Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 10. Jun 2016 ob 01:06

Ok, vem da tega par mesecev nazaj ni bilo v T2 uporabniški nadzorni plošči. Tudi ni več opcije ročnega preverjanja kolokacije za optiko na novi spletni strani. Je to stikalo na voljo vsem uporabnikom ali samo tistim, ki imajo dejansko opcijo prehoda na optiko?
optika.png

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 646
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a Tosho » 10. Jun 2016 ob 01:23

Pomoje samo tistim, ki imajo to možnost. Meni trenutno še ne kaže te izbire, naj bi pa bila v roku meseca ali dveh, ker je optični kabel že pred vrati, samo še "zvezati" morajo v centrali.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 10. Jun 2016 ob 01:32

Ok, pol pa je očitno res neki na tem če ti nimaš tega, pri meni pa je. Ker prej tud jezst nisem imel... Očitno je vezano na dejansko dostopnost optike hm. Da vidim kaj bojo jutri/danes povedal T2-jevci, zdele je itaq že prepozno...

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4915
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 10. Jun 2016 ob 07:04

Koliko vem se tole praviloma pojavi glede na možnosti na lokaciji.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 10. Jun 2016 ob 07:37

Lahko prosim preveriš če je temu res tako? Ker na to možnost čakam že leta :D

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RobertM » 10. Jun 2016 ob 07:45

Jaz in Tosho nimava te opcije in za oba sem prepričan, da je optika nekje zelo daleč od naju.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 10. Jun 2016 ob 07:58

Jezst vem da optika je nedaleč stran. Sicer ne vem od koga, ampak vem da je.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4915
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 10. Jun 2016 ob 08:32

Povej mi na ZS podatke pa preverim :)

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 646
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a Tosho » 10. Jun 2016 ob 10:19

RobertM napisal/-a:Jaz in Tosho nimava te opcije in za oba sem prepričan, da je optika nekje zelo daleč od naju.
Kako misliš daleč? Ne me strašit :( Pri meni je kabel 3m od dnevne sobe in uni od gvo-ja so rekli, da naj bi bilo samo še za zvezat v centrali, pol se bo pa lahko naročilo.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 13. Jun 2016 ob 09:45

Sam tko iz firbca, naročil sem prehod na optiko, sklepam, da me bo nekdo čez nekaj časa poklical iz T2 oz kako običajno gre glede tega? Mislim, očitno imam opcijo priklopa, ampak do hiše fizično še nima optičnih vlaken. Lahko pa da so že napeljana skozi ulico oz kako to pripravijo preden ponudijo strankam sploh opcijo, za optiko...

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 17. Jun 2016 ob 12:49

Ok, danes sem od T2 prejel SMS, da do moje hiše še ni optičnih vlaken, ampak da so T2-jevci že podali naprej zahtevek Telekomu za fizično napeljavo optike do hiše, pol pa me bojo obvestili za termin dejanskega priklopa. :shock:

Kar težko dojemam, da bom dejansko celo dobil optiko. Goodbye 1Mbit upload :D Tko da ja, očitno tole stikalo dejansko velja. Če ga vidiš imaš možnost priklopa na optiko. Bi bilo fino če bi T2 sam obveščal uporabnike, da imajo to možnost. Sam sem čist slučajno opazil, ko sem po dolgem času šel mal gledat v nadzorno ploščo za eno stvar.

Skratka :rtmT2:

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 14. Jul 2016 ob 12:40

Koliko časa pa naj bi tole trajalo? Mislim, na sredini junija sem dobil obvestilo, da je T2 predal Telekomu zahtevek, da potegnejo fizično optična vlakna do objekta ker jih še ni. Zdej je sredina julija, pa ni nobenega updata. Razen tega, da dobivam od Telekoma obvestila/ponudbe za njihovo optiko. Bom moral počakat, da bo Telekom priklapljal svoje naročnike, pa bojo takrat potegnil še do moje hiše ali kako to sploh gre?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a kitl » 14. Jul 2016 ob 13:02

2-3 mesece.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 14. Jul 2016 ob 13:45

Oh. No, da vsaj vem okvirno kolk čas zna trajat.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Stikalo "Prehod na optično omrežje" v nadzorni plošči

Odgovor Napisal/-a kitl » 14. Jul 2016 ob 14:50

Tako so meni odgovoril na TS-ju. Sem na istem kot ti v čakanju, da gospoda aktivira.
Slika


Lp, Kitl

Odgovori