Težava z dinamičnim IP-jem

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a oyoy » 7. Feb 2016 ob 21:30

ojla,
že par dni se za zdaj neuspešno ubadam s "težavo", ki je ne uspem rešiti.
router linksys e4200, fw tomato by shibby, wan nastavitev "dhcp", torej pridobivanje dinamičnega ip-ja. dhcp strežnik mi dodeli ip v rangu 188.230.xxx.xx, vendar internet ne pride do routerja. dokaz, da je težava že v routerju je v tem, da router ne sinhronizira časa.

Slika

če v routerju ročno vpišem t-2-jeve dns strežnike, je situacija identična.
čim v router vpišem googlov dns (ni važno, ali so zraven vpisani t-2-jevi dns strežniki ali niso), takoj dobim internet do routerja in naprej do naprav. takrat mi router tudi prikazuje datum in čas, ker se seveda uspe sinhronizirati.

Slika

isti kabel vtaknem v tp-linka wrt740n z dd-wrt fw-jem, wan nastavitev dhcp, od dhcp strežnika dobim ip v rangu 93.103.xxx.xxx in vse dela kot mora. brez jajčkanja z ročnim vpisovanjem dns-jev.
meni ni nič jasno. v linksysovem logu ne najdem nič otipljivega. router je trdo resetiran, počiščen oz. pobrisan nvram, probal sem downgrade fw-ja, ker je bil prvotno gor zadnji fw ... karkoli naredim, je situacije ista.
kak predlog? hvala ...
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 943
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 7. Feb 2016 ob 21:38

zanimivo....zdi se mi kot da ima ruter neko prikrito tovarnisko napako, ce nisi uspel z dvema razlicnima firmwareja?

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a oyoy » 7. Feb 2016 ob 21:45

router je še pred kakšnim tednom delal brez problema, tako da o tovarniški napaki ni govora. router sicer ni redno v uporabi, zato sem, ko sem prvič zaznal težavo, najprej pomislil, da sem pokuril dinamične ip-je. no, kasneje pa sem prišel do zgoraj opisanih ugotovitev. trenutno poskušam razčistiti, ali gre dejansko za defekt na routerju ali kaj drugega ...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a oyoy » 7. Feb 2016 ob 22:22

update;
statični ip na tem routerju dela brez problema.
predvsem me bega, da na dinamičnem ip-ju težavo "pozdravi" googlov dns.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Feb 2016 ob 22:50

si probal zamenjati wan mac naslov ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a oyoy » 7. Feb 2016 ob 23:14

nisem, ker nisem videl razloga za to.
ok, zdaj sem mac zamenjal. zadeva dela :D ip je v istem rangu kot pri starem macu. dam nazaj na star mac, dobim stari ip, ne dela ... zdaj mi je še manj jasno, ampak ok, bo pač zamenjan mac.
mogoče veš vzrok, zakaj ne dela na starem macu brez googlovega dns-ja?
sicer pa hvala za pomoč.
Slika
Slika

NoBody
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 346
Pridružen: 28. Nov 2006 ob 17:49
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10
Kraj: Maribor

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a NoBody » 8. Feb 2016 ob 00:29

Daj mi ip na privat da preverim

Lp
Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Feb 2016 ob 22:17

težava je dokončno odpravljena. vzrok je bil povezan s konkretnim dinamičneim ip-jem, ki je bil dodeljen mojemu routerju.
sedaj router tudi z originalnim mac-om in nastavitvijo dhcp dela brez problema.
hvala vsem sodelujočim za pomoč pri razkritju vzroka.

NoBody - mimogrede, po dveh dneh, ko router ni bil prižgan, je sedaj dobil čisto drug dinamični ip, tako da s tistim "spornim" nisem mogel preveriti. glede na to, kar si mi napisal pa sem prepričan, da bi bilo sedaj ok tudi s tistim ip-jem. thx še 1 x.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Faca
Prispevkov: 114
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + 2xTV
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 14. Okt 2016 ob 11:21

Da nisi slučajno imel isti problem kot imam jaz?

Ko iz IP 93.103.xxx.xxx na IP 93.103.xxx.xxx ne vidiš spletnih strani...

viewtopic.php?f=1&t=8890

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težava z dinamičnim IP-jem

Odgovor Napisal/-a oyoy » 14. Okt 2016 ob 15:51

kje si pa ti to temo našel? :D
ne, problem je bil drugje ... pa tudi ip 93.103.xxx.xxx je delal ok. čisto konkreten ip 188.230.xxx.xxx je bil problematičen ... imel sem nesrečo, da ga je dhcp strežnik dodelil mojemu routerju. NoBody je poskrbel, da je tistemu, ki je ta ip nasledil za mano, delal ok.
Slika
Slika

Odgovori