Jaz imam router WRT54GL in bi rad instaliral Tomato Shibby s OpenVPN , hkrati bi pa uporabil tudi UDPXY za IPTV. Vem da je verzija K26, ampak katera je prava za ta router.
Instalacija Tomato shibby na WRT54GL
Instalacija Tomato shibby na WRT54GL
Zdravo,
Jaz imam router WRT54GL in bi rad instaliral Tomato Shibby s OpenVPN , hkrati bi pa uporabil tudi UDPXY za IPTV. Vem da je verzija K26, ampak katera je prava za ta router.
- oyoy
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni diamant
- Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
- Kontakt:
Re: Instalacija Tomato shibby na WRT54GL
kako velik flash ima router? če je samo 4 mega, nimaš dosti izbire;
tomato-ND-1.28.5x-124-SD-VPN.
vse ostalo (K26) z vpn-jem je nad 4 mega ...
tomato-ND-1.28.5x-124-SD-VPN.
vse ostalo (K26) z vpn-jem je nad 4 mega ...

Moj router ima 4mb flasha, ker vem, da ima ta WRT54GS 8mb. Instalacija naj bi bila preprosta: logirati na router, na administraciji moram povrnit v prvotno stanje in nato nadgradit na Tomato. A imam prav?
- oyoy
- Legenda
- Kontakt:
naredi tako.
glede na tvoje plane bi bilo smiselno tudi overclockati procesor. navodila za overclock najdeš v drugi polovici tega vodiča.
glede na tvoje plane bi bilo smiselno tudi overclockati procesor. navodila za overclock najdeš v drugi polovici tega vodiča.

Jaz sem že instaliral in dela OK, vendar mi piše, da je WAN prekinjen (status WAN: disconnected). Saj sem vse nastimal na DHCP...., pa tudi odklopil in nazaj priklopil kable.... In nič. sem poguglal vse ampak nisem nič našel.
- oyoy
- Legenda
- Kontakt:
najverjetneje imaš zasedene vse ip-je, zato ga ta router ne dobi. rešitve;
- ip release ene od naprav, katera sedaj ima ip in povezavo z internetom, iz naprave takoj za tem izključiš internetni kabel in priključiš linksys-a,
- na linksysov router kloniraš mac naslova ene od naprav, ki sedaj ima ip in povezavo z internetom, to napravo izključiš in priključiš linksys-a,
- napravo, ki sedaj ima ip in povezavo z internetom, za najmanj 24 ur izključiš iz interneta, po 24. urah pa priključiš linksys-a.
- ip release ene od naprav, katera sedaj ima ip in povezavo z internetom, iz naprave takoj za tem izključiš internetni kabel in priključiš linksys-a,
- na linksysov router kloniraš mac naslova ene od naprav, ki sedaj ima ip in povezavo z internetom, to napravo izključiš in priključiš linksys-a,
- napravo, ki sedaj ima ip in povezavo z internetom, za najmanj 24 ur izključiš iz interneta, po 24. urah pa priključiš linksys-a.