Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Okt 2016 ob 20:24

Kako imaš sedaj priklopljeno
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 28. Okt 2016 ob 20:48

Modem -> ASUS router -> PC.

Mi je Ciril nastavil LAN4 kot dedicated port za router, verjetno tko kot si ti prvotno omenil, da se da naredit.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Okt 2016 ob 21:00

V redu, čeprav bi morale vse storitve preko innboxa delovati enako, edino škoda, da ni F60 z ac wlan
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 29. Okt 2016 ob 07:41

Hm, nekaj ni ok. Sicer stvar zdej dela preko routerja, ampak UPnP funkcija je totalen fail. Pa se to prej ni dogajalo na VDLS2. Včasih je nagajalo, ampak ne pa tko pogosto kot sedaj, ko program "pokvari" UpnP samo s ponovnim zagonom, kot da se potem nekaj zmeša in UPnP funkcionalnost sploh ne zmore resolvat odpiranja/forwardiranja portov na routerju. Npr zaženem eMule in če imam srečo ima odprto povezavo s pomočjo UPnP. Če jo zaprem in počakam 5 minut in ponovno zaženem bo UPnP konstantno failal. Kakšna ideja kako bi lahko drugačna linija (VDSL2->FTTH) vplivala na to?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Okt 2016 ob 09:26

ciril88 innbox-ov SW je posodobljen na zadnjo verzijo.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 29. Okt 2016 ob 09:42

Vbistvu sploh ne vem kje bi začel preverjat, da bi ugotovil kaj je narobe. Samo vem, da na istem routerju z istim firmwarom na VDSL2 teh težav ni bilo.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Okt 2016 ob 11:41

Jst sem imel TP-Link pa je sedaj odletu in vse gre preko innbox-a
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 29. Okt 2016 ob 12:03

Mal sem se igral z enimi nastavitvami okoli port forwardinga in zdej (zaenkrat) dela. Hm. Teh mi prej ni bilo treba nikol niti pogledat...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Okt 2016 ob 12:22

Saj se jst port forwardinga (čeprav imam innbox V50-U) tudi še nisem dotaknil.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 29. Okt 2016 ob 13:58

Ne, fora je, da bi moral UPnP kompletno upravljat porte, pa jih v mojem primeru ne. Sem moral posebej nastavit neko port forwarding opcijo in tam določit porte in protokole. Zdej pa kar magično dela. Tega mi pri VDLS2 nikol sploh ni bilo treba pipat, zato se mi čudno zdi.

Sej kar sem testiral z Innboxom je ok delal, ampak sem čustveno navezan na svojga ASUSa :P

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 31. Okt 2016 ob 00:22

atepej napisal/-a:Jst sem imel TP-Link pa je sedaj odletu in vse gre preko innbox-a
Mi narediš uslugo in za hec probaš tole (GRC ShieldsUP!):
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

- GRC Instant UPnP test
- File Sharing test
- Common ports test
- All service ports

Ko sem še imel na Innboxu sem pozabil stestirat. Da vidim kakšne rezultate dobiš... Je vse zeleno al je kje fail?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 31. Okt 2016 ob 07:06

THE EQUIPMENT AT THE TARGET IP ADDRESS
DID NOT RESPOND TO OUR UPnP PROBES!


(That's good news!)
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 31. Okt 2016 ob 07:25

GRC Port Authority Report created on UTC: 2016-10-31 at 05:20:59

Results from scan of ports: 0, 21-23, 25, 79, 80, 110, 113,
119, 135, 139, 143, 389, 443, 445,
1002, 1024-1030, 1720, 5000

0 Ports Open
3 Ports Closed
23 Ports Stealth
---------------------
26 Ports Tested

NO PORTS were found to be OPEN.

Ports found to be CLOSED were: 0, 21, 22

Other than what is listed above, all ports are STEALTH.

TruStealth: FAILED - NOT all tested ports were STEALTH,
- NO unsolicited packets were received,
- NO Ping reply (ICMP Echo) was received.

GRC Port Authority Report created on UTC: 2016-10-31 at 05:23:25

Results from scan of ports: 0-1055

0 Ports Open
66 Ports Closed
990 Ports Stealth
---------------------
1056 Ports Tested

NO PORTS were found to be OPEN.

Ports found to be CLOSED were: 58, 59, 60, 88, 89, 90, 150,
151, 152, 180, 181, 182, 242,
243, 244, 272, 273, 274, 334,
335, 336, 364, 365, 366, 426,
427, 428, 456, 457, 458, 518,
519, 520, 547, 548, 549, 609,
610, 611, 640, 641, 671, 733,
734, 735, 764, 765, 766, 826,
827, 828, 856, 857, 858, 918,
919, 920, 948, 949, 950, 1010,
1011, 1012, 1039, 1040, 1041

Other than what is listed above, all ports are STEALTH.

TruStealth: FAILED - NOT all tested ports were STEALTH,
- NO unsolicited packets were received,
- NO Ping reply (ICMP Echo) was received.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 31. Okt 2016 ob 07:50

Ok, se pravi je vseeno če imaš Innbox v router načinu ali kot jaz, v obeh primerih na ven javlja zaprte porte namesto neobstoječih. Kar ni ravno kul. Vem da to ne pomeni vse ampak vseeno. Preko LAN1-3 mi javlja isto kot tebi, na LAN4 preko mojega routerja pa imam vse zeleno (Stealth). Sem mislil, da mi kaže zaprte porte, ker ste mi preklopil način delovanja, pa vidim, da je očitno tko po defaultu za vse direktno preko Innboxa...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Naročena optika 50/50, paket kaže 20/10, dejansko 20/1 ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 31. Okt 2016 ob 07:58

Ja ti imaš router mode, jst pa router / bridge mode, ker sem na LLU, in sta LAN3 in 4 "odprta" zaradi IPTV se pravi delujeta enako kot pri tebi na VDSL.

EDIT: Innboxov NAT očitno deluje takole, to pa je le 1% portov, ker mankajo za skype, CoD, teredo itd.
Slika

Odgovori