bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a asgard » 10. Jul 2018 ob 10:08

Ruckus samo internet ali tudi iptv ? Ker se mi zdi da za iptv potrebuješ še neke porte odpret ?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3361
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a atepej » 10. Jul 2018 ob 10:16

Če je na LLU ali T-2 optiki, naj nastavi na bridge, VLAN je samo za BRO.
Slika

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 11. Jul 2018 ob 15:36

Imam samo internet 100/100. Kaj pa naj bi nastavil na bridge? Imam pa T-2 optiko, direkt vlakno do doma.

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 17. Jul 2018 ob 09:58

Zgleda da je nehalo delovati. Bom poklical na podporo in poskusil če mi bodo hoteli resetirati sejo. Če hočem klonirati MAC, kako lahko zvem MAC naslov od Innboxa, imam statiko, vsi porti so bridgani.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Jul 2018 ob 10:54

Če ni napisan na nalepki od Innboxa (bi skoraj moral biti), priklopi WAN port Innboxa na LAN port svojega routerja in poglej tam, kakšen ima MAC.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a asgard » 19. Jul 2018 ob 17:39

A če naredim ta bypas s mikrotikom moram vlan2000 dat na vse porte se pravi na eth0 - eth4 ali samo na tiste kateri so za tv ? Mislim v bridge način da dam porte za tv in vlan2000 ? Eth za lokalno ga verjetno ne rabi ? Pa zanima me še ali moram kak igmp proxy vklopit ?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3361
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a atepej » 19. Jul 2018 ob 19:13

Dej za tiste, ki so za TV.
Slika

looka
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 17. Apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a looka » 20. Jul 2018 ob 13:10

a vlan2000 se vedno uporablja za t-2 TV, ne glede na nosilec signala, BRO/OŠO/GPON/dialup ?
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a asgard » 20. Jul 2018 ob 14:34

mikrohard napisal/-a:Če imaš klasično T-2 optiko, moraš samo IPTV porte bridgat z WAN-om. Če si pa na BRO/OŠO GPON, moraš pa VLAN 2000 iz WAN-a spravit na IPTV port netagiran.

slimper
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 24. Jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a slimper » 10. Sep 2018 ob 21:55

zdravo. po 2 mesecih delovanja s statičnim ipjem (lasten router - kloniran mac) je stvar avtomatsko dobila statičen ip.
sedaj pa router zopet dobi nek dinamičen ip. stvar je bila resetirana, če se ne bo popravilo bom poskusil klicati na tehnično pomoč.

ali mogoče kaj bi bil vzrok temu? pri meni ni bilo sprememb v nastavitvah ali menjavi kakšne opreme.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a asgard » 10. Sep 2018 ob 22:57

Priklopi nazaj inboxx pa poglej kaj dobiš ven.

slimper
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 24. Jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a slimper » 13. Sep 2018 ob 20:58

Tudi z inboxom ne dobi ipja. Če pa na svojem routerju zamenjam mac, se zamenja tudi ip. Ampak mac od innboxa dobi vedno isti ip, ampak ni moj pravi.
Nič, bom klical na T2.

slimper
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 24. Jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a slimper » 25. Sep 2018 ob 18:51

Update:

Danes spet kličem na T2 in izvem, da ne smem nikoli klonirat mac naslova ker lahko nastane pi***.
Ok, imam nazaj priključen innbox f60 (bom preživel) in na lan port 1 svojga asusa. Lan port 1 je v bridge načinu.

Navodila imam, da asusa nastavim na statični ip in stvar naj bi špilala... ampak ne dela. Sem ga še prej ponastavil na tovarniške nastavitve.
Trenutno dela, če ima auto ip ampak seveda dobi in dinamični ip.
nastavitve
Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 705
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a rossi » 25. Sep 2018 ob 19:48

Ce si na bro gpon ts optiki ... kot jaz... imam na mac od routerja vezan staticni ip, ki pa je res pridobljen avtomatsko.


Sent from my iPhone using Tapatalk

slimper
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 24. Jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

Odgovor Napisal/-a slimper » 27. Sep 2018 ob 18:17

Statični ip sedaj deluje. V drugo mi je bil dodeljen ampak ni bil konfiguriran.

Odgovori