Nat - open (in ne strict)

Vse o T-2 internetu
Odgovori
leon1309
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 4. Jan 2017 ob 18:49
T-2: Že imam
Paket: t4

Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a leon1309 » 4. Jan 2017 ob 18:56

Imam sledeči problem: sinu sem kupil ps4 in zadnjo Fifo...do sem vse ok. Zdaj pa ima težave pri online matchmakingu, ker ne najde povezave s soigralcem. Po pregledu potencialnih rešitev oziroma težav naj bi bil problem v nastavitvah routerja. Kako nastaviti router na nat open oziroma kako čimbolj sprostiti povezavo do ps4, da bo sploh lahko igral online igre te vrste. Imamo pa t-2 Innbox V60.

Hvala za odgovore (pomoč).

g33k
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a g33k » 4. Jan 2017 ob 19:57

Lahko poizkusiš odpreti določene porte za PS4 (google), ampak pri nekaterih igrah tudi to ne pomaga. Ena od rešitev je tudi, da se omogoči DMZ Host na IP od PS4.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2219
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a RobertM » 5. Jan 2017 ob 00:40

L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a borutz » 5. Jan 2017 ob 09:32

tudi jaz imam ps4 pro in t2 in dela vse ok, je pa res da imam statičen ip in še router za innboxom
Slika

leon1309
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 4. Jan 2017 ob 18:49
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a leon1309 » 8. Jan 2017 ob 12:13

Preveril nastavitve varnosti, prek t-2, ter naj bi bile nastavljene na minimum... tako da to naj ne bi bilo krivo...pišem naj, ker je nat še vedno nastavljen na strict (vsaj tako mi ga zazna ps4), medtem ko naj bi bil po zgoraj prebranem odprt?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a g33k » 8. Jan 2017 ob 16:46

Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

leon1309
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 4. Jan 2017 ob 18:49
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a leon1309 » 8. Jan 2017 ob 22:14

Porti so seveda odprti...mislim, da je tale nat tisti, ki nagaja povezavi....open, naj bi po prebranem težave skorajda v popolnosti odpravilo, a očitno ne morem nastaviti na nat open...po defaultu pa imajo tudi na routerju, kljub nizki varnosti, nat še vedno nastavljen na strict...

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2219
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a RobertM » 8. Jan 2017 ob 22:19

Poizkusi PS4 priključiti direkt na port kjer je sedaj priključen STB in sporoči, če deluje ;-)
Vendar se moraš zavedati, da bo potem direktno v javnemu omrežju brez bilo kakšnega firewalla in tudi, če ga uporabljaš še za kakšen sharing preko lokalne mreže ne bo delovalo nič od tega :nevem:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

leon1309
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 4. Jan 2017 ob 18:49
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: Nat - open (in ne strict)

Odgovor Napisal/-a leon1309 » 15. Jan 2017 ob 22:10

Jup, tole je delovalo...bom pa premisil če je vredno rizika....Hvala.

Odgovori