Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 18:02

Vbistvu je bolj kot bi imel vso opremo vgrajeno v avtu, ampak se saloni kjer jih tržijo odločijo, da ti dajo samo nadzor nad sprednjimi šipami in klimo. Ostalo pa skrijejo.

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a oyoy » 26. Okt 2016 ob 18:19

kaj innboxa ne skonfigurirajo na daljavo?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 26. Okt 2016 ob 18:22

Naroči si statični IP, ki bo vezan na tvoj router in nato nastavljaš QOS in port forwarding samo na tvojem routerju (ne rabiš na innboxu)
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Okt 2016 ob 18:26

oyoy napisal/-a:kaj innboxa ne skonfigurirajo na daljavo?

Seveda ga samo je treba poklicat :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 19:39

Pa MulticastTV THJ tud ne dela več. Očitno moram res poklicat jutr, da izklopijo to govno in se vrnem nazaj na ASUSa... Tole ni za nikamor.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Okt 2016 ob 20:50

T-2 preko GPON-a ne spušča multicasta. Zdaj gledaš tv preko HLS-ja v HD 720 resouluciji, če še nisi opazil :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Okt 2016 ob 21:13

Fak, torej, da naredim summary:

PLUSI:
- mal hitrejši upload, ki ni tak kot sem ga želel ob naročilu (now they tell me)

MINUSI:
- download je povsem isti in sploh ne morem imet višjega (now they tell me)
- ne morem več uporabljat svojega high end routerja
- MulticastTV THJ ne deluje več (glede na to da nima fizičnega TV-ja ampak sem gledal na PCju...)

To sploh ni bil noben upgrade ampak orenk downgrade. Zdej sem dejansko na slabšem kot sem bil. ¯\_(ツ)_/¯
Še dobro, da nisem dol zmetal bakrene napeljave. Ker še ene dve stvari ugotovim, da sem na slabšem, pa bom res zahteval VDSL2 nazaj... Ta GPON sranje je največja bedarija. Še en nateg tipa "morte met ISDN za ADSL" bullshit.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Okt 2016 ob 22:08

1.) Lahko imaš hitrejši internet, če vzameš višji paket.
2.) Lahko uporabiš svoj router... samo zmeniti se moraš za bridge port na innboxu.
3.) To, da ni multicasta, ni problem GPON-a, temveč BRO-ja
4.) Še vedno lahko greš k Telekomu (kar je mogoče na GPON optiki boljša izbira)

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a Mark » 27. Okt 2016 ob 08:58

Glede BRO/GPON so že številne teme, kjer je podrobneje opisano glede HLS. Se pa v kratkem pripravlja možnost poslušanja radia preko STB na BRO/GPON, kot je urejeno na razvezani zanki (TS LLU in T-2 FTTH).

Še povzetek hitrosti na GPON. Večinoma je v osnovi hitrost T4 MEGA/GIGA 20/10, razen na T4 TERA je 20/20 in na oranžnem diamantu je 100/20 Mbit. Druge hitrosti trenutno niso možne, ne 10/10 (Kot samostojna hitrost za 23,99 EUR), 50/50 ne 100/10, itd. Če boš želel na npr T4 MEGA hitrost 20/20 Mbit se lahko uredi.

Vsekakor pa se je dobro pred spremembo pozanimati. Obstaja precej uradnih kanalov, kakor tudi neuradnih, kjer je bilo to že vse razloženo.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 27. Okt 2016 ob 15:30

Če bi imel kjerkoli kakšno opombo glede tega ne bi škodilo (na spletni strani in v nadzorni plošči). Mislim, men je vseeno, ampak ko boste naletel na tipa, ki vam ne bo samo najedal mal prek foruma ampak s kakšnimi pravniki in vas vlačil po medijih... just saying. Če smo realni, ko nekdo hoče imet optiko bo sam reku, HOČEM OPTIKO. Ljudi ne zanima ali je dudeBRO al GPONsomething. Oni bojo hotel optiko. Vsaj ruknite zraven zvezdico in spodaj opombo, da je v primeru priklopa preko TS optike izbira hitrosti omejena na to kar si napisal. Močno dvomim, da se kdorkoli od navadnih ljudekov informira v take globine. Sam sem bolj tehnofreak, pa se nisem ubadal s tem oz niti nisem pomislil. Sem ujel razne teme o BRO, LLU in GPON al kaj so že ampak niti nisem povezal, da ti lahko navleče tolk omejitev, sem mislil, da so pač samo načini kako se v ozadju povezujejo stvari, ki se načeloma uporabnika ne tiče.

Radio me niti ne zanima, sem pa pogosto gledal TV preko MulticastTV THJ, ker je bil priročen za lepo ruknit v kot, medtem ko sem delal na računalniku. Če imam priklopljeno na HDMI port monitorja moram izbirat eno ali drugo, kar mi že ni kul... Btw, a STB, ki sem ga imel prej pri VDSL2 sploh funkcionira z optiko? Glede na to da pri optiki ni več multicastinga, če sem prav ujel...

Zaenkrat bi samo rabil spravit povezavo nazaj na svoj router, ker sedaj moram obvezno furat vse čez Innbox in router sploh ne deluje dobro. Hitrost imam razpolovljeno in s povezavami imam težave (npr eMule oz serverji nasplošno).

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 27. Okt 2016 ob 16:07

Če imaš Motorolo 1003 ali Arris 1113, bo delovalo. S starejšimi STB-ji pa ne.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 27. Okt 2016 ob 16:15

Okej, imam Arris 1113 ja.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a Mark » 27. Okt 2016 ob 16:45

RejZoR napisal/-a:Btw, a STB, ki sem ga imel prej pri VDSL2 sploh funkcionira z optiko? Glede na to da pri optiki ni več multicastinga, če sem prav ujel...
Dela, tako VIP1003, kot VIP1113. Kar se tiče multicastinga še je na optiki, ampak ne preko bro ali gpon-a. Samo Telekom LLU ali T-2 FTTH.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 28. Okt 2016 ob 12:57

Daj mi podatke na ZS ter mac od routerja, pa boma uredila.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 28. Okt 2016 ob 19:36

Oh ja, kljub začetnim težavam in rahlim razočaranjem sem se zdej pač sprijaznil s tem kar imam, sej tud 10 mega uploada ni tko slabo no, fantje tle so poštimal kar se je dalo (BRO-ja še vedno žal ne morejo odčarat :P ), tko da zdej vse laufa, router tud dela in hitrosti preko slednjega so take kot morajo bit. Hvala vsem skupaj za trud in pomoč, upam, da nisem bil prevelika tečka :P Dobite pohvalo na glavni T-2 e-mail ob prvi priliki, ko ga bom imel čas spisat. :pivo:

Odgovori