Modem za paket Oranžni diamant

Vse o T-2 internetu
bpavsic
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Avg 2016 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a bpavsic » 26. Avg 2016 ob 16:25

Pozdravljeni,

malo sem se spet spravil nadgradit omrežno opremo (router, wifiji, switch...) in sem se ustavil pri internetu. Trenutno imam paket T4 Mega, 20/2 (VDSL2). V Horizontu sem videl, da je možna nadgradnja hitrosti na 20/4 oz. 20/10. Ko sem klical na T2, mi je prijazen sogovornik povedal, da se moj trenutni modem (SmartCom SV2M104) sinhronizira z 21/3 mbit, kar pomeni, da nima smisla naročat višjih hitrosti, ker ne bodo dosežene. Od centrale sem oddaljen 600-700m.
Potem pa sem dobil domov pošto T2, z neki sporočilom, da je v mojem kraju (Maribor), mogoč dostop preko optike in da naj pokličem. To sem storil ampak seveda ni bilo nič iz tega (ker verjetno bi opazil, če bi po ulici kaj kopali...), hkrati pa mi je gospodična želela "prodati" paket Oranžni diamant. Ker sem ji razložil, da edino, kar me zanima, je večji upload, mi je obljubljala, da tam ni problem dobiti linije 40/20. Glede na to, da so mi par dni prej povedali, koliko se dejansko modem poveže, ji seveda nisem verjel, njen odgovor na to, pa je bil, da bi prišli zamenjat opremo.
Torej moje vprašanje tukaj je, ali ima T2 za pakete Oranžni diamant (preko xDSL) drugačne modeme, kot za ostale pakete (T4/T3...) in če ja, je na moji razdalji od centrale realno pričakovat vsaj recimo 20/7?

Hvala vnaprej,
Bojan

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Avg 2016 ob 17:02

Ne, niso drugačni modemi razlika je samo v tem da ima novejši modem wifi v sebi in izhod za telefon.

dokler si na vdslju obdrži ta modem ker je Mercedes od modema.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1669
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Avg 2016 ob 17:32

Za tako kratko razdaljo do centrale imaš sumljivo nizko sinhronizacijo. Bi se mogoče splačalo preveriti kable v bajti, da ni kje slabega spoja. Jaz sem imel na 2x večji razdalji sinhronizacijo 33/6.

bpavsic
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Avg 2016 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a bpavsic » 26. Avg 2016 ob 18:21

@MrTwelveTrees
Za telefon imam posebej škatlico (za ISDN), ki je povezana na modem. Za WiFi pa imam 3x UAP AC Pro, tako da dvomim, da bi ta WiFi v modemu boljši.

@mikrohard
Bom preveril, lahko tudi premaknem modem tja, kjer pride kabel v hišo.

Obema hvala za hitri odgovor.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Avg 2016 ob 18:31

Sej NISEM rekel da je boljši, "boljši" je samo zato ker so tri naprave v enem.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

bpavsic
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Avg 2016 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a bpavsic » 26. Avg 2016 ob 18:36

Ja, saj to sem tudi sam mislil. Nisem rekel, da ti misliš, da je boljši :D

Sam imam raje napravice, ki delajo eno stvar in tisto tako kot treba... Posebej router (brez switcha in wifi), ločen smart switch, ločene WiFi APje... Več napravic, pa vsaka takšna kot treba.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3470
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Avg 2016 ob 20:42

bpavsic all in one je innbox, men gre do 85/10
Slika

bpavsic
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Avg 2016 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a bpavsic » 26. Avg 2016 ob 21:30

@atepej
Ja, na optiki... ne pa na xDSL. Meni bi tudi router naj šel do 1gbita, pa modem ne pusti :D
Bom poskusil spravit modem na drugo stran bajte, tja, kjer pride parica v hišo. Če dobim tam sinhronizacijo s 5+ uploada, bom srečen in dvignem paket v trenutku. Vse povezave (IP TV, ISDN, LAN) bom že pozneje reševal.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Avg 2016 ob 21:41

ker koli modem VDSL ki ga ima T2 se bo pa 100 metrov povezal brez problema čez 80/60 na vdslju pa je mislim da max naročiti 60/40

ampak to je že druga tema !
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3470
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Avg 2016 ob 21:46

Sihnorizacija je pa vseeno lahko 100/50, ne glede da je max internet 60/25
Slika

bpavsic
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Avg 2016 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a bpavsic » 26. Avg 2016 ob 21:47

No, hvala vsem za informacije, zvedel sem vse, kar sem potreboval, tako da z moje strani se lahko tema tudi zaklene.
Btw, super ste, kar tako naprej.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3470
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Avg 2016 ob 21:49

Če bo sihnorizacija tam res boljša ga dej v kakšno omarico in ga lahko pustiš tam
Slika

bpavsic
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Avg 2016 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a bpavsic » 26. Avg 2016 ob 21:59

Ja, ni tako enostavno. Iz modema gresta 2x IP TV, 1x router in 1x ISDN gateway (Patton smartDTA). To pomeni, da moram potegnit nove kable za vse te zadeve :) Router sicer lahko tudi prestavim in peljem IP TVje preko njega, za ISDN pa bi vseeno potreboval nov kabel, razen če dohodni kabel za VDSL odklopim pri omarici in ga uporabim za ISDN (kabel je S ali FTP), tu, ko je pa bil sedaj modem, pa ga zvežem skupaj s kablom, ki gre do ISDN postaje. Če dobro razmislim, v bistvu je čisto enostavno.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Avg 2016 ob 22:40

A nisi napisal, da imaš možnost optike? Zakaj se potem zajebavaš z bakrom?
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3470
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Modem za paket Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Avg 2016 ob 23:16

viewtopic.php?f=10&t=8816 oranžni diamant je 40/20 :beri:
Slika

Odgovori