bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 18. mar 2019 ob 11:46

A kdo ve a li bi ta modul delal na GPON da se znebim še zadnje škatlice od telekoma in vtaknem direkt v mikrotik optiko. Pa še eth1 lahko sprostim za drug priklop.

https://www.aliexpress.com/item/100-New ... st=ae803_5
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. mar 2019 ob 12:05

A SFP modul iz Innboxa si že poskusil prestaviti v Mikrotika?
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1493
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 18. mar 2019 ob 12:07

SFP modul v innbox-u na gPON? - saj je na G64 sam un je fiksen.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 18. mar 2019 ob 13:00

mam tist krš od v44 al v45 ne vem ker je trenutno v predalu in nima direkt vhoda za optiko. Imam tisto TS škatlico od Huaweia še zadaj. Samo z firbca bi probal če dobim kako milisekundo manj pinga.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. mar 2019 ob 13:17

Mislim, da se Telekomove škatlice ne moreš kar tako znebiti s SFP modulom.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1493
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 18. mar 2019 ob 14:16

asgard Napisal/-a:mam tist krš od v44 al v45 ne vem ker je trenutno v predalu in nima direkt vhoda za optiko. Imam tisto TS škatlico od Huaweia še zadaj. Samo z firbca bi probal če dobim kako milisekundo manj pinga.

Mislim da ne, če ti pa primanjkuje LAN portov si pa omisli kaj takšnega: https://www.google.si/search?biw=1440&b ... FbYFAJfcJA oziroma tole: https://mikrotik.com/product/S-RJ01
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 18. mar 2019 ob 14:48

Ah si bom drugače pomagal. Bom po stanovanju zamenjal tiste 3 klasične giga switche s pametnimi pa bom vlane vleku pa bo.

Če kdo rabi : https://www.aliexpress.com/item/8-Port- ... st=ae803_5

Kako deluje ne vem, bomo testiral. Je pa pocen za managed.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a |DSI| » 18. mar 2019 ob 20:06

Ne vem če se ti splača tole naročvat pri kitajcih.
Za skoraj isto ceno (30€) dobiš pri nas TP-LINK TL-SG108E z identičnimi specifikacijami - pa je preizkušena zadeva.
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS
|DSI|
Faca
 
Prispevkov: 178
Pridružen: 23. jan 2007 ob 21:08
Kraj: Lj - Dravlje
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Skorc » 19. mar 2019 ob 09:22

asgard preferira managed različico, torej specifikacija ni identična. TP-LINK TL-SG108E je unmanaged različica.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1260
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 19. mar 2019 ob 09:59

Odkar me je RobertM okužil s Mikrotiki menjujem vso opremo za mikrotik. Sploh ko se navadiš zadeve. Zraven se še vlan-e učim tako da je treba iti en level višje kot so klasični switchi. :D :D

p.s. ko dobim switche ne bom rabil ene dveh 8 portnih klasičnih giga switchev če bi kdo rabu podarim.
Zadnjič spremenil asgard, dne 19. mar 2019 ob 10:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. mar 2019 ob 10:02

Mogoče se bom jst tudi okužil s kaj takšnim: https://mikrotik.com/product/rb4011igs_5hacq2hnd_in :D
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 19. mar 2019 ob 10:08

Sam sem vzel tega : https://mikrotik.com/product/CRS109-8G-1S-2HnD-IN

Poraba na 100/20 ob vklopljenih 4 tvjih na fullhd in net do pleha kuril sem ga spravil na ene 40% procesorja. Tudi sam sem gledal za unim, samo je skoraj 100€ dražji in sem opustil. Wifi itak rabim za telefon in za cromecast ter za eno tablico. Ostalo je na kablih.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. mar 2019 ob 10:13

En se more riskirat za skupnost a ne ;)
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 14. maj 2019 ob 15:06

Za uporabo kot router ODSVETUJEM (https://mikrotik.com/product/CRS109-8G-1S-2HnD-IN) ker ima prešvoh procesor. Počepne pri polni obremenitvi torrenta. Navaden download deluje b.p. Pozna se na TV-jih ker začnejo kockat. Tako da bo treba res eno močnejšo verzijo zrihtat. :jao:
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 14. maj 2019 ob 15:14

asgard poskusi samo qos nastavit za torrente na njem...
ker ti načeloma lahko torrenti vse routerje scenovnega razreda 120€ zafilajo ;)
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4862
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov