Stran 4 od 5

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 1. jul 2018 ob 23:27
Napisal/-a slimper
Sem na ošo primorska. Zaenkrat hvala za odgovore, se bom jutri igral naprej.

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 16:35
Napisal/-a slimper
Včeraj sem si zrihtal asusa, vpisal svoj statični ip, dns. podatke za subnet in gateway sem moral iskati na googlu/forumu ker uradno jih nisem dobil oz našel drugje.
Nastavil sem porte za tv, vse je delalo super do danes dopoldne. Internet je crknil, tv je pa delal normalno naprej.

Ima kdo kakšno idejo zakaj je to?

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 17:15
Napisal/-a MrTwelveTrees
Kaj pa če nastaviš DHCP in ne statike, dobi IP ?

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 17:20
Napisal/-a looka
mogoče moraš klicat na podporo, da ti sprostijo sejo, če si menjal napravo, ki jo vidi zunanje omrežje.

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 17:24
Napisal/-a slimper
automatic ip sem dal sedaj in dela!
je pa dobil en drugi ip, verjetno dinamični? pripada eden poleg statičnega?

ampak če se vrnemo na statični ip, sem jaz pravilno nastavil ampak moram klicat na podporo, da mi "odobrijo" svoj lasten router?

edit: sem naredil še speedtest pa so preceeej slabše hitrosti.

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 17:35
Napisal/-a asgard
A daš kako slikco kako si nastavil asusa ?

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 17:43
Napisal/-a MrTwelveTrees
Poleg statike imaš lahko še 2 dinamike. Dinamičini IP se spremeni samo če imaš napavo (router) izklopljen več kot 24 ur.
Ne ne rabijo ti aktivirati lastnega routerja, samo da imaš statični IP

Se je pa že dostikrat zgodilo, da statični IP ni deloval, ampak pri tebi je druga zgodba če je že deloval, pa je nehal.
Kakšno imaš hitrost naročeno ? Kok ti naredi speedtest ?

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 18:00
Napisal/-a slimper
tako imam nastavljen statični ip, ki je deloval do danes dopoldne.
Slika

tako pa za tv, ki je normalno deloval naprej brez neta.
Slika

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 5. jul 2018 ob 21:39
Napisal/-a atepej
Vnesi innbox-ov MAC naslov v svoj router pa bo in lahko nstaviš nazaj na dinamični ip.

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 6. jul 2018 ob 14:40
Napisal/-a asgard
Mene zanima če bi delalo to kar je na posnetku tudi na t-2. Seveda z 2000 za vlan.

https://www.youtube.com/watch?v=yXLBfQ1Wc7k

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 6. jul 2018 ob 17:18
Napisal/-a slimper
Ok sedaj deluje, je dobilo statični ip. Kloniral sem mac naslov, trenutno dela net in tv.
Upam da bo tako tudi ostalo :)

Hvala vsem za pomoč!

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 6. jul 2018 ob 18:56
Napisal/-a asgard
Kakšen je VLAN na BRO od Interneta in ip telefonije ? Ne razumem zakaj t-2 ne da tega ven. Bi prišparali pri opremi , pač bi podpisal da boš imel svoj router. A je tako težko.

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 6. jul 2018 ob 19:27
Napisal/-a atepej
Za internet ga ni, za ip tel pa ne vem.

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 6. jul 2018 ob 22:53
Napisal/-a asgard
Aha super. Potem moram samo vlan 2000 poštimat in bo. Hvala

Re: bypass Innbox v60

OdgovorObjavljeno: 10. jul 2018 ob 09:47
Napisal/-a Ruckus
Sem se končno spravil in naredil bypass Inboxa. Samo SFP kletko in kabel sem prestavil iz Innboxa v moj Ubiquiti edgerouter 6p, zamenjal WAN port na eth5/sfp in zadeva deluje.