2013 ob 17:42

To kar imaš ti je star paket, v katerem tega modema ni v mojem prejšnjem postu imaš vse razloženo :)
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Feb 2013 ob 17:47

imas "stari" t4 20 paket, novi pa so T3 in T4 MEGA, GIGA, TERA....
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Razpoložljivi IP naslovi

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 1. Feb 2013 ob 18:07

pa telefonsko zbriši ;-)
Slika Optika od 30.5.2008

Odgovori