Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 13:43

Ok, rabim pomoč. Ko sem prvotno preklopil stikalo v nadzorni na optiko sem že takrat izbral povezavo 50/50, torej 50 mbit v obe smeri. Danes so mi fizično priklopili in mi v nadzorni plošči kaže 20/10, ko pa naredim Speedtest pa gre samo do 20/1.
Moram kam poklicat, mi lahko tle nekdo od T-2-jevcev uredi ali moram zgolj počakati, da na T-2 še vse uredijo? Ker že ta 20/10 izbira ni prava niti dejanska uporabna hitrost, pa ne vem kaj naj zdaj...

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Okt 2016 ob 14:01

GPON optika od Telekoma? Potem je 20/10 pravilno.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 14:09

Nimam pojma kaj je. Jezst sem v štartu naročil 50/50 in nihče ni ničesar omenil, da tega ne bom mogu dobit. Torej s 50/50 ne bo nič? Ja super ne. Vso to jebo sem šel čez ravno in predvsem samo zaradi uploada ker je VDSL2 komaj šel do 1Mbit. Sure, 10 mega je nadgradnja ampak še zdaleč ne kar sem hotel. Mislim, 10 mega al pa 50 uploada ni tko majhna razlika... :roll:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Okt 2016 ob 14:13

Ja to pa ja veš čigave kable imaš v stanovanju :D Jaz sem tudi naročil 300/50 pa sem pol dobil 100/20 :grrpc:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 14:22

Boh ne dej, da bi kdorkoli kadarkoli karkoli prej omenil... Mislim, se ti zdi, da bi nas kot stranke moral brigat kakšen glup tip optične je in kaj s tem prinaša al je naloga operaterja oz KOGARKOLI v verigi, da stranko obvesti o omejitvah, ko se stvar naroča? Mislim, če so not videl, da sem naročil 50/50, bi lahko takoj poslal al e-mail al pa klic da sistem ima določene omejitve in bi bila stvar rešena. Tko pa se ves navdušen usedem za PC, zaženem speedtest, da bom končno ugledal kazalec v obe smeri pri 50Mbit in zadeva obvisi na 20/10. Ugh. Sej si sam stranka, razumeš kakšen beden občutek je. 10 let čakaš, da sploh ugledaš optiko, misliš, da boš končno rešen vsega sranja omejitev, pol pa spet neke bedaste omejitve. :grrpc: Sem upal na upload videov in Twitch streaming, pa z 10 mega uploada na to lahko kar pozabim, ker že vem, da bo skoz zajebavalo in imelo zanič sliko.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 26. Okt 2016 ob 14:24

A stremaš v 4K al kaj da 10Mbit ni dost?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Okt 2016 ob 14:29

Jaz ga zastopim pač željo je imel pa ko je že mislil, da se mu je uresničila je pa razočaran. Jaz sem k sreči za tole omejitev izvedel prej tukaj na forumu tako, da ob dejanskem priklopu nisem bil razočaran v nasprotnem primeru bi pa verjetno tehnika, kar v sobo zaklenil dokler ne bi speedtest kazal 300/50 :lol:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 14:39

Tud vidim, da zdej ko je nov modem, ki ima not že router mi eMule ne dela več s HighID, ker ima butast modem katastrofalne kontrole za port forwarding. Vsak jeben port moram zdej ročno dodat. Dafaq!? Prej je šla WAN povezava direktno v high end router in mi porte mapiralo z UPnP. Če bi vedel, da bo tolk tega sranja pomoje niti ne bi šel na optiko kljub vsemu. Kaj sem s tem pridobil? Mal hitrejši upload s celim kupom novih bedarij, ki so prej vsaj delovale... :grrpc:

EDIT:
Ne samo to, hoče še IP. Kako zaboga naj forwardiram IP nalsov če bo 5 miljonov različnih. Torej, eMule in Torrent lahko kar odpišem. Res zakon nadgradnja...

Se da dobit kakšen modem, ki je samo modem in ne ta katastrofa od kvazi routerja in modema v enem? Sedaj imam nakoncu povezave router vreden 250€ ki sedaj služi točno ničemer, ker že modem vse zaserje pred njim. :grr:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3464
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 14:49

Če imaš sedaj povezano Huawei-> Innbox na LAN5 -> računalnik. Če da probaj sklonirat mac address od innboxa pa da vidimo
Zadnjič spremenil atepej, dne 26. Okt 2016 ob 14:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 14:53

Vbistvu je tako zaporedje:
Huawei-> Innbox na LAN5 -> ASUS RT-AC87U (na WAN) -> računalnik

Kam naj kloniram MAC ? :/

EDIT:
Sem dal MAC od Innbox v router (WAN MAC) in je povezava na računalniku umrla...

Rad bi samo da gre povezava dejansko povsem prosto skozi modem kot je šla prej in da mi router ureja promet. Ker nastavitve tega Innbox jajca so naravnost absurdne.
Zadnjič spremenil RejZoR, dne 26. Okt 2016 ob 14:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3464
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 14:59

innboxovega na wan od asusa

EDIT :: 14:50: daj mi originalni mac address od asus-a, števiko priključka in telefonsko na kateri boš dosegljiv na ZS pa bom videl kaj se da narediti.
EDIT :: 15:30: posredovano naprej.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 15:31

Madona no, spet povezava kar na lepem zablokirana na 10/2. WTF no!?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3464
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 15:34

ne manj kot 20/10 ne sme biti, razen ko gledaš iptv, pa še to ne manj kot 15/10
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 15:43

Nope, točno 10/2, zdele ene 8. test zaporedoma. Še bolj me čudi, ker sem vmes že imel delujočih 20/10...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3464
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 15:47

probaj direkt na innbox-u
Slika

Odgovori