Ping poskoči ob priključitvi TV

Vse o T-2 internetu
matejjordan
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 30. Jan 2017 ob 09:54
T-2: Že imam

Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a matejjordan » 30. Jan 2017 ob 09:56

Pozdravljeni!

Od začetka, ko sem dobil T2 (VDSL) je ping znašal cca 30 ms, ob priključitvi ene TV skoči na 200 ms. Prej pri Telekomu nismo imeli te težave.
Se še kdo srečuje s podobnim problemom? Se da nastaviti kaj na modemu?

Hvala,
Matej Jordan

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a atepej » 30. Jan 2017 ob 09:58

Matej pozdravljen, a je priključek slučajno tipa BRO?
Slika

matejjordan
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 30. Jan 2017 ob 09:54
T-2: Že imam

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a matejjordan » 30. Jan 2017 ob 10:19

Pozdravljeni!

BRO? Verjetno je tukaj mišljena parica oz. telefonska povezava? Tako je.
Ni optika.

Hvala,
Matej

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 30. Jan 2017 ob 10:23

Vrjetno je bitni tok (BRO) rešitve za 1x ni, saj pač ima TV prednost pred internetom (QOS) zadevo se da rešit tako, da če imaš lasten router in bandwitdth control oz. traffic control. Da si nastaviš na IP/port na lastnem routerju koliko ima max hitrosti določen port oz. IP.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
Chickenwing
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 28. Mar 2015 ob 19:50
T-2: Že imam
Paket: t3 mega

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a Chickenwing » 30. Jan 2017 ob 17:55

imam isti problem...isto prek BRO isto zabija linijo ko je TV prižgan. Ne razumem pa zakaj je še pred 1 mesecem delalo normalno tudi ko je bil prižgan tv, v zadnjem tednu pa ping poskoči tudi na 1500ms. Isto težavo ima kolega iz sosednje vasi ki je prav tako na BRO pri T2. Isto pravi, da ni nikoli imel visokega pinga pri prižganem TVju.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a g33k » 30. Jan 2017 ob 20:06

Zakaj enostavno ne omejijo prenosa segmentov na določeno hitrost, in ne da zabije net na polno.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 1. Feb 2017 ob 10:23

Tisti ki imate težave s pingi ob prižganem TVju (STBju) mi dajte podatke v ZS ter napišite kdaj se je to pojavilo (od priklopa ali točno od katerega datuma)

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Feb 2017 ob 10:28

Zanimivo jaz nimam na GPON-u pa nobenih težav s pingom. Konstantno 2 ms
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 1. Feb 2017 ob 10:35

Fora je v tem, ti imaš 100/20 in ti ne zabije STB 100Mb, medtem ko imajo 20Mb pa zabije, poskusi TV2GO (HD program) na PCju in zaženi resource monitor pa boš videl do kolko ti letijo "špice"
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Feb 2017 ob 10:38

Ja to pa je samo tv2go k sreči ne gledam veliko :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 1. Feb 2017 ob 10:45

Saj STBji delujejo na enak princip :) seveda govorima o BRO in ne multicastu.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Feb 2017 ob 10:58

K sreči ste me vsaj tega rešili :D
Slika


Lp, Kitl

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a starfotr » 1. Feb 2017 ob 17:52

Imaš sedaj multicast na bro?
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 1. Feb 2017 ob 19:14

Tako je, en del že ima!
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 938
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Ping poskoči ob priključitvi TV

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 1. Feb 2017 ob 19:34

kitl napisal/-a:Zanimivo jaz nimam na GPON-u pa nobenih težav s pingom. Konstantno 2 ms
kitl, ti si njihov...za domace stranke bojo pa ja popedenal....se ti ne zdi?

Odgovori