Innbox V60 nastavitve LAN

Vse o T-2 internetu
Odgovori
MarkoSan
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. Sep 2017 ob 19:36
T-2: Že imam
Paket: DIAMANT

Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a MarkoSan » 24. Sep 2017 ob 19:38

Spostovane dame ni gospodje!

Mogoce kdo ve, kje/kako si na Innbox V60 routerju nastavim staticne IP naslove za svoje naprave v domacem, privatnem LAN omrezju?

Lp,
M.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 637
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a Tosho » 25. Sep 2017 ob 06:44

Na vsaki napravi si nastavi fiksen ip, na innboxu ga ne moreš.
Slika

MarkoSan
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. Sep 2017 ob 19:36
T-2: Že imam
Paket: DIAMANT

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a MarkoSan » 25. Sep 2017 ob 06:53

Ok, hvala, tale INNBOX so pa res jajca od jajc ... Ce ga nastavim na vsaki napravi, to pomeni, da izkapljam DHCP, bo tale Innbox famozni to "dojel"?

Lp,
M.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1275
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a Skorc » 25. Sep 2017 ob 07:22

Zakaj pa ne bi :) Seveda, predpogoj je, da so IP-ji naprav v istem naslovnem prostoru in da ne pride do podvajanj naslovov. Ne pozabi vpisati naslova prehoda ter DNS-a.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Sep 2017 ob 09:05

A je težko iti pod nastavitve mrežne kartice in nastaviti ip med 192.168.64.2 in 192.168.64.99. DNS in prevzeti prehod je 192.168.64.1
Slika

MarkoSan
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. Sep 2017 ob 19:36
T-2: Že imam
Paket: DIAMANT

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a MarkoSan » 25. Sep 2017 ob 09:19

Sploh ne, ampak to je prvi router, s katerim delam, ki nima te funkcionalnosti. Sem pa ze porihtal, tako da, hvala.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1275
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a Skorc » 25. Sep 2017 ob 09:25

A se morda motim ... to je default nastavitev za DHCP strežnik ( 2 do 99)? Saj tudi, če ne izklopi DHCP in napravi (napravam) dodeli kateri koli naslov v intervalu 192.168.64.2 do 192.168.64.254, bo zadeva špilala. Saj naprava, ki nima dodeljenega IP naslova, poda zahtevo, v stilu: Halo, moj MAC naslov je ta in ta ... prosim za dodelitev prve proste IP številke.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Sep 2017 ob 09:53

DHCP je med 100 in 199
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3126
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a madpanter » 25. Sep 2017 ob 16:53

Da te popravim inbox je fajn zadeva samo T-2 implementacija je pa podn. Na TS si lahko naštimaš statične ip za naprave.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Sep 2017 ob 17:27

MarkoSan napisal/-a:Sploh ne, ampak to je prvi router, s katerim delam, ki nima te funkcionalnosti. Sem pa ze porihtal, tako da, hvala.
Innbox to funkcionalnost ima... zakaj pa T-2 tega ne omogoča pa bog si ga vedi (verjetno so krivi odgovorni za horizont).

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Sep 2017 ob 18:14

madpanter napisal/-a:Da te popravim inbox je fajn zadeva samo T-2 implementacija je pa podn. Na TS si lahko naštimaš statične ip za naprave.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Povejte jim to na FB
Slika

MarkoSan
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. Sep 2017 ob 19:36
T-2: Že imam
Paket: DIAMANT

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a MarkoSan » 25. Sep 2017 ob 18:45

Ok, kaj sta to TS in A0001?

Bayern1
Guru
Prispevkov: 938
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 25. Sep 2017 ob 19:25

TS= Telekom Slovenije
A0001= ce pises s telefonom preko tapatalk aplikacije potem se na koncu prispevka doda model telefona s kateraga je prispevek poslan

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3126
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Innbox V60 nastavitve LAN

Odgovor Napisal/-a madpanter » 25. Sep 2017 ob 20:30

A0001 = one plus one (telefon)

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Odgovori