Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 15:56

What da fak!? Na Innboxu pa dela z 20/10. In sem probal, celo eMule dela s HighID. Ampak sem ostal povsem brez odličnega QoS na ASUS routerju in brez odlične pokritosti slednjega. Tko da vbistvu nisem naredil kej dost, ker mi bo zdej ves promet basal linijo, ker ne bo nobenega klasificiranja prometa. Če sem čist iskren mi je pravzaprav žal, da sem sploh šel na optiko. z VDSL2, čeprav je bil bolj kot ne drek, je vsaj za tisto kar sem imel delovalo brezhibno. Tole pa je kot bi hotel preko cevi za zalivanje vrta dobit ven elektriko...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 16:10

jst sn dal naprej, kaj več ne morem, lahko pa uporabljaš innbox namesto routerja port foward bi se pa koker vem nastavil sam, ker jst ga tudi uporabljam na FTTH in do sedaj nikdar nisem delal port fowarda.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 16:13

Ja vem, ampak ta router sem kupil, ker ima prvo vrhunski QoS in lahko delaš več stvari naenkrat in je lepo urejal, da je vse teklo lepo. Ta innbox bo pač zmetal promet kakor pride not, pa tud če eno hodi po drugem. Druga stvar pa je pokritost. Povezavo moram dobit brezžično nadstropje višje in dva prostora stran, edini router, ki je temu zares kos je bil ta ASUS. Ampak če dam preko njega povezava magično pade na 10/2 zaradi kdo ve kakšnega bedastega razloga...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 16:20

QoS je najbolj optimalno nastavljen na Innbox-u, zaradi iptv, ki je hls. Verjem innbox-i na T-2 delujejo 100x bolje kot na TS. Ti dam speedtest, kaj jst dobim na innbox-ovem wlan-u?
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 16:26

Sej ni problem dobit lepe hitrosti na enem viru. Sej tud men Speedtest kaže lepe številke preko Innboxa. Ko pa gledaš Youtube medtem ko ti eMule vleče dol in uploadaš nekaj v cloud, takrat pa se pokažejo vse težave. ASUS je to znal rešit preko QoS-a. Močno dvomim, da ima Innbox karkoli približno tolk naprednega. Da ne omenjam fleksibilnosti. Na ASUS-u sem lahko nastavil kar sem hotel. Innbox ima 4 nastavitve. ŠTIRI!

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 16:30

Je bil baje obljubljen user / user dostop samo enkrat v prihodnosti.
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 943
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 26. Okt 2016 ob 16:34

poskusi brez Qos? jaz sem tudi imel asusa ac-68u in nikoli nisem imel problem s hitrostjo, ampak jaz sem na telekomu.....

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 16:45

samo ti imaš user/user dostop?
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Okt 2016 ob 17:05

Zakaj nisi rekel tehniku naj ti izklopi na inbox-u funkcijo routerja pa bi svoj router gor priklopil. Tako sem jaz naredil.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 17:24

Me ni bilo doma, ker sem bil službeno nekje. Sem samo poskrbel, da je bil nekdo doma, da mu je dal dostop do opreme.

Torej se to da naredit? Lahko to naredim sam ali je to striktno v zmožnosti tehnikov? Ker če lahko naredim sam je brezveze zapravljati čas in pot vaših tehnikov za stvar, ki jo lahko rešim sam... Ker temu ASUS-u se res nočem odpovedat, ker je dobesedno vreden zlata.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 17:30

Lahko ga hekneš, samo na lastno odgovornost, sam če ti to uspe ne bo rabil več routerja, ker boš imel dostop do več nastavitev :hmm:
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 17:40

Prvo kar sem storil je vklop Innboxa na kišto in odklikal na naslov 192.168.1.1 in ugotovil, da ne deluje kot pri routerjih. Preberem navodila in piše, da moram it na stran ponudnika kjer sem videl tisto grozo s 4 nastavitvami...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 17:46

Če bi delalo bi na http://192.168.64.1/
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 17:48

Oz ja, to sem tud probal, ker je default gateway IP ampak ni delovalo. Deluje samo če grem preko T2 nadzorne plošče :(

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Okt 2016 ob 17:52

Saj vem to te tko kot ki kupil novega VW Golf pa ne bo mogel peljat več kot 100, ker je to njihova politika poslovanja.
Slika

Odgovori