prekinjanje interneta???

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a oyoy » 24. Jun 2016 ob 10:18

Ok, torej je hw izpraven. Zdaj pa postopoma spreminjaj oz. dodajaj nastavite da vidiš, kje se zatakne.
Eden od možnih vzrokov, ki se mi sicer zdi malo smešen, ampak sem včeraj ob prebiranju forumov naletel na njega - adblocker. V enem od tvojih logov sem videl, da ga imaš nastavljenega.
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 943
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 24. Jun 2016 ob 12:39

ja, imam adblocker nastavljen v ruterju samo tudi sam sem mnenja da to ne bi smel biti problem....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a oyoy » 24. Jun 2016 ob 13:21

Pomisli, kaj si na routerju spreminjal, preden so se začeli problemi s prekinjanjem povezave...
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 943
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 24. Jun 2016 ob 13:26

oyoy napisal/-a:Pomisli, kaj si na routerju spreminjal, preden so se začeli problemi s spreminjanjem povezave...
cisto nic nisem spreminjal, edino bootloader verzija na asus firmwarejih se je nadgradila....testiral sem tudi ze prastare firmwareje iz lanskega leta...mogoce je bootloader problem, ne vem, mogoce tudi kaspersky.....bom poskusil se z izklopljenim kasperskym....ne vem, nimam vec pravih idej....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Jul 2016 ob 14:50

Men se tud dogaja zadnje 3-4 dni, da net kar pade dol brez posebnega razloga, linija niti ni obremenjena kaj posebej. Brskam po netu in kar naenkrat mi neha nalagat strani. Pogledam modem in lučka LINK ne gori. Pol začne utripat in čez par sekund se poveže nazaj.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Jul 2016 ob 14:53

Pokliči na 080 64 64
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Jul 2016 ob 17:45

Ok, sem klical in je že takoj odzivnik razložil, da so v gorenjskem koncu v izvajanju neka vzdrževalna dela kar naj bi bil razlog za te prekinitve.

Ne vem zakaj so ukinili stara sistemska obvestila iz stare spletne strani kjer si takoj videl če kaj delajo na omrežju, sedaj pa piše "SISTEM DELUJE", povezava pa pada dol vsake pol ure...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Jul 2016 ob 17:47

Na Jesenicah je bil izpad - mogoče je to - to
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Jul 2016 ob 17:59

Tolk na gorenjskem pa spet nisem...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Jul 2016 ob 18:23

Pol pa počakaj na prostega operaterja
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Jul 2016 ob 19:30

ali pa zamenjaj operaterja :hudicek:
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Jul 2016 ob 19:33

MrTwelveTrees a brez neumestnih ne gre?
Slika

Uporabniški avatar
jst1
Nergač
Prispevkov: 804
Pridružen: 10. Sep 2012 ob 15:44
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a jst1 » 1. Jul 2016 ob 21:51

Gorenjska je baje ostala brez tv in neta, ker naj bi pretrgali glavni kabel za na Gorenjsko.

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 2. Jul 2016 ob 18:04

Ma nej gre vse skupi nekam, spet začelo prekinjat brez razloga...

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: prekinjanje interneta???

Odgovor Napisal/-a RobertM » 2. Jul 2016 ob 22:15

RejZoR napisal/-a:Pogledam modem in lučka LINK ne gori. Pol začne utripat in čez par sekund se poveže nazaj.
Glede na opis bi dejal, da bo crknil napajalnik modema kateri je SVM ali SV2M (edini z link lučko) ;-)
Upam, da bo zdržal do ponedeljka in bi ga bilo dobro čimprej menjati - lahko tudi v poslovalnici !
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori