T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Vse o T-2 internetu
Odgovori
nered
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 21. Jul 2012 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: T3

T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a nered » 5. Apr 2017 ob 13:02

V nasem bloku, dokler je se obstajal elektro turnsek v Celju smo 5-6 let nazaj imeli priloznost pridobiti opticno napeljavo ampak nismo mogli zbrati podpisov zaradi tega, ker je 90% stanovalcev bilo zabitih upokojencev in tako smo ostali brez optike, kar ni bil problem, ker nas je bilo mogoce 10-20, ki smo imeli internet+tv in je bila moznost hitrosti tam, do 20/N + TV sedaj pa ima vecina TV+Internet in je najvecja mozna hitrost tam 6/1 ce imas ugasnjen TV drugace pa tam 2-4/0.7-1.

Tisti cas vem, da se je govorilo nekaj o tem, da si morejo operaterji omrezje deliti, kako je danes stem ?

Sprasujem pa zato, ker trenutno se blok prenavlja v sklopu tega pa je Telemach prisel napeljati opticno omrezje. Po kratkem pogovoru z Telemachovimi instalaterji bo optika na voljo cez 7-14 dni trenutno se vrtajo/napeljujejo narocis jo pa ze lahko.

Bodo preko tega omrezja na voljo tudi T-2 opticni paketi ali je to popolnoma rezervirano, za Telemach ? Ker Telemach sem imel v LJ in imam zelo slabe izkusnje, med tem ko T2 pa ze ene 10? let brez enega problema.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a kitl » 5. Apr 2017 ob 13:07

Ne. Deli se omrežje samo od nacionalnega operaterja. Prav tako na T-2 optiki npr. ne moraš imeti Telemach.
Slika


Lp, Kitl

nered
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 21. Jul 2012 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: T3

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a nered » 5. Apr 2017 ob 13:21

Bedna : (

Telemach-a ne maram zaradi starih izkusenj. Po drugi strani pa optika : ( ali 2-4/1 pri T2

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3479
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Apr 2017 ob 13:36

pozanimaj se za možnost prehoda na ac wlan
Slika

nered
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 21. Jul 2012 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: T3

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a nered » 5. Apr 2017 ob 17:21

Ne razumem. V bloku imamo slabso napeljavo oz. kaj mi vedno recejo na fali paric.

Sade
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 7. Avg 2008 ob 00:57
T-2: Še nimam

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a Sade » 5. Apr 2017 ob 17:21

nered napisal/-a:Bedna : (

Telemach-a ne maram zaradi starih izkusenj. Po drugi strani pa optika : ( ali 2-4/1 pri T2
tole je Telemach optika paket 150/150 v Celju !! CEl čas deluje BP, hitrost je vedno malo višja....
Tv ti ne žre stran bandwitha in večina tv programov ma po poročanju ljudi, ki imajo hkrati t-2 IPTV in Telemach DVB-C opazno boljšo sliko, večji bitrate, večina HD programov med 8-12 Mbit/s , boljša izbira HD programov( sportklubi, ES2, VIASAT nat/his, history2,...), je pa res , da je na telemach-u slabši ogled nazaj( slab vmesnik, ni HD-jev, zaenkrat se Verimatrix tko, da omejeni browserji podprti, pri ogledu na pc-ju), pa baje , tut njihov Cisco DVB-c receiver, lahka pa maš seveda kr Conax kartico v tv-ju( če nimaš prastarga tv-ja seveda), pa pol maš ogled nazaj samo prek pc-ja...


Slika

nered
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 21. Jul 2012 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: T3

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a nered » 5. Apr 2017 ob 18:03

Probleme smo imel z njihovimi odnosi, ne toliko z opremo in storitvijo ampak stare zamere.

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: T2 Optika preko Telemach omrezja ?

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 5. Apr 2017 ob 18:53

Tudi mene nikoli niso motile storitve, najbolj je problem odnos, ki človeka dejansko odvrne od podpisa pogodbe.
Slika

Odgovori