Statični IP in težave s povezavo

Vse o T-2 internetu
HEki
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a HEki » 14. Mar 2013 ob 20:40

Pozdravljeni,

odkar sem prešaltal na optiko imam težave s statičnim IP naslovom. Evo pred 1 uro mi je povezava crknila, računalnik preko routerja pa dela normalno. Kličem na t-2,
kjer mi rečejo naj menjam kabl ... Ok naredim tudi to, ampak nič. Menjam mrežno kartico, ampak še vedno nič! Statičen IP enostavno ne dela. Sedaj sem povezan
preko prvega kabla in routerja in prve mrežne kartice in zadeva deluje, ampak jaz rabim statiko!!

Sedaj je problem v tem, da ko sem testiral kabl, sem porabil vse dinamične IPje in sem v tem trenutku lahko povezan samo preko routerja. Še sreča!

Kako lahko rešim težavo?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8042
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Mar 2013 ob 21:20

poveži optični switch z kablom v racunalnik, odklopi router, in v windowsih vpiši statiko na mrezno kartico in testiraj
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2054
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a NoName » 14. Mar 2013 ob 22:14

si popolnoma prepričan, da si statični IP naslov pravilno vnesel v svojo omrežno opremo ter priključil PC/svoj usmerjevalnik na prava vrata na vmesniku, ki si ga prejel od T-2?
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

HEki
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a HEki » 15. Mar 2013 ob 07:41

MrTwelveTrees napisal/-a:poveži optični switch z kablom v racunalnik, odklopi router, in v windowsih vpiši statiko na mrezno kartico in testiraj
Router ima drugi IP naslov, če si slučajno na to ciljal ... Ampak bom vseeno danes potem poizkusil izključiti router.
NoName napisal/-a:si popolnoma prepričan, da si statični IP naslov pravilno vnesel v svojo omrežno opremo ter priključil PC/svoj usmerjevalnik na prava vrata na vmesniku, ki si ga prejel od T-2?
100%! Ko sta mi prišla priključit optiko, sem ju opozoril za statičen IP. Potem je klical v center, da so zadevo nastavili in stvar je laufala! Zdaj pa kr naenkrat ...

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 15. Mar 2013 ob 11:20

Če imaš na T-2 statičen IP, ga dobiš sprintanega na listu in ga moraš ročno vnesti v nastavitve.
Karkoli drugače, ni statičen IP.
Slika Optika od 30.5.2008

HEki
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a HEki » 15. Mar 2013 ob 12:52

A res?

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 619
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 15. Mar 2013 ob 13:52

Ja res.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8042
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Mar 2013 ob 16:42

če pa nisi dobil podatke o statičnem IPju, pokliči 080 6464 in ti bodo poslali po pošti.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

HEki
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a HEki » 15. Mar 2013 ob 18:32

Pa normalno, da vem kako se nastavi IP in kakšen je. Pravim vam, da imam tako nastavljeno že 2 leti, če ne več. Ampak včeraj je ta IP enostavno nehal
delovati. Danes isti kabl, ista mrežna normalno delujeta preko routerja. Če zadevo priklopim direkt na modem in nastavim statični IP ... muda od labuda ...

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 15. Mar 2013 ob 18:42

Če bi res imel nastavljeno statiko potem ne bi porabil dinamičnih IPjev :nevem:
Če pa statika res ne dela, pa vprašaj na helpdesku :D
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8042
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Mar 2013 ob 20:11

100% si nekje zaj**** pri vnašanju IP, maske, prehoda, dns...
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

HEki
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a HEki » 15. Mar 2013 ob 21:32

Glej, še enkrat, IP imam vnešen že 2 leti. IP-ja nisem spreminjal niti, ko sem prešaltal na optiko. Ko so mi prišli priklopit optiko,
mi internet ni delal, zato sem vprašal, če so nastavili tudi statičen IP naslov. Mojster je poklical na centralo in zadeva je po resetiranju
začela delovati. Do včeraj! Na dinamiko sem šaltal potem, ko sem testiral ali je slučajno mrežna fuč. In sem dobil dinamičen IP brez
problema. Ko sem nastavil nazaj na isti IP kot je bil pred 1 tednom, 1 mesecem, 6 meseci, 2 letoma, ... Zadeva ne deluje.

Na helpdesku mi je pa rekel, da mi ne zna pomagat oz. mi je predlagal naj menjam kabl, ampak sem ugotovil, da kabl dela, ker drugače
zdajle nebi mogel tega pisati, potem mi je svetoval naj menjam mrežno, ampak tudi mrežna dela, ker drugače zdajle nebi pisal tega ...
Sedaj sem pač prikloplen na router z istim kablom in isto mrežno. Če pa to spelam mimo routerja in nastavim statični IP pa zadeva ne bo
delala.

Če bi imel napačno vnešen IP in prehod, potem mi prej zadeva nebi delovala ... Ali?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8042
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Mar 2013 ob 21:48

en vem, sploh pa, dinamični IP je pri T-2 skoraj statični saj se ne spremeni, razen če imaš router ugasjen več kot 24 ur
jaz dinamični IP (en in isti) držim že več kot 4 leta
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

HEki
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a HEki » 15. Mar 2013 ob 21:56

Tud to vem :) ampak rabim statiko za virtual mašino, ki pa ni vedno vključena ... :) glej vseen hvala za trud!

NoBody
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 351
Pridružen: 28. Nov 2006 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10
Kraj: Maribor

Re: Statični IP in težave s povezavo

Odgovor Napisal/-a NoBody » 15. Mar 2013 ob 22:07

Mas slucajno innbox modem?
Slika

Odgovori