10 let T-2 v moji hiši

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Jul 2016 ob 17:00

Malo za spomin na stare čase :D Zapiske našel na svojem že davno zapuščenem Blog-u

VDSL T2

Evo me kot sem pred meseci obljbil sem se sedaj iz ADSL2+ preselil na VDSL in tako zamenjal ponudnika Siol z T-2. Zgodba je dolga skoraj leto dni natančneje 343 dni čakanja vmes že prekinjena pogodba in ponovno aktiverana.. Vglavnem 13.9 2006 je prišel dan ko je v mojo hišo začel dotekati VDSL signal kateri je nadomestil malo zastarelo tehnologijo ADSL. Ob samem priklopu me ni bilo doma saj sem bil "zadržan" v službi. Ob 10h kot je bilo dogovorjeno je prispel Telekomov monter in zamenjal razcepnik od ADSL-a za VDSL. Ob 14 uri je prišel T2 pogodbenik in pripeljal opremo, vse skupaj zvezal in odšel. Poklical me je še po telefonu in povedal, da vse deluje brez problemov. Ko sem prišel domov sem takoj začel s testiranjem seveda prvo upplaod saj sem naročil paket 10/10. Upload je prišel "le" do 220 kB/s. Naslednje testiranje je bil download katerega sem dosegel 1270kB/s. Po internetnem testiranju vklopim TV in glej to čudo DELA brez kockic brez vsega lepša slika kot na Siolu za povrh pa še bolj napreden vmesnik kateri te obvešča o tem kaj gledaš koliko časa traja katere oddaje sledijo vglavnem všečno in lepo. No še zadnje je bil telefon in zopet samo presenečenje dela noro brez šumov pokanj in ščemenja.Nasplošno zelo zadovoljen T2 tisti dan za upload ne morim pokličem jih takoj naslednji dan. In zopet veliko presenečenje 3 ure po mojem klicu na tehnično pomoč se pri meni pojavita dva T2 tehnikapregledata napeljavo pomerita linijo in ugotovita naslednje:
Telekom je pri preklopu iz zraka v zemljio presekal inštalacijo na dveh koncih, kjer je ostale brez izolacije izgube so ogromne za večji upload bo potrebno zamenjati nekaj metrov kabla.Tehnika sta mi potem zamenjala še par konekjtorjev in mi odstranila vtičnico. Linija maksimalno zmore 6 Mbit uplaoda tako, da 10 Mbit uplaoda ni mogoče nuditi na moji lokaciji oddaljenost od centrale zračne linije 700m. Za enkrat sem se odločil in prešel na paket 10/2, ker se mi ne izplača menjati stare inštalacije saj imamo na T2 zaprosilo še za en nov priključek in če bo uspešen bo inštalacija kompletno nova. tam bom vzel paket 10/4.
Vglavnem će potegnem črto in malo analizeram.

Študen ob priklopu zelo fleksibelen vse povezal stestiral in ponudil ob primeru nevšečnosti še dodatno pomoč
Tehnična služba ekspresno hitra in tehnično zelo podkovana.
Sama ponudba poceni in kvalitetna.


Vglavnem priporočilo vsem kdor ima možnost preiti na T2 naj ne okleva in naj to stori že danes.

Objavljeno: 11:19, 15.09.2006
Slika


Lp, Kitl

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a g33k » 27. Jul 2016 ob 20:34

Kako je že bilo pred T-2, 4096/512 za 15k SIT? :lol:
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jul 2016 ob 20:53

Jaz sem Siol Trio plačeval 24.000 SIT in sicer 1x TV, ki je štekal neomejeno potem telefon v katerem je vseskozi pokalo in pa net 4/512, ki pa je deloval. T-2 pa mislim, da je bi takrat nekje 17.000 SIT s enako konfiguracijo in pa seveda z močnejšo linijo.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jul 2016 ob 20:55

"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a RobertM » 27. Jul 2016 ob 20:56

L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a RobertM » 27. Jul 2016 ob 21:14

Pred T-2 pa http://web.archive.org/web/200503050520 ... php?id=102

Pa še na obvezno ISDN naročnino vsi pozabljamo :swoon:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jul 2016 ob 21:15

Seveda še ISDN sem pozabil. V glavnem 1 leto sem imel še vezavo pri Siol-u pa se mi jo je splačalo prekinit in plačati pogodbeno kazen saj sem ta denar prihranil že v 3 mesecih :car:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jul 2016 ob 21:18

RobertM tistle link je pa legendaren :owned:
Slika


Lp, Kitl

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a g33k » 27. Jul 2016 ob 21:29

Mogoče kdo ve kdaj je bil priklopljen prvi naročnik na optiko?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jul 2016 ob 21:48

Mislim, da leta 2007.
Slika


Lp, Kitl

|DSI|
Faca
Prispevkov: 180
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 21:08
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100
Kraj: Lj - Dravlje

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a |DSI| » 28. Jul 2016 ob 00:33

Prvi uporabniki na FTTH so morali biti že pred 2007. Sam sem v Dravljah optiko dobil julija 2007 (bemu gre hitro čas), pa gre za hišo. Bloke so priklapljali že nekje marca. Pa glede na to, da je Kranj imel FTTH še pred LJ so prvi uporabniki gotovo bili že v 2006.

Poleg obveznega ISDNja pozabljamo še na stroške priključnine. V glavi imam da je leta 2002 priklop ISDN+ADSL koštal okoli 80.000 SIT...za točno cifro bi moral v stare fascikle pogledat.
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3045
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a Mark » 28. Jul 2016 ob 22:49

Če se ne motim sem jaz dal 2002 60k za isdn za 2 številki in 30k za siol adsl. Začetno hitrost pa sem vzel se mi zdi 512k.

kitlu pa čestitke za okroglo obletnico :pivo:

bender33
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 21:21
T-2: Še nimam
Paket: TopTrio A

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a bender33 » 29. Jul 2016 ob 14:33

kaj so te že priklopli na optiko ?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a kitl » 29. Jul 2016 ob 15:19

Ma kar sanji se vleče kot jara kača. Vse že imam vlakna zašvasana vtičnico sam T-2 pa še od nikoder baje TS ni še poslal, da je priključek nared.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: 10 let T-2 v moji hiši

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 6. Avg 2016 ob 13:46

Heh, enako. Imam že vse pripravljeno, samo na glavni vod me morajo še vštekat, ampak se nič ne dogaja. Kar pa se tiče časa na T2 pa iskreno rečeno sploh ne vem. Je kje v nadzorni plošči navedeno kdaj sem postal naročnik? Mora bit tud ene 10 let pomoje.

Odgovori