Kako do gigabit modema?

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Mattej
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Jul 2016 ob 10:46
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10

Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a Mattej » 15. Jul 2016 ob 10:56

Zdravo!

Mi lahko kdo pomaga pri tej "nevšečnosti":
Po novem imam 100/10 FTTH internet (prej 10/10). Modem ima 100mb ethernet switch, kar pomeni da na mojem PCju izmerim realnih cca 85mbps.
Glede na odgovor referentke opreme ne menjajo (če deluje), z boljšo ker nimam paketa višjega od 100mbps. Lahko pa pošljem dopis in se me mogoče (ponavadi ne) usmilijo. Načeloma je referentka dala vedeti da vedo za to težavo, ampak ne more storit kaj dosti.

Mi lahko kdo malo pomaga pri pripravi dopisa, kakšne vzvode lahko uporabim,... Če ima že kdo podobne izkušnje bo dobrodošlo če jih deli.

Res se nočem zadovoljiti z do 100mbps hitrostmi :cry:

|DSI|
Faca
Prispevkov: 180
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 21:08
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100
Kraj: Lj - Dravlje

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a |DSI| » 15. Jul 2016 ob 11:16

Najlažje bo če za en mesec naročiš hitrost višjo od 100 Mbps. Je pa res, da je 100/10 v praksi bolj 90/9.9
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS

Mattej
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Jul 2016 ob 10:46
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a Mattej » 15. Jul 2016 ob 12:27

V ponudbi imajo 200/200 za 200€, tolko pa res ne bi reskiral, poleg tega sem izkoristil ugodnost in se vezal za 2 leti, mogoče sploh ne bi šlo to.

Torej, če so dejanske hitrosti 10% nižje, ali imajo tisti z 200/200 samo 180/180? Ker na 10/10 vem da je bilo ponavadi lepo 10/10.

Da ni vse skupaj samo posledica tega da praktično nihče z 100mbit povezavo nima gigabit modema in je jasno potem nekih 90mbit zaradi omejitve opreme?

|DSI|
Faca
Prispevkov: 180
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 21:08
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100
Kraj: Lj - Dravlje

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a |DSI| » 15. Jul 2016 ob 12:44

Ne. Teh 10% ni posledica 100mbps opreme. Saj če probaš doma kopirat datoteke iz enega PCja na drug preko 100 Mbps switcha boš dobil polno 100 Mbps hitrost oz morda malenkost manj.
V telekomunikacijah je 1 Mbps dostikrat 1000 Kbps in ne 1024. Tako je tudi pri T-2. Že to ti da 2.5% "izgub". Potem je pa še nekaj na račun glav protokola..in v praksi si potem na nekje 7-8% procentih.
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS

Mattej
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Jul 2016 ob 10:46
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a Mattej » 15. Jul 2016 ob 13:17

100Mbit linija ni nikoli prepuščala 100Mbit, realne hitrosti so bile precej nižje, več kot 10% nižje.

7-8-10% ne bi bil noben problem. Bom spremljal nihanja hitrosti kakšen teden da vidimo če ni bilo vse skupaj bolj splet naključij.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Jul 2016 ob 13:30

Naroči WLAN (T3 in T4 paketi ga imajo vključenega) in boš dobil V60-U ali F60, razen če že sedaj nimaš V50-U
Slika

Mattej
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Jul 2016 ob 10:46
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a Mattej » 15. Jul 2016 ob 14:06

To bi bila dobra ideja, nisem pa nikjer našel tega v ponudbi, bom poklical kako je z tem.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Jul 2016 ob 15:44

Od kje ti ideja če imaš t3 in t4 da dobiš V60 ? če je na zalogi V50 bodo dali tega.

Edina opcija da naročiš za 1 mesec 200/20 in ti bodo dali v60, pol greš pa nazaj na 100/10 in ti ga ne bodo spet menjali.

Ali pa da kupiš 5 portni giga switch.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a oyoy » 15. Jul 2016 ob 16:03

@Mattej
na tem forumu imaš kup screenshotov speedtestov uporabnikov na 100 Mbit liniji. cca 90 Mbit je hitrost dl-ja. to traja cca 2 leti, prej je letelo hitreje. verjemi mi, da ti lahko t-2 da katerikoli gigabitni switch ali router, hitrost bo enaka. takšna je nastavitev profila in to je (baje trenutna) politika pri t-2. cel kup postov na to temo je napisanih.
maximalna prepustnost milana pa je cca 95 Mbit - testirano na 300 Mbit liniji.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Jul 2016 ob 16:54

MrTwelveTrees napisal/-a:Od kje ti ideja če imaš t3 in t4 da dobiš V60 ? če je na zalogi V50 bodo dali tega.

Edina opcija da naročiš za 1 mesec 200/20 in ti bodo dali v60, pol greš pa nazaj na 100/10 in ti ga ne bodo spet menjali.

Ali pa da kupiš 5 portni giga switch.
Je že to boljš ko pa nič, ker lahko daš na GE gigabit switch
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a g33k » 15. Jul 2016 ob 17:05

A ni nekdo pred kratkim komentiral, da so nekatere hitrosti sedaj ok?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Jul 2016 ob 17:53

baje
Slika

KiNgKoNgX
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 4. Jul 2014 ob 14:34
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a KiNgKoNgX » 9. Sep 2016 ob 12:57

Sepravi, vhodi na Innbox V60-U so več kot 100mbit? Ker če ne s svojo 200mbit linijo lep delež le-te že pol leta spuščam v nič...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3478
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Kako do gigabit modema?

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Sep 2016 ob 13:03

Da v60 ima 5 x GE
Slika

Odgovori