UTP kabel?

Vse o T-2 internetu
Odgovori
SlovBoy
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Dec 2016 ob 17:45
T-2: Že imam

UTP kabel?

Odgovor Napisal/-a SlovBoy » 17. Dec 2016 ob 17:53

Hey!

Sem novopečeni začetnik v teh internetnih vodah in sem pred kratkim se prijavu na T2. Mam že naštiman T2 internet (z dodatno Wi-Fi storitev) brez televizje. Zdej bi pa rad povezu glavni PC z UTP kablom. Sam v kero škatlo ga povežem? Ta črno al ta belo? To tud garantira da bo hitrost visoka ne?

Prilagam še slike -
http://m.imgur.com/iYRqHOF

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: UTP kabel?

Odgovor Napisal/-a RobertM » 17. Dec 2016 ob 19:54

PC z UTP kablom se poveže v "belo škatlo".
Hitrost bi morala biti večja kot preko WiFi.
Lahko pa tudi provizorično povlečeš kabel in preveriš z http://speedtest.t-2.net/
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

SlovBoy
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Dec 2016 ob 17:45
T-2: Že imam

Re: UTP kabel?

Odgovor Napisal/-a SlovBoy » 17. Dec 2016 ob 20:35

Zmenjeno!

Bom sprobu.

Najlepša hvala :)

SlovBoy
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Dec 2016 ob 17:45
T-2: Že imam

Re: UTP kabel?

Odgovor Napisal/-a SlovBoy » 17. Dec 2016 ob 22:48

Ok...

Vtaknem pa v enega od oranžnih vhodov? A je kak specifičen?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: UTP kabel?

Odgovor Napisal/-a RobertM » 17. Dec 2016 ob 22:52

Modri gre na črno škatlo - ta je vhod.
Rumeni pa so vsi enakovredni izhodi in gredo na računalnik(e) torej ni važno kam priključiš ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

SlovBoy
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Dec 2016 ob 17:45
T-2: Že imam

Re: UTP kabel?

Odgovor Napisal/-a SlovBoy » 17. Dec 2016 ob 23:41

Joj hvala :)

Sorry če sm slišat mal debilen.

Odgovori