prekinjanje interneta???

Vse o T-2 internetu
Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 23. Jun 2016 ob 14:41

nevezano za T-2....bom se tukaj poskusil z mogoco resitvijo mojega problema z izgubljanjem povezave enkrat do dvakrat na dan....pri telekomu mi niso resili nic, sem sicer njihov narocnik, zamenjali so mi modem ( innbox v60 ), vendar tezava ni odpravljena....modem je v bridge modu, pppoe povezavo pa vzpostavlja asus ac68u z vsemi ostalimi funkcijami....tole dobim v logu kadar pade povezava....potem pomaga samo reboot routerja.....

Koda: Izberi vse

14:18:24 pppd[515]: No response to 10 echo-requests
14:18:24 pppd[515]: Serial link appears to be disconnected.
14:18:24 pppd[515]: Connect time 1262.9 minutes.
14:18:24 pppd[515]: Sent 402579779 bytes, received 3156443671 bytes.
14:18:28 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
14:18:30 pppd[515]: Connection terminated.
14:18:30 pppd[515]: Sent PADT
14:18:30 pppd[515]: Modem hangup
14:19:15 pppd[515]: Timeout waiting for PADO packets
14:20:30 pppd[515]: Timeout waiting for PADO packets
14:21:45 pppd[515]: Timeout waiting for PADO packets
14:23:00 pppd[515]: Timeout waiting for PADO packets

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3464
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Jun 2016 ob 15:02

sw maš posodobljen - na routerju
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 23. Jun 2016 ob 15:25

na asusu imam, innbox pa se verjetno sam posodablja....

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3464
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Jun 2016 ob 15:31

Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a oyoy » 23. Jun 2016 ob 16:05

z originalnim fw ali tomatom tudi prekinja?
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 23. Jun 2016 ob 16:07

oyoy napisal/-a:z originalnim fw ali tomatom tudi prekinja?
z originalnim ali tomatom nisem poskusal, ker tam ne uspem dobiti udpxy navzven....

sent from Kodi 17 Krypton

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1288
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Skorc » 23. Jun 2016 ob 16:25

atepej napisal/-a:neki je v routerju - nisi edini: http://www.snbforums.com/threads/lost-i ... ion.30871/
:) Verjetno ve ... saj je on na tem forumu spraševal ... nickname bayern1975
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 23. Jun 2016 ob 16:30

Skorc napisal/-a:
atepej napisal/-a:neki je v routerju - nisi edini: http://www.snbforums.com/threads/lost-i ... ion.30871/
:) Verjetno ve ... saj je on na tem forumu spraševal ... nickname bayern1975
ja, tudi tam sem spraseval pa ni pravega odgovora....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a oyoy » 23. Jun 2016 ob 16:33

probaj da vidimo, ali je problem v fw-ju, ali čem drugem.

edit;
glede na to, da ti po namestitvi fw-ja marsikaj spreminjaš, bi mogoče za test naredil samo hard reset routerja z obstoječim fw-jem, nastavil zgolj osnovne nastavitve (povezava, wifi) in probaš, če prekinja.
Slika
Slika

bender33
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 21:21
T-2: Še nimam
Paket: TopTrio A

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a bender33 » 23. Jun 2016 ob 16:56

si se že probal povezat direktno na siolov modem ?

Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 23. Jun 2016 ob 17:00

ja, bom zvecer to naredil pa pustil do jutri pa bom videl kako bo slo samo z enim kablom....a se je kdo ze srecal kdaj s tako napako kot se meni dogaja? sem ze dosti poguglal pa nikjer resitve, videl pa sem da ima kar nekaj ljudi s tem problemom...

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a oyoy » 23. Jun 2016 ob 17:48

jaooooo, res je dosti napisanega o tem problemu ... se mi ne da več čitat :D
pri vseh možnih rešitvah po forumih sem največkrat naletel na tole;
ip modema in tvojega routerja je različen? googlam in vidim, da naj bi bil innbox (če se ne motim, imaš innboxa) po defaultu na 192.168.1.1 ... v zgodovini tvojih postov na tem forumu sem našel, da si zapisal, da ti tudi tvoj router dela na tem ip-ju ... če sta ip-ja ista, spremeni na asusu na 192.168.2.1.
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 23. Jun 2016 ob 18:18

na asusu imam drug IP.....192.168.1.1 pa je na innboxu....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a oyoy » 23. Jun 2016 ob 18:24

pol ok ...
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 24. Jun 2016 ob 10:12

samo z enim kablom je videti ok....ampak to meni nic ne pomaga, ker video signala ne morem dobiti....morata biti dva, ker je to pac telekom, vedno nekaj posebnega....verjetno bi lahko resil problem, da bi za video signal, udpxy nastaval VLAN posebej....ampak tukaj spet nimam ideje kako bi to naredil....mogoce ce bi bil VLAN za data recimo na br0, VLAN za video pa na br1.....tako se signala ne bi motila med seboj.....sedaj pa od LANA naprej oba prihajata po br0....tudi tukaj na tej sliki se lepo vidi da tako data kot video uporabljata isti VLAN....
Slika

Odgovori