Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Nov 2016 ob 13:59

Še vedno mi ni jasno zakaj UPnP na routerju faila praktično 100% časa. Tega prej ni delalo na VDSL2. Sedaj sem opazil, da se eMule vseeno poveže samo zato ker sem ročno skonfiguriral port forwarding, ki gre očitno povsem mimo UPnP funkcije. Ne vem zakaj, ampak mi nekaj pravi, da to za varnost ni glih najbolj pametno...

Kakšna ideja zakaj zdej optika vpliva na delovanje UPnP, medtem ko VDSL2 linija ni.

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 502
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a starfotr » 1. Nov 2016 ob 16:12

Vse te avtomatske zadeve so manj varne, kot rocne. Naj bo to UPnP, DHCP, WPS...
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Nov 2016 ob 22:38

Odkar sem na optiki in so mi fantje iz T2 zrihtali, da sedaj dela preko mojega routerja, ampak mi je pri tem povsem zjebalo UPnP funkcionalnost, ki enostavno ne deluje več. Aplikacija avtorizira odpiranje porta preko UPnP, ki pa vedno faila. In ne vem zakaj, samo vem, da se to prej ni dogajalo in je UPnP dejansko funkcioniral kot je treba.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1134
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a g33k » 1. Nov 2016 ob 22:44

BRO :roll:
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Nov 2016 ob 23:22

Ma ne vem kaj kompliciraš priklop direktno na modem pa dela BP. Sicer ne uporabljam Mule ampak uTorrent pa dela BP 24/7.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Nov 2016 ob 23:32

Kaj kompliciram? UPnP je standardna funkcija, ki mi zdej na lepem ne dela več zato ker imam optiko. Kar je precej absurden razlog, se ti ne zdi? Tip linije NE BI SMEL vplivati na delovanje UPnP funkcije na lokalnem nivoju. In ja, hočem imet svoj router, ker ima dejansko sploh nastavitve, ne pa vaš stock smeh s 4 nastavitvami. Mogoče je dost za casual userje, ampak jaz to pač nisem, že zaradi specifike, ker moram WiFi signal dobit preklemano daleč in ga samo ta router zanesljivo nosi do tja.

Odgovori