Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 21. Okt 2017 ob 10:27

atepej napisal/-a:A nimaš ti (če me spomin ne vara) Asus router-ja?

Kloniraj innbox-on MAC naslov v asus router in poveži: OLT -> Asus router pa probaj ...
Zakaj mi tega niso povedal že na začetku, ko sem jim omenil, da hočem uporabljat svoj router in ne Innbox? Ves čas sem mislil, da je Innbox modem z vgrajenim routerjem in je kot tak nujen, da net sploh deluje, wireless je pač zraven... Zdej sem probal direkt preko routerja s kloniranim MAC-om in dela. Moram samo še sprobat IPTV če dela preko routerja.

In pa seveda nov rezultat ko gre net samo preko routerja...

Slika

Če bo IPTV delal leti Innbox stran. Prec pol manj šare pod mizo + en prosto mesto na razdelilcu... Grem stavit, da je bil tud ta Innbox razlog zakaj mi je hit reg v špilih delal kot totalen crap...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Okt 2017 ob 10:30

Mislim, da ti bo delalo ker si na HLS - vseeno pa daj STB na LAN4, če bo kdaj potrebno vnašat vlan-e za IPTV.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 21. Okt 2017 ob 10:44

Hm, ne dela. Ne out of the box na LAN4 in ne z vklopljenim IPTV "passthrough" na LAN4. Na TV-ju samo kaže 3 pikice, kot da nekaj nalaga ampak je skoz na tem. Ti je kaj od tega znano, da bi se lahko uporabilo za routing TV-ja preko routerja?

Slika

Oz če bi moral kej spremenit v samih LAN nastavitvah...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Okt 2017 ob 10:53

Maš ZS :-)
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 21. Okt 2017 ob 11:06

Hvala atepej, zdej deluje perfektno. Net deluje s stealthanimi porti, IPTV tud zdej deluje, tko da tale Innbox leti ven. Juhej! :D Zdej moram samo še sprobat kaj je s špili če se je stanje kej izboljšalo. Pa še spomnil sem se, da zna zdej eMule delat direktno brez težav (in ja, potrjeno zdej dela tud eMule bp). Sem rabil samo 1 leto, da sem zadevo spravil v red lol...

Še enkrat, hvala ti za tole pomoč. :)

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Okt 2017 ob 11:07

Dej za vsak slučaj uno dvoje na enable ...
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 21. Okt 2017 ob 11:08

Sam tisto je samo za Multicasting, ki pa ga zdej nimam v sistemu po BRO. Čeprav ja, bom vklopil, ker sem slišal, da T2 neki planira it nazaj na multicasting za IPTV. Da ne bo takrat problemov...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Okt 2017 ob 11:11

Pol pa OK, potem bova pa še uredila udpxy pa bo - ko boš dobil multicasting.
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3126
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Okt 2017 ob 19:29

Rejzor imaš ti gpon in direkt iz ONT (huawei) v asus router zdej če prav razumem?

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 22. Okt 2017 ob 20:29

Ja, optično vlakno gre v Huawei škatlico, potem pa CAT5 kabel iz te škatlice direktno v input (WAN) port na ASUS routerju.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 12. Dec 2017 ob 17:37

Hm, eno vprašanje. Imam bizarne probleme z inštalacijo avast!-a kjer mi zadeva traja po pol ure in več čeprav bi moralo končati v max 2 minutah. Smo z njihovimi developerji že raziskoval in lovil paketke z Wiresharkom ampak se ravno časovno sovpada s prehodom na router only konfiguracijo. Izgleda kot da server pravilno servira podatke, nato pa jih klient (moj sistem) ne prejme zaradi česar installer potem retry-a celo večnost.

Pred tem sem imel router povezan preko Innboxa in so mi fantje pri T2 neki spremenil funkcije fizičnih LAN portov na Innoboxu, da je bilo to sploh mogoče in je delovalo. Sedaj imam iz Huawei škatlice direktno v router povsem brez Innboxa. Je možno, da bi tiste custom konfiguracije LAN portov sedaj lahko kakorkoli zafrkavale ker vmes ni več Innoboxa? Sicer mi je vseeno čudno, da se to dogaja samo z installerjem avast!-a ampak nikakor ne uspemo ugotovit izvora težav in sem pomislil na tole.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Dec 2017 ob 19:04

A to je "antivirusni" program, če da ne nima veze kako imaš priklopljeno.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 380
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 12. Dec 2017 ob 19:10

Ja, antivirus. Imam naravnost bizaren problem, da rabi 100 let, da se zdownloada in naloži. Iz njihove strani mi pravijo, da je ok, ampak klient pa podatkov očitno ne dobiva in retry-a v nedogled. In zdej ugotavljam kje se zatika. Problem je, da ima težave samo online installer avast!-a kar naredi vse skupaj še bolj bizarno. Če praviš da tisti re-routing LAN portov pri Innboxu nima nobene fore, pol je verjetno nekaj z routerjem, da droppa podatke. Samo ugotovit kaj in zakaj to dela...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaprti porti v izjemno bizarnem vzorcu...

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Dec 2017 ob 19:16

To je problem od avasat.
Slika

Odgovori